Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Άρης: Αλκαράθ και επίσημα!!

Την πρόσληψη του Λούκας Αλκαράθ στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης.
Στις πρώτες του μάλιστα επίσημες δηλώσεις, ο Ισπανός τεχνικός  - ο οποίος θα παραχωρήσει τις επόμενες ημέρες συνέντευξη Τύπου - υποσχέθηκε πολλή δουλειά προκειμένου να βγουν οι «κίτρινοι» από τη δύσκολη κατάσταση, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει τη συνδρομή όλων και περισσότερο των ποδοσφαιριστών.
Παράλληλα, οι διοικούντες τον Άρη δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τους Πασιαλή - Μπουγιουκλή «για την πολύτιμη προσφορά τους στο διάστημα που βρέθηκαν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας».
Αναλυτικά:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο Λουίζ Γκονζάλεθ Λούκας Αλκαράθ είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας.
Ο 46χρονος Ισπανός τεχνικός ήρθε σε οριστική συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΡΗ μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο νέος προπονητής της ομάδας μας, που βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης, σήμερα το μεσημέρι γνωρίστηκε με τους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια έκανε την πρώτη του προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου, παρουσία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος, εκπροσώπων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ.
«Ήρθα στον ΑΡΗ για να φέρουμε εις πέρας τους στόχους μας. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και εύχομαι να βγούμε σύντομα απ’ αυτή. Θα χρειαστεί βοήθεια απ’ όλους, κυρίως από τους οπαδούς μας, από τους οποίους απ’ όσο βλέπω την έχουμε και αυτό είναι σημαντικό. Κυρίως, όμως, θα χρειαστώ τη βοήθεια των ποδοσφαιριστών που θα κληθούν να αγωνιστούν. Είμαι απαιτητικός από τον εαυτό μου και υπόσχομαι πολλή δουλειά», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.
Το «who is who» του Λούκας Αλκαράθ
Ο Λούκας Αλκαράθ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1995 στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, αναλαμβάνοντας τη Γρανάδα. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αλμερία (1998-’99), ενώ την σεζόν 1999-2000 προπονούσε την Ντος Ερμάνας (Γ’ κατηγορία Ισπανίας).
Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο ανέλαβε την Ρεκρατίβο Ουέλβα, στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια. Μάλιστα, στη δεύτερη σεζόν του κατάφερε να την ανεβάσει στη Πριμέρα Ντιβιζιόν μετά από 23 χρόνια, ενώ την τρίτη και τελευταία του χρονιά την έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με αντίπαλο την Μαγιόρκα. Ακολούθησε το 2003 η Ράσινγκ του Σανταντέρ (Πριμέρα Ντιβιζιόν), ενώ το 2005-’06 ανέλαβε την Χερέθ (Σεγούντα Ντιβιζιόν), την οποία οδήγησε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.
Την αμέσως επόμενη χρονιά κάθισε στον πάγκο της Μούρθια (Σεγούντα Ντιβιζιόν), με την οποία κέρδισε την άνοδο στην πρώτη του χρονιά. Την σεζόν 2008-’09 επέστρεψε στη Ρεκρατίβο Ουέλβα (Πριμέρα Ντιβιζιόν), ενώ το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε την Κόρδοβα (Σεγούντα Ντιβιζιόν). Τελευταία του ομάδα στην Ισπανία ήταν η Αλμερία (Σεγούντα Ντιβιζιόν), από την οποία αποχώρισε στις 3 Απριλίου του 2012.
Ο Λουίζ Γκονζάλεθ Λούκας Αλκαράθ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1966. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, ενώ είναι καθηγητής στρατηγικής παιχνιδιού και τακτικής στην Εθνική σχολή προπονητών Ισπανίας.
* Ο νέος προπονητής του ΑΡΗ εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιαστεί επίσημα και θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου.
** Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τους Νίκο Πασιαλή και Δημήτρη Μπουγιουκλή για την πολύτιμη προσφορά τους στο διάστημα που βρέθηκαν στο τεχνικό επιτελείο του ΑΡΗ σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: