Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ελευθερόπουλος: «Στόχος μας παραμένει η σωτηρία»

Ελευθερόπουλος: «Στόχος μας παραμένει η σωτηρία»
Βασικός στόχος του Πανιωνίου παραμένει η παραμονή στην κατηγορία, παρά την πολύ καλή πορεία που έχει πραγματοποιήσει στο φετινό πρωτάθλημα, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» μίλησε και για το κακό πρώτο ημίχρονο που έκαναν οι παίκτες του απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και το επερχόμενο ματς με την Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην συνέντευξη Τύπου:

Για το αν θεωρεί πως οι παίκτες του σεβάστηκαν παραπάνω απ’ όσο έπρεπε τον Παναθηναϊκό:

«Δεν ξέρω αν τον σεβάστηκε περισσότερο. Η γνώμη μου είναι πως ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε μεγάλες αποστάσεις των γραμμών, πράγμα που δεν συνηθίζουμε και αρκετά παιδιά ήταν εκτός αγώνα. Τον σεβαστήκαμε όσο έπρεπε».

Για το γκολ που δέχτηκε ο Πανιώνιος την ώρα που στην άμυνα είχε έξι παίκτες, ενώ ήταν μόνο δύο επιθετικοί του Παναθηναϊκού στην περιοχή:

«Αυτό είναι αλήθεια νωρίτερα υπήρξε και μια παρόμοια φάση από κόρνερ δικό μας και αντεπίθεση του αντιπάλου που πάλι βρεθήκαμε σε κίνδυνο. Το τρανζίσιον ήταν ένα από τα πράγματα που δεν δούλεψαν σήμερα».

Για το αν ήταν ήττα από την οποία έμαθε πράγματα:

«Από κάθε μέρα μαθαίνουμε και από την προπόνηση και από τη νίκη και από την ήττα. Σας έχω πει ότι δεν μπορώ να πω το παραμικρό για την δουλειά που γίνεται από τα παιδιά».


Για το αν είναι ρίσκο που χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς γκολκίπερ από αγώνα σε αγώνα:

«Σας το είχα πει πριν από τρεις εβδομάδες ότι είναι μια απόφαση που βαραίνει εμένα και στα καλά και στα άσχημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τα δυο τα παιδιά. Θα τελειώσει και το ματς με τον Ολυμπιακό και θα κάνουμε μια αξιολόγηση των πάντων. Πέρα από τα δυο γκολ που έφαγε ο Γιαννακόπουλος θεωρώ ότι μας κράτησε μέσα στο ματς με την διπλή απόκρουση που έκανε. Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή, είναι μια συνολική δουλειά ότι κάνουμε και οι νίκες και οι ήττες».

Για την απόφασή του να αλλάξει σύστημα:

«Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το σύστημα να το κάνουμε 4-4-2 να πιέσουμε περισσότερο. Τα συστήματα μπορούν να βοηθήσουν, μπορεί και όχι. Υπάρχουν βασικές αρχές στο ποδόσφαιρο όπως οι γραμμές μας όπως σας είπα την αρχή που δεν ήταν σωστά».

Για το αν οι ήττες όμως που έχει κάνει ο Πανιώνιος είναι όλες τους ίδιες:

«Τρίπολη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Ναι μοιάζουνε. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Θα πρέπει όλοι να διαχωρίσουμε λίγο τον φετινό στόχο του Πανιωνίου. Εντάξει εμένα δεν μου αρέσει να χάνω ούτε από την κόρη μου στην Μονόπολι, αλλά ο στόχος μας είναι η παραμονή και να βελτιώνονται κάποια παιδιά και εγώ βλέπω σημαντική βελτίωση σε αρκετά παιδιά».

Για το κακό πρώτο ημίχρονο που έκανε και πάλι ο Πανιώνιος:

«Το κοιτάζουμε προσπαθώ και εγώ να καταλάβω για ποιο λόγο συμβαίνει. Δουλεύουμε συνέχεια».


Για το αν είναι νωρίς να μιλήσει για το ματς με την Ξάνθη:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Θα πρέπει να δω το παιχνίδι αύριο να το κόψουμε να το δούμε. Η ενδεκάδα στο μυαλό μου "κλειδώνει" την Παρασκευή».

Για τους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους παίζουν σαν έμπειροι:

«Πολλά παιδιά. Απλά να μην χάνουμε λίγο τον πρωταρχικό στόχο που είναι η παραμονή. Όλα τα άλλα θα έρθουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: