Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Brasileiro: Μαθήματα από Σάο Πάολο στο φινάλε!! (videos)

Με ήττα, με 3-1, από τη συμπολίτισσα Σάο Πάολο ολοκλήρωσε το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα η Κορίνθιανς, που ετοιμάζεται για το Μουντιάλ Συλλόγων.
Αμφότεροι οι σύλλογοι είχαν εξασφαλίσει «εισιτήριο» για το επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες, οπότε δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Δύσκολα, όμως, αναμέτρηση ανάμεσα στη Σάο Πάολο και την Κορίνθιανς μπορεί να κριθεί ως αδιάφορη. Ο πρώην επιθετικός του Αμβούργο, Πάουλο Γκερέιρο, έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, αλλά οι «σομπεράνο» ήταν ανώτεροι και πέτυχαν την ανατροπή. Ο Ντάγκλας ισοφάρισε στο 14ο λεπτό, δύο λεπτά μετά το 1-0, και ο Μαϊκόν σημείωσε το γκολ της ημέρας στο 23’. Ο 27χρονος μέσος είχε ακόμα ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο σύλλογοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω των αποβολών των Ντα Σίλβα Βίλιαν και Χόρχε Ενρίκε Ντε Σόουζα.
Στο 0-0 έμεινε η Γκρέμιο με την Ιντερνασιονάλ, οπότε έχασε την ευκαιρία για τη δεύτερη θέση του Brasileiro, που προσφέρει απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες. Μάλιστα ,οι «κόκκινοι» έμειναν από νωρίς με εννέα παίκτες εξαιτίας κόκκινων στον τερματοφύλακα Μούριελ και το Λεάντρο Νταμιάο. Στις καθυστερήσεις κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο Σάιμον της Γκρέμιο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο, κερδίζοντας την Κρουζέιρο με 3-2 στο ντέρμπι του Μπέλο Οριζόντε. Ο Μπέρναρντ άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό, οι Αλεχάντρο Μαρτινούτσιο και Έβερτον διαμόρφωσαν το 2-1 για την Κρουζέιρο και οι Λεονάρντο Σίλβα και Ρέβερ σημείωσαν τη δεύτερη ανατροπή της αναμέτρησης, αφού πρώτα αποβλήθηκαν τρεις παίκτες, Λεάντρο Ντονιζέτε (Ατλέτικο), Τίνγκα (Κρουζέιρο) και Ραμόν (Κρουζέιρο)!
Επίσης, η Ναούτικο έστειλε τη συμπολίτισσα Σπορτ Ρεσίφε στη δεύτερη κατηγορία, αφού επικράτησε με 1-0 με γκολ του Αραούχο στο 64ο λεπτό. Αντίθετα, σώθηκαν Μπαΐα και Πορτουγκέζα. Οι μεν επικράτησαν με 1-0 στην έδρα της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με τέρμα του Ράφαελ στο 88ο λεπτό, ενώ η ομάδα του Ντίντα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Πόντε Πρέτα. Δύο γκολ πέτυχε ο Έβερτον στο 3-0 της Κορίτιμπα επί της Φιγκουιρένσε. Τέλος, η πρωταθλήτρια Φλουμινένσε έχασε με 2-1 από τη Βάσκο Ντα Γκάμα, καθώς ο Έντερ Λουίς σημείωσε δύο τέρματα, πριν μειώσει ο Καρλέτο με πέναλτι στο 81ο λεπτό.
Η τελική βαθμολογία του Brasileiro
Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
Φλουμινένσε 38 77
Ατλέτικο Μινέιρο 38 72
Γκρέμιο 38 71
Σάο Πάολο 38 66
Βάσκο Ντα Γκάμα 38 58
Κορίνθιανς 38 57
Μποταφόγκο 38 55
Σάντος 38 53
Κρουζέιρο 38 52
Ιντερνασιονάλ 38 52
Φλαμένγκο 38 50
Ναούτικο 38 49
Κοριτίμπα 38 48
Πόντε Πρέτα 38 48
Μπαΐα 38 47
Πορτουγκέζα 38 45
Σπορτ Ρεσίφε 38 41
Παλμέιρας 38 34
Ατλέτικο Γκοϊανένσε 38 30
Φιγκουιρένσε 38 30
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίθηκαν: Φλουμινένσε, Ατλέτικο Μινέιρο, Γκρέμιο, Σάο Πάολο, Κορίνθιανς (κάτοχος Λιμπερταδόρες) και Παλμέιρας (Κυπελλούχος Βραζιλίας).
-Στη δεύτερη κατηγορία υποβιβάστηκαν: Σπορτ Ρεσίφε, Παλμέιρας, Ατλέτικο Γκοϊανένσε και Φιγκουιρένσε.


















πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: