Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Αλέφαντος -Λέει τη σύνθεση και πάει στο σπίτι να κοιμηθεί!

Ποιος λέει τη σύνθεση και πάει για ύπνο; Ποιος είναι ο γκόμενος, ποιος ο τεμπέλης, ποια η πατάτα και ποια η …αηδία; Μέσι ή Ρονάλντο; Ο Νίκος Αλέφαντος δίνει τις απαντήσεις στον sportdog.Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν ένα ματς που σε κοίμιζε. Δεν ξέρω τι θα πουν οι δημοσιογράφοι, εμένα δεν μου άρεσε ο Παναθηναϊκός. Προηγήθηκε από το πουθενά 2-0, αλλά αμυντικά είχε πολλά κενά και στο κέντρο είχε κενά. Ο Σισοκό καλός παίκτης αλλά τεμπέλης, μόλις χάσει τη μπάλα περπατάει. Ενώ ο μικρός ο Μαυρίας έχει ταχύτητα, αλλά κάνει και το χαμάλη, θα γυρίσει, θα τρέξει, θα καλύψει. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα τεχνική, με νέα παιδιά, με Έλληνες, καλά κορμιά, τρέχουν, αλλά παίζουν ένα ποδόσφαιρο ελεύθερο. Δεν είδα τακτική. Τι πράγμα είναι αυτό με τον Ελευθερόπουλο, σαν να δουλεύει όλη τη βδομάδα, να λέει τη σύνθεση πριν το ματς, και να φεύγει από το γήπεδο να πηγαίνει σπίτι να κοιμηθεί! Δεν παρεμβαίνει στο ματς. Ατάραχος. Από πού το είδε αυτό και το ξεσήκωσε, από ποιον προπονητή το πήρε αυτό στην Ιταλία, δεν ξέρω.

Άνοιγμα ο δεξίς στόπερ του Πανιωνίου με τον δεξί μπακ 10 μέτρα. Άνοιγμα ο δεξίς στόπερ με τον αριστερό στόπερ 10 μέτρα. Άνοιγμα ο αριστερός στόπερ με τον αριστερό μπακ άλλα 10 μέτρα. Και μπροστά από την άμυνα δεν υπάρχει κάλυψη. Εμένα αυτά τα ματς δεν μου αρέσουν, λες και έβλεπες φιλικό ήταν, ελεύθερο ποδόσφαιρο.

Ο Πανιώνιος πάντως έχει υλικό ώστε να γίνει καλή ομάδα, ένα φορ εκτελεστή πρέπει να βρει. Αυτό το δεξί μπακ που λένε ότι τον κοιτάει ο Ολυμπιακός, τον Σπυρόπουλο, καλό κορμάκι, γρηγοράκος είναι, αλλά τι να πω, συνηθισμένοι παίκτες μου φαίνονται αυτοί. Είναι πολύ πεσμένο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Έχει καταντήσει αηδία

Ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος ήταν πολύ καλός, είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους οι παίκτες του Πλατανιά, αν αντιμετωπίζεις έτσι τον Ολυμπιακό είσαι χαμένος από χέρι. 3-0 έπρεπε να έχει λήξει το α’ ημίχρονο. Ο Ιμπαγάσα σε μεγάλα κέφια, όμως μεγάλωσε και είναι η τελευταία του χρονιά αυτή, στο β’ ημίχρονο ξεθύμανε. Αντί να γίνει 3-0, έκανε ένα λάθος ο Κάρολ και έγινε το 2-1. Στο β’ ημίχρονο έκατσε εντελώς ο Ολυμπιακός, πήγε στο άγχος το ματς στο τέλος. Άναρχος ο Ολυμπιακός στο β’.

Για εμένα θέλει 2 χαφάρες, έναν εγκέφαλο να διαδεχθεί τον Ιμπαγάσα, και έναν κόφτη χάφαρο για την Ευρώπη. Και να τελειώσει αυτό το πράγμα που έχει καταντήσει αηδία το «έμπα Τζιμπούρ για να βγει ο Μήτρογλου, και έμπα Μήτρογλου να βγει ο Τζιμπούρ». Αφού έτσι κι αλλιώς μονόπαντα παίζει με την έλλειψη κανονικού εξτρέμ από τη μια πλευρά.

Όχι και προπονηταράς ο …γκόμενος!

Την Άρσεναλ την έχω δει πολλές φορές, δεν είναι ομάδα που τρομάζει, αρκεί να είναι καλός ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Πάλι γκέλα έκανε, με την Σουόνσι, τι να πω για τον Βενγκέρ, τόσες φορές τα έχω πει, και κάποιοι αμετανόητοι επιμένουν να τον λένε προπονηταρά. Ο μεγάλος προπονητής είναι ο Φέργκιουσον. Και ο Μουρίνιο. Όχι ο Αντσελότι λόγου χάρη που έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι είχα πάει 2 μήνες και παρακολουθούσα τη δουλειά του στη Μίλαν, πολύ λίγα πράγματα πήρα από εκεί, πατάτα το ταξίδι αυτό. Είναι προπονητής που έκανε όνομα από τους παικταράδες που είχε στη Μίλαν. Τα βλέπετε στην Παρί Σεν Ζερμέν, τόσα πολλά εκατομμύρια, τόσες μεταγραφάρες και όμως έμεινε 5 βαθμούς πίσω από τη Λιόν, ούτε τη δεύτερη θέση δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρει, αφού είναι πολλές ομάδες κοντά με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Γιουνάιτεντ πάλι έκανε ανατροπή, τι πράγμα είναι αυτό, πολλά τρώει πίσω, πολλά βάζει μπροστά. Η Τσέλσι μεγάλο πρόβλημα, τίποτα δεν διόρθωσε ο Μπενίτεθ. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ το Σαββατοκύριακο ήταν ο Ρονάλντο! Οργίασε εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και δικαιούται μια φορά να πάρει το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη, κούρασε αυτό το πράγμα με τον Μέσι να το παίρνει συνεχώς. Μέγας παικταράς ο Μέσι αλλά παικταράς είναι κι ο άλλος που όλο χάνει το βραβείο. Από τότε που πήγε στη Ρεάλ, σε μία πολύ δύσκολη ομάδα, έχει βάλει ένα σωρό γκολ, πιο πολλά νομίζω  είναι τα γκολ που έχει βάλει από τα ματς που έχει παίξει. Μέσα στο έτος για το οποίο γίνεται η βράβευση, βοήθησε τη Ρεάλ να σπάσει το κατεστημένο της Μπαρτσελόνα και να πάρει το πρωτάθλημα με ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της. Εγώ σε αυτόν θα έδινα φέτος τη Χρυσή Μπάλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι ενώ έχει παικταράδες κι ενώ έχει δώσει πάρα πολλά λεφτά, δεν έχει φτιάξει ομάδα που να καθαρίσει τη Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, να πεις ότι άλλαξε η ισορροπία, ανατράπηκε η κατάσταση. Ο Μαντσίνι με τα κουστούμια και με τα κασκόλ κάνει τον γκόμενο…

Ο Κλάους, το Φύλλο Αγώνα και οι 7 Τιτίκες

Ο ΠΑΟΚ θα ιδρώσει για να πάρει τη δεύτερη θέση, το ξαναλέω. Βέβαια ήτανε πολύ κακός ο αγωνιστικός χώρος με τη λάσπη, αλλά και οι δύο ομάδες έπαιζαν στο δύσκολο τερέν, δεν έπαιζε μόνο ο ΠΑΟΚ. Η Βέροια έχασε πολλές ευκαιρίες, κλασικές ευκαιρίες, ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ, έχασε και πέναλτι η Βέροια. Ο ΠΑΟΚ βέβαια έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά το αποτέλεσμα αδικεί τη Βέροια. Ο ΠΑΟΚ στην επίθεση ήταν ανύπαρκτος, ο Σαλπιγγίδης μόνο έκανε φιλότιμες προσπάθειες, λάθος η αλλαγή του για να μπει ο Γιάννου που δεν έκανε τίποτα. Ο δε Αθανασιάδης είχε παρουσία μόνο στο φύλλο αγώνος που γράφτηκε το όνομά του!  Όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Λάζαρ, πολύ καλός.

Για το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θα πω πολλά την Τετάρτη, μαζί με την ανάλυση του αγώνα Ολυμπιακός- Άρσεναλ. Από τότε που είμαι στο Ίντερνετ πέφτω μέσα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Όταν ο ΠΑΟ φαινόταν αουτσάιντερ πρόπερσι είχα πει πριν το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ ότι το φοβάμαι πολύ αυτό το ματς έτσι όπως έβλεπα τον Ολυμπιακό να πηγαίνει εκεί με τον Βαλβέρδε τότε, και είχα βάλει μετά τίτλο «7 παίκτες Τιτίκες»! Αλλά και πριν το ματς του β’ γύρου στο Καραϊσκάκη έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται συνέχεια στα τελευταία ματς, είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, και πραγματικά θυμάστε τι έγινε τότε… Πέρσι όμως πριν το ματς στο ΟΑΚΑ βγήκα και είπα ότι δεν υπάρχει ντέρμπι, θα νικήσει σίγουρα ο Ολυμπιακός! Θα τα πούμε την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: