Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έμεινε στην ιστορία το γκολ του Αγγελούδη!

Αρκετά είναι στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Καραϊσκάκης». Το sport-fm.gr σάς αναλύει την εικόνα της 23ης αγωνιστικής τη Σούπερ Λίγκας.

Έμεινε στην ιστορία το γκολ του Αγγελούδη

Κάτι παθαίνει με τις ομάδες από τη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος τα μισά από τα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του είναι κόντρα σε αυτές!

Στο κυνήγι του απόλυτου ρεκόρ σκοραρίσματος βρίσκονται οι Πειραιώτες, οι οποίοι βρήκαν δίχτυα και στο 23ο παιχνίδι τους.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 23ης αγωνιστικής

*** Στην ιστορία θα μείνει το γκολ του Νίκου Αγγελούδη, με το οποίο ο νεαρός ποδοσφαιριστής μείωσε το σκορ στην ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό. Ο λόγος είναι πως αυτό ήταν το υπ' αριθμόν 1.300 τέρμα που δέχθηκαν οι Πειραιώτες στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

*** Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είχε καταφέρει να παραβιάσει την εστία των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Γιώργος Κόης του Παγκορινθιακού, στο αποτέλεσμα-έκπληξη της πρεμιέρας του παρθενικού πρωταθλήματος, στις 25 Οκτωβρίου 1959 (Παγκορινθιακός - Ολυμπιακός 1-0).

*** Μετά από περίπου σαράντα χρόνια, συγκεκριμένα στις 23 Μαΐου 1999, ο Κώστας Κάφαλης του Πανιωνίου σημείωσε το 1.000ό γκολ (στη νίκη με 4-1 στη Νέα Σμύρνη) και χθες έσπασε ακόμη ένα «φράγμα».

*** Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους της Α’ Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την περσινή σεζόν 1.300 γκολ, η ΑΕΚ φέτος ξεπέρασε τα 1.500 και ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα ξεπεράσει τα 1.700 (αυτήν τη στιγμή έχει 1.697).

*** Ωστόσο, οι Πειραιώτες μπορούν μέχρι το τέλος της Σούπερ Λίγκας να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τα 3.400 γκολ ενεργητικό στη μεγάλη κατηγορία.

*** Μία ιδιαίτερα παράδοση κόντρα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Μανιάτης. Συγκεκριμένα, ο διεθνής χαφ έχει πετύχει συνολικά οχτώ γκολ στην καριέρα του και τα τέσσερα από αυτά είναι κόντρα σε ομάδες της συμπρωτεύουσας. Το πρώτο του τέρμα ήταν στις 18 Οκτωβρίου, στη νίκη (2-1) του Πανιωνίου επί του Άρη.

*** Ο Ολυμπιακός σκόραρε και στο 23ο παιχνίδι του και εξακολουθεί να βρίσκεται στο... κυνήγι του απόλυτου ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά στο +16 (τόσο ήταν το ρεκόρ του Παναθηναϊκού το 1994-95) και θέλουν δύο νίκες ακόμη για να κατακτήσουν τον τίτλο.

*** Το νικηφόρο σερί του απέναντι στον Πανθρακικό διεύρυνε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, όμως κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ μετά από έντεκα αγώνας. Το τελευταία ματς που είχαν πετύχει κάτι ανάλογο ήταν το 4-0 επί του Πλατανιά, στις 17 Νοεμβρίου.

*** Το αρνητικό σερί έντεκα ηττών σε αγώνες πρωταθλήματος στην έδρα της Skoda Ξάνθης κατάφερε να σπάσει η Βέροια. Η αρνητική παράδοση αφορούσε τα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ Εθνικής, αφού πριν από έναν μήνα είχαν καταφέρει να πάρουν τη νίκη (2-0) μέσα στα πηγάδια για το Κύπελλο Ελλάδας.

*** Την πρώτη του ισοπαλία μετά από τέσσερις ήττες στην έδρα του Ατρομήτου κατάφερε να πάρει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η τελευταία ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε σημειωθεί τη σεζόν 1993/94 (σε αγώνα Β' Εθνικής) και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πάλι 0-0.

*** Τις 50 ήττες στη σύντομη παρουσία του στην πρώτη κατηγορία έφτασε ο Πανθρακικός.

*** Τις 100 συμμετοχές στην Α’ Εθνική συμπλήρωσε ο Αντώνης Λαδάκης, ο οποίος είχε πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ηλικία 25 ετών στις 2 Σεπτεμβρίου 2007 (Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα 0-1). Η πρώτη παρουσία του Λαδάκη ήταν το 1999, όταν μεταγράφηκε από τον Νέστο Χρυσούπολης στην Καβάλα, όμως δεν είχε καταφέρει να παίξει σε κάποιο ματς.

*** Το «φράγμα» των 2.200 βαθμών κατάφερε να σπάσει ο Πανιώνιο με τη χθεσινή του νίκη και έγινε η 7η ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που σημειώνει αυτό το επίτευγμα. Συγκεκριμένα, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν τους 2.202, αλλά βρίσκονται ακόμα πίσω από τον 6ο Ηρακλή, ο οποίος έχει σταματήσει στους 2.340 πόντους.

*** Περίπου δύο χρόνια πέρασαν από τότε που ο Σταύρος Τσουκαλάς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Λίγοι τον γνώριζαν μέχρι τότε, αλλά είχε δύο γεμάτες χρονιές ως δανεικός στη Δόξα Δράμας και άλλη μισή στην Κύπρο, με τη Νέα Σαλαμίνα. Χθες, λοιπόν, ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τις 100 συμμετοχές σε όλα τα πρωταθλήματα στα οποία έχει αγωνιστεί.

*** Μετά τον Παναθηναϊκό, ο Πλατανιάς νίκησε και την ΑΕΚ στην έδρα του και έχει θεωρητικές ελπίδες για να επαναλάβει αυτό που έκανε το 2007-08 ο Αστέρας Τρίπολης. Να νικήσει, δηλαδή, στην πρώτη του συμμετοχή στην Α' Εθνική και τους τρεις «μεγάλους» του τέως ΠΟΚ! Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής και τίποτα δεν αποκλείεται.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: