Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Aπό ένα λάθος ξέφυγε από το «Χ»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ στην έδρα του Πλατανιά.

Aπό ένα λάθος ξέφυγε από το «Χ»

Το πιο ζουμερό κομμάτι της συνάντησης ήταν το πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Ναζλίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ σε μία φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ θα μπορούσε ν' αντιδράσει καλύτερα. Οπως θα μπορούσε να συμπεριφερθεί καλύτερα και η οπισθοφυλακή των γηπεδούχων στην κεφαλιά - ισοφάριση του Φέτση έπειτα από το δοκάρι του Γκερέιρο.

Από τη στιγμή, πάντως, που ξεκίνησε ως ματς λαθών και δεν υπάρχει.. νόμος που ν' απαγορεύει κι ένα τρίτο λάθος, όπως το πέναλτι, δεν συνιστά έκπληξη που βγήκε νικητής. Από αυτή την οπτική, κέρδισε η ομάδα που εκμεταλλεύτηκε καλύτερα τα δώρα.

Είναι γεγονός ότι η «Ενωση» δεν είχε το σφρίγος, το πάθος, γενικότερα το αγωνιστικό πρόσωπο, που έβγαζε εδώ και κάμποσες αγωνιστικές. Μία ΑΕΚ τάλε κουάλε η ομάδα που ταλαιπωρούνταν και ταλαιπωρούσε το κοινό της στον α' γύρο.

Το κακό γι' αυτήν είναι ότι μετά το κόκκινο τριφύλλι του Πλατανιά την περιμένει το πράσινο, του Παναθηναϊκού. Κακό, διότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη νίκη. Ομως, υπάρχει και η θετική διάσταση. Οτι η νωθρότητα στα Χανιά δύσκολα θα γίνει... έξις.

Δύσκολα θα γίνει κεκτημένη υπνηλία. Το όνομα του αντιπάλου και το προφίλ της αναμέτρησης (παραδοσιακό ντέρμπι), κρατούν τους παίκτες του Εβαλντ Λίνεν, θέλοντας και μη, σ' εγρήγορση. Το κίνητρο είναι ιδιαίτερο, αφού δεν διακυβεύονται μόνο βαθμοί αλλά και γόητρο.

Οπως γράφαμε χθες για τον Παναθηναϊκό, ότι αυτή η «σύγκρουση» αποτελεί «κλειδί» για την έκβαση της φετινής του πορείας, έτσι είναι και για την ΑΕΚ. Είναι ένα τεστ προόδου, μία ογκομέτρηση της «λίμνης», για να δούμε αν μεγάλωσε, ώστε να μπορεί ο «Δικέφαλος» να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την αγχώδη παραμονή.

Όσον αφορά τον Πλατανιά, η δουλειά του Αγγελου Αναστασιάδη καρποφορεί και με τη χθεσινή νίκη η ομάδα της Κρήτης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα για να μείνει.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: