Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τώρα θα χρειαστούν... μαγικά

Το ότι ο Άρης έχασε τους βαθμούς μιας πολύτιμης νίκης προφανώς δεν είναι αποκλειστικά υπόθεση του Σκόνδρα.
Κι αν χρησιμοποίησε το χέρι του για να «στρώσει» την μπάλα, πριν τη στείλει στα δίχτυα του Βελλίδη, θα το συμπεριλάβουμε στις λεπτομέρειες του αγώνα. Οποιος, δε, επιμείνει σε αυτό, δεν είδε το χθεσινό παιχνίδι ή το είδε και ξέχασε τι ακριβώς προηγήθηκε.

Ο Βελλίδης εξακολουθεί να ανησυχεί με τις εξόδους του κι αυτό δεν είναι κάτι που προέκυψε χθες, τη στιγμή του γκολ. Παρατηρήστε πόσες φορές κάνει έξοδο και εφόσον δεν έχει δώσει οριστική λύση, επιστρέφει πανικόβλητος στην εστία του για να συνεχίσει να αμύνεται. Βέβαια στα λάθη του Βελλίδη η συμμετοχή της άμυνας του Αρη είναι σημαντική κι αυτό άλλωστε το αντιλαμβάνεται κι πιο αδαής, αν ρίξει μια ματιά στο παθητικό της ομάδας.

Αλλά πέρα από τη φάση της ισοφάρισης, για την οποία, όσοι θα επιμείνουν, ειδικά στην παράβαση του Σκόνδρα, απλά εθελοτυφλούν, όταν ο Αρης προηγείται και ο αντίπαλος παίζει με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος, σχηματίζονται πλέον δύο σοβαροί λόγοι για να οδηγηθεί στη νίκη.

Θα αποδεχθούμε ότι ο Άρης δεν διαθέτει την ωριμότητα για να διαχειριστεί το προβάδισμα, οι αδυναμίες είναι γνωστές και μεγάλες. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σώσει την κατάσταση, είναι η ενέργεια κι ο ενθουσιασμός των νεαρών, το πάθος και η αποφασιστικότητα μέχρι το τέλος. Στοιχεία που δεν υπήρξαν στο δεύτερο μέρος κι η νίκη έκανε φτερά μαζί με δύο βαθμούς.

Τη συζήτηση για το αν ο Σκόνδρας ισοφάρισε με τη βοήθεια του δεξιού του χεριού ας την εκμεταλλευτούν όσοι προσπαθούν να προσφέρουν βολικό άλλοθι σε τακτικές που εκθέτουν την παρουσία του Αρη, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Παρ' ότι το κίνητρο για τη νίκη και τη συγκομιδή βαθμών ήταν αν μη τι άλλο αρκετό για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, οι ποδοσφαιριστές του Αρη περιορίστηκαν σε δεύτερο ρόλο.

Δύσκολη η δουλειά του νέου προπονητή. Ο Αλκαράθ χρεώνεται μια ομάδα καταδικασμένη να παλέψει μόνο για την παραμονή της και από το ρόστερ λείπουν οι προσωπικότητες που θα στηρίξουν τη διαφυγή της από την... κόλαση.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας και θα πρέπει να πορευθεί με το ίδιο υλικό μέχρι το τέλος, διότι απλούστατα δεν υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης, θα πρέπει να κάνει μαγικά από τον πάγκο. Ειδάλλως τα πράγματα θα είναι πολύ δυσάρεστα.sday gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: