Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"Κολλάει" ο ΠΑΟΚ και δεν φταίει η λάσπη

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την έλλειψη πυξίδας στο φετινό ΠΑΟΚ και το ξεκαθάρισμα στόχων και απαιτήσεων που πρέπει άμεσα να κάνει ο Σαββίδης
Στερούνται πρωτοτυπίας πλέον οι συζητήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ μετά από σχεδόν κάθε αγώνα της ομάδας. Για άλλους φταίνε κάποιοι (συγκεκριμένοι) παίκτες που δεν έχουν ποιότητα ή πληρώνονται ακριβά γι' αυτό που προσφέρουν, για άλλους ο Δώνης που επιμένει να παίζει 4-4-2 ενώ θα έπρεπε να καλύπτει τα νώτα της ομάδας, για άλλους εξωγενείς παράγοντες (η διαιτησία, η λάσπη στο τερέν της Βέροιας κλπ).
Και η κουβέντα ανακυκλώνεται και θα ανακυκλώνεται όσο στον ΠΑΟΚ επιμένουν να μην ξεκαθαρίζουν το τοπίο, να μην ιεραρχούν τις επιδιώξεις της φετινής περιόδου, να μην ορίζουν τα κριτήρια που θα κρίνουν αν κάποιος στο φετινό ΠΑΟΚ πέτυχε ή απέτυχε.
Για να γίνω πιο σαφής, το ξεκαθάρισμα είναι δουλειά του Σαββίδη. Αυτός είναι το αφεντικό, πληρώνει και πρέπει να αποφασίσει. Και έχει πολλά θέματα να καταπιαστεί είναι αλήθεια. Πιθανόν να αδικώ τις προθέσεις του και το πλάνο του από το επόμενο καλοκαίρι και έπειτα, αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος, ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω.
Κατανοώ ότι η χρονιά είναι μεταβατική, ανέλαβε την ΠΑΕ όταν ο σχεδιασμός της ομάδας είχε ήδη γίνει και δεν θα μπορούσε να χτίσει κάτι από την αρχή, ενώ ήδη είχαν αρχίσει τα επίσημα παιχνίδια. Ας πούμε, λοιπόν, ότι φέτος κάνει την αξιολόγησή του. Δεκτό. Με ποια κριτήρια, όμως; Τι ζητά από τον προπονητή και τους παίκτες για να μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι πέτυχαν ή δεν πέτυχαν στο τέλος της περιόδου;
Αν είναι αυτοσκοπός η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε καλώς ο Δώνης χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον έμπειρους και θα πρέπει να επιμείνει για να τα καταφέρει στη βαθμοθηρία.
Αν ο στόχος είναι να βγουν παίκτες από τις Ακαδημίες, προκειμένου να ανανεωθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, καλό θα είναι ο προπονητής να το ξέρει και να επιμείνει στον Πέλκα, τον Παναγιωτούδη και τον Κίτσιου και να δώσει ευκαιρίες και στον Πόποβιτς.
Αντί αυτών των επιλογών, ο Σαββίδης δήλωσε ότι "αν δω κάτι που δεν μ' αρέσει στον προπονητή και πάρω το πρωί απόφαση να φύγει, το βράδυ θα το ξέρει". Λογικό είναι μετά, ο Δώνης και ο κάθε Δώνης να προσπαθεί να μην μείνει εκτεθειμένος κάθε Κυριακή που έρχεται.
Πηγή: sport24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: