Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κούγιας στο Onsports: «Ιδιαίτερη ικανοποίηση για μένα»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών της Παναχαϊκής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά αηδιασμένος από την αντιμετώπιση που έτυχε από τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports.
Ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος των Αχαιών, έδωσε το «παρών» στο Πανθεσσαλικό στάδιο και παρακολούθησε από κοντά τη μεγάλη νίκη των «ροσονέρι» για την 12η αγωνιστική της Football League και όπως τόνισε στο Onsports, το «τρίποντο» αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για τον ίδιο, καθώς ήρθε με πολλά νέα παιδιά στην ενδεκάδα.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των νεαρών ποδοσφαιριστών μας. Σήμερα είχαμε με τραυματισμούς τους Ολίσε, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκη, Βασιλαντωνόπουλο, Μαπούκο, Λίτση και Πίτκα, και παίξαμε με οκτώ ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών. Όμως, όπως και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας μας ήταν εξαιρετική, κάτι που δείχνει τα αποτελέσματα της σπουδαίας δουλειάς του Γιώργου Κούτση αλλά και του Θεοδώση Γιωργάκη», ήταν τα πρώτα του λόγια.
Και συνέχισε: «Η Παναχαϊκή είναι πειθαρχημένο σύνολο. Είχαμε εξαιρετική αμυντική εικόνα. Παίξαμε με την μπάλα κάτω, αντίθετα με την γερασμένη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι προσπαθούσαν μόνο με γεμίσματα να μας απειλήσουν και με τον κ. Φουκάκη – αν και εμείς έχουμε ζητήσει την εξαίρεση διαιτητών του Συνδέσμου Ηρακλείου, Αθήνας, Μακεδονίας και Πειραιά – ο οποίος δέχθηκε τα σκληρά και βρώμικα μαρκαρίσματα των παικτών του Ολυμπιακού και έδινε αμυντικά φάουλ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν ούτε έναν συνδυασμό, ενώ εμείς παίξαμε με τη μπάλα κάτω».
Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας, συνέχισε: «Είμαι αηδιασμένος γιατί ποτέ μου δεν μπορούσα να πιστέψω πως μία πόλη με τέτοια κουλτούρα στον πολιτισμό και παράδοση στο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να έχει έστω και αυτούς τους λίγους αλήτες που επί 90 λεπτά ζητωκραύγαζαν υπέρ του Αχιλλέα Μπέου και έβριζαν εμένα, την μητέρα που έχει φύγει από τη ζωή και την κόρη μου που είναι 8 ετών. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω τέτοιες καταστάσεις.
Άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Βόλο θέλουν ένα άνθρωπο σαν τον Αχιλλέα Μπέο και είχαν πανό για αυτό και όχι έναν άνθρωπο όπως εμένα, που έχω εντελώς διαφορετική διαδρομή, σπούδασα, έγινα από τους κορυφαίους ποινικολόγους και ξεβρόμισα το ποδόσφαιρο. Εμείς στην Πάτρα θα τους υποδεχθούμε όπως πρέπει και το παιχνίδι θα αποτελεί ποδοσφαιρική γιορτή.
Ακόμα, ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της Παναχαϊκής, τόνισε: «Λυπάμαι που η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου προσπάθησε να αποτρέψει με παράνομο τρόπο την είσοδό μου και χρειάστηκε διάταξη από την Εισαγγελία Αθηνών και σε συνεργασία με την Εισαγγελία Λάρισας, η νόμιμη είσοδός μου στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αστυνομικό Διευθυντή Βόλου, κ. Αποστολή Αλαμάνα και όλους τους αστυνομικούς του Βόλου με επικεφαλής τους προσωπικούς φρουρούς που μου είχε δώσει ο κ. Αλαμάνας, κ.κ. Γιαννάκο και Μιχαήλ.
Η παραίτηση του Αχιλλέα Μπέου και τεσσάρων μελών από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ευτυχώς δεν έγιναν καθεστώς και αποτέλεσαν ένα μικρό διάλειμμα. Θα νιώθουν άσχημα για αυτό που έγινε στο Βόλο.
Εγώ πήγα στο γήπεδο, προκειμένου να μην αφήσω τα παιδιά να είναι ανυπεράσπιστα. Ήξερα τι τους περιμένει και να τους δώσω ένα μήνυμα. Στην αποστολή μας σήμερα ήταν και ο νεαρός 15χρονος Πλέγας, το μεγαλύτερο ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Εμείς στην Πάτρα είμαστε μακριά από ποδόσφαιρο με παράγκες και διαιτητές και βρώμικα και στημένα παιχνίδια. Και στο τέλος θα νικήσουμε».



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: