Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αγώνας δρόμου της ΠΑΕ Παναχαϊκή για το γηπεδικό!

Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε η Παναχαϊκή με θέμα το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ευχαριστεί τους 250 ηρωικούς φιλάθλους της Πάτρας και του Πύργου που την ενίσχυσαν ηθικά σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με μια από τις ποιοτικότερες ομάδες της FootballLeague.

Η νεανική ομάδα της ΠΑΕ Παναχαϊκή, η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην FootballLeague, απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία ομάδα από αυτές που διεκδικούν την άνοδο στην SuperLeague και ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της .

Η νεανική ομάδα της Παναχαϊκής έχει δώσει τα ¾ από τους από τις 24 αγώνες εκτός Πατρών και έδωσε μέχρι τώρα μόνο 6 αγώνες στην Πάτρα, δηλαδή έχει αγωνιστεί σε 16 αγώνες εκτός έδρας γεγονός το οποίο αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και αν αυτό συνδυαστεί με το πρωτοφανές γεγονός ότι κάνει μόνο 2 φορές την βδομάδα προπόνηση σε χόρτο μετακινούμενη 120 χλμ κάθε φορά, ο οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται τι έχουν πετύχει οι νεαροί ποδοσφαιριστές και προπονητές της Παναχαϊκής.

Δυστυχώς η αρρωστημένη νοοτροπία κάποιον που νομίζουν ότι τώρα που ξεχρεώθηκε η Παναχαϊκή και βρίσκετε στην FootballLeague, αντί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, θα αναγκάσουν την ιδιοκτησία της εκβιάζοντας την με έναν ανελέητο διωγμό να φύγει έχει μόνο βαθμολογικές επιπτώσεις αλλά οδηγείτε στο αποτέλεσμα της δημιουργίας μια νεανικής ομάδας με μακροχρόνια συμβόλαια που αγωνίζεται μόνο εκτός έδρας και κοιτάζει στα μάτια ομάδες που έχουν στηρίγματα από τους Δήμους , έχουν στηρίγματα από τις Ενώσεις τους αλλά και από όλο τους το περιβάλλον.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει σημειωθεί από τους αγώνες που έδωσε στην Πάτρα και στο γήπεδο της Αγυιάς, λόγω της περιορισμένης προσελεύσεως οπαδών από τους 6 αγώνες, του υπερβολικού ενοικίου προς την ερασιτεχνική (συνολικού ποσού 25.000 ευρώ) αφού για να καλυφτούν τα λειτουργικά έξοδα του κάθε αγώνα (2.500 ευρώ ερασιτεχνική – 3.500 ευρώ διαιτησία – 1.000 ευρώ security λόγω της ανασφάλειας του γηπέδου - 300 ευρώ μικροφωνική – 300 ευρώ καθαρισμός - ΕΤΕΧ) χρειάζεται η προσέλευση τουλάχιστον 1.000 οπαδών.

Δυστυχώς η χθεσινή πραγματικότητα απέδειξε ότι από οικονομικής απόψεως συμφέρει την ΠΑΕ Παναχαϊκή να αγωνίζεται σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο εκτός του γηπέδου της Αγυιάς αφού σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο αρκεί η προσέλευσης 250 φιλάθλων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της διαιτησίας .

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα εξαντλήσει από σήμερα όλα τα περιθώρια σε όλα τα θεσμικά όργανα ώστε τον αγώνα με τον Φωκικό να τον δώσει σε ένα από τα γήπεδα της Πάτρας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υποκύψει σε εκβιαστικές τακτικές.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δέχεται να πληρώνει ότι πληρώνουν όλες οι άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και του κόσμου δηλαδή το 15 τοις εκατό των καθαρών εισπράξεων.

Σήμερα θα καταβληθούν μισθοί ποδοσφαιριστών, προπονητών, υπαλλήλων και ενοίκια και αύριο το πρωί η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει σε ξενοδοχείο της περιοχής εκεί μέχρι και την Κυριακή αφού η διοίκηση της εξασφάλισε γήπεδο με χόρτο για καθημερινές προπονήσεις και έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούν οι παίκτες της και οι προπονητές της σε ένα διπλό ταξίδι για τους δύο αγώνες με Ηρακλή Θεσσαλονίκης και Καβάλα.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς κάνει τα πάντα ώστε η ποδοσφαιρική εταιρεία να μην έχει χρέη προς το ΙΚΑ, την εφορία και τους ποδοσφαιριστές, κάνει τα πάντα ώστε η ομάδα νέων να λειτουργεί και να αποκτά νέους παίκτες και δυστυχώς ενώ είναι ίσως η μοναδική ποδοσφαιρική εταιρεία που λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο δεν έχει γήπεδο στην Πάτρα ούτε να προπονηθεί ούτε να αγωνιστεί και κανείς δεν ενοχλείτε.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή περιμένει από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της πράξεις για να λυθούν αυτά τα προβλήματα.

Σήμερα ξεκινούν τα χωματουργικές εργασίες στην Εγλυκάδα για το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: