Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Πολύ αποτελεσματικός ο Ελ Σααραουί»

«Πολύ αποτελεσματικός ο Ελ Σααραουί»
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Φάμπιο Καπέλο για τον Στεφάν Ελ Σααραουί, τον οποίον χαρακτήρισε πολύ αποτελεσματικό επιθετικό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας βρίσκεται στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της Μίλαν με τη Ζενίτ και συναντήθηκε με εκπρόσωπους του ιταλικού Τύπου, στους οποίους ανέλυσε την πορεία των «ροσονέρι», «πλέκοντας» το εγκώμιο του νεαρού διεθνούς.

Είναι ένας από τους προπονητές που έγραψαν τη σύγχρονη ιστορία της Μίλαν. Στις μέρες του οι «ροσονέρι» κατέκτησαν 4 πρωταθλήματα και 1 Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ από τα χέρια του πέρασαν μερικές από τις μεγαλύτερες δόξες της ομάδας. Ο Φάμπιο Καπέλο είναι ένας «ζωντανός θρύλος» της Μίλαν και η παρουσία του στο Μιλάνο, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τη Ζενίτ για το Τσάμπιονς Λιγκ, σήμανε «συναγερμό» στους δημοσιογράφους, οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν μαζί του για την ομάδα.

«Τον τελευταίο καιρό δείχνουν να συνέρχονται. Στην αρχή αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, αν και αυτό ήταν αναμενόμενο. Τα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ανέβασε την ψυχολογία τους και τους έκανε να παίζουν καλύτερα. Δεν ξέρω μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, αλλά σίγουρα θα πάνε καλύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί», σημείωσε ο Καπέλο.

Η ψυχολογία της ομάδας μοιάζει να έχει αλλάξει από τότε που την επισκέφτηκε στο προπονητικό κέντρο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Η παρουσία του προέδρου κοντά στην ομάδα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους παίκτες. Αυτό ισχύει σε κάθε ομάδα. Ειδικά στη Μίλαν, επειδή γνωρίζω τις… ικανότητες του Μπερλουσκόνι, είμαι βέβαιος πως είναι εκείνος που τους έδωσε κίνητρο και δύναμη να παίξουν καλύτερα», εκτιμά ο προπονητής της εθνικής Ρωσίας.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Στεφάν Ελ Σααραουί; «Τον παρακολουθώ από καιρό και βλέπω πως κινείται σωστά στο γήπεδο, ενώ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Αν του παρουσιαστεί η ευκαιρία, δύσκολα θα την χάσει. Σημαντικό στοιχείο, αυτό, για επιθετικό», τόνισε ο πρώην προπονητής της Μίλαν.

Παρακολουθείτε το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Ποια είναι η άποψή σας; «Με χαρά βλέπω πως πολλές ομάδες έχουν παρουσιαστεί καλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις. Είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, στο οποίο με έχει εντυπωσιάσει η Λάτσιο. Η ομάδα του Πέτκοβιτς είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα», απάντησε ο Φάμπιο Καπέλο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: