Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Γλύκος: «Δεν είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα»

Ρεαλιστής στις δηλώσεις του ήταν ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμη σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Ο νεαρός γκολκίπερ σε δηλώσεις του στον Sentra Fm αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη Βέροια, τις επεμβάσεις του και τους φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γλύκου:
«Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τέτοιο γήπεδο. Είναι θέμα υγείας, το να καταφέρεις να βγεις σώος και αβλαβής από έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο, ενώ με το τέλος του αγώνα σκεφτόμουν αν έχω αγωνιστεί ξανά σε ανάλογο περιβάλλον. Αρχικά φανταστείτε ότι η μπάλα δεν κυλούσε. Μετά από τα πρώτα πατήματα άρχισε να κυλάει η μπάλα, όμως ο χώρος παρέμεινε αντίξοος και έμοιαζε περισσότερο με βούρκο», τόνισε αρχικά.
Σε ερώτηση για το αν έδινε πλεονέκτημα η κατάσταση του γηπέδου στην Βέροια, ο Γλύκος επεσήμανε: «Η Βέροια έπαιζε στην έδρα της και μπορεί να πει κανείς ότι γνώριζε καλύτερα τον αγωνιστικό χώρο, από εμάς. Από την πλευρά μας, δεν έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε τέτοιες συνθήκες, χωρίς να θέλω να μειώσω την ομάδα της Βέροιας με αυτό που λέω».
Για τον αν επηρέασε ο αγωνιστικός χώρο στο χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων: «Η Βέροια είχε την ευκαιρία με το πέναλτι, μπορεί και ο αγωνιστικός χώρος να έπαιξε τον ρόλο του όμως έπεσα στην πορεία της μπάλας και είδα ότι πήγαινε έξω. Πάντως σίγουρα μπορεί να πει κανείς ότι έπαιξε ρόλο στο χτύπημα του πέναλτι».
Όσον αφορά τους βαθμούς που έχει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο Γλύκος σημείωσε: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ούτε εγώ, ούτε οι συμπαίκτες μου κυρίως για τα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς».
Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το εάν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Ας είμαστε ρεαλιστές. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο και η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Η έλευση του κ. Σαββίδη θα μας δώσει την ευκαιρία να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό στα μάτια και να κάνουμε το βήμα παραπάνω».
Μίλησε και για τις αλλαγές που υπάρχουν με την έλευση του Σαββίδη, όπως και για το πριμ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Αν ξέρεις ότι θα έχεις τον μισθό σου κάθε μήνα και εντάξει δεν είναι μόνο τα χρήματα… Όταν έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου για ότι χρειαστείς, τότε νιώθεις μεγάλη ασφάλεια. Το πριμ δεν σας κρύβω ότι προκάλεσε έκπληξη και σε εμάς. Μας είπε ότι αυτό που ήθελε να δει ήταν ψυχή και πάθος κόντρα στον Ολυμπιακό και για αυτό θεωρώ ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση».
Όσον αφορά τους στόχους του ΠΑΟΚ, επεσήμανε: «Το κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος για εμάς και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα γιατί από εκεί θα εξασφαλίσουμε την έξοδο μας στην Ευρώπη».
Ρωτήθηκε και για τις πολλές αποβολές: «Το συζητάμε με τους ανθρώπους της ομάδας. Πραγματικά δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Είναι προσωπικό θέμα του κάθε παιδιού για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντως θέλω να αναφέρω ότι δεν τίθεται θέμα πειθαρχίας και εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την αιτία».
Μίλησε και για την δική του επιστροφή στο βασικό σχήμα: «Έχω μάθει να μην τα παρατάω. Έχω περάσει σοβαρούς τραυματισμούς και πάντα κατάφερνα μέσα από την συνεχόμενη προπόνηση και την πίστη στον εαυτό να είμαι έτοιμος όταν η ομάδα με χρειάζεται, όπως έγινε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».
Όσον αφορά την μεγάλη ευκαιρία και την απόκρουση του, τόνισε: «Όταν είσαι μέσα στο γήπεδο δεν μπορείς να καταλάβεις φάσεις σαν και αυτή. Όταν είδα τα highlights αρκετές φορές στο βίντεο, δεν σας κρύβω ότι με έκανε να νιώσω ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόκρουση, η οποία βοήθησε την ομάδα μου να πάρει τον βαθμό. Οποιαδήποτε σωστή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο εξάλλου ακόμα και μία απλή πάσα αλλάζει την ψυχολογία ενός αθλητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: