Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Καλά του έκανε του Φουρλάνου!

Τα "σπάει" ο Νίκος Αλέφαντος στο σκύλο! Γιατί δίνει δίκιο στον Φάμπρι; Ποιος τρέχει λες και έχει πλατυποδία και ποιος π... μπήκε και γύρισε το ματς; Η σύγκριση Μασάντο-Τάτου! Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ ωραία, ο Μανωλάς και ο Χολέμπας που μπήκαν στην 11άδα έδωσαν ταχύτητα, ο Χολέμπας ανεβαίνει πάλι, ο δε Μανωλάς ακόμα και μεγάλο ματς ναν μην κάνει λόγω ταχύτητας καθαρίζει τις φάσεις. Φάνηκε το λάθος του Μίτσελ στην 11άδα που παρέταξε με τη Λεβάντε.

Το θέμα είναι ότι ο Ισπανός θέλει να παίξει στο στιλ του Βαλβέρδε, αλλά δεν έχει τους παίκτες που είχε ο Βαλβέρδε. Αυτή είναι η αλήθεια. Για παράδειγμα, δεν γίνεται τον Τοροσίδη να τον αντικαθιστά ο Παπάζογλου. Δεν κάνει για δεξί μπακ, το ξαναλέω, είναι αργός, δεν έχει ιδιαίτερη τεχνική, και τρώει τις ντρίμπλες. Μην πιάσουμε όλους τους παίκτες που είχε ο Ολυμπιακός πέρσι και δεν τους έχει πια, είναι στενάχωρη ιστορία.

Οι παίκτες του Άρη στο α΄ ημίχρονο δεν έπαιζαν έξυπνα, άφηναν σε μεγάλες αποστάσεις τους παίκτες του Ολυμπιακού, αν παίζεις έτσι απέναντι στον Ολυμπιακό δεν έχεις τύχη. Μπορούσε να έχει βάλει 3 γκολ στο α΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Πολύ καλός ήταν ο Βλαχοδήμος που με δικαιώνει. Αν ξεψαρώσει και τον ενθαρρύνουν, θα δείτε ότι θα βάλει και τα γκολ, θα φτιάχνει και γκολ, όπως έκανε με τον Άρη. Είναι ότι καλύτερο από τους νέους Έλληνες παίκτες -και δεν το λέω τώρα, το έλεγα όταν δεν έπαιζε.

Στο β΄ ημίχρονο ο Άρης μπήκε μεταμορφωμένος, πίεσε τους παίκτες του Ολυμπιακού, ήταν ωραία και η κίνηση του Μιχαλήτσου να πάρει τον Γιαννιώτα από τον Χολέμπας και να του αλλάξει πλευρά βάζοντάς του δίπλα τον Τάτο.

Ο Τάτος ήταν φοβερός, έκανε μεγάλο ματς. Γενικώς ο Τάτος έχει σηκώσει τον Άρη πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, ποιος Μασάντο ακριβοπληρωμένος, τους έβλεπες στο Καραϊσκάκη τους δυο τους και ήταν μια κλάση πάνω ο Τάτος! Ο Ζαρντίμ τον Τάτο τον αδίκησε, δεν τον έβαζε καθόλου, αντιθέτως τον Μασάντο τον έβαζε συνέχεια.

Ο Τάτος πάει σε όλους τους χώρους και κάνει τον κουμανταδόρο, πρέπει όμως να σουτάρει, τι φοβάται και δεν σουτάρει δεν μπορώ να καταλάβω.
Ένα ματς που μπορούσε να το πάρει ο Ολυμπιακός με 4-1, πήγε 2-1 ως το τέλος και με αγωνία, με αποτέλεσμα όλο το γήπεδο στη λήξη να γιουχάρει πάλι.

Ο Ολυμπιακός θέλει από τώρα σκάουτινγκ για να βρεθεί το καλοκαίρι καλός τερματοφύλακας, καλός σέντερ μπακ, μπακάρα δεξιά και δύο χάφαροι γρήγοροι να ξεκολλήσουν την ομάδα.

Ο Φέισα δεν μπορεί το παιδί, τον έβλεπα από κοντά πάλι, δεν μπορεί στην πίεση, δεν το έχει να σπριντάρει, άμα το παρατηρήσετε τρέχει λες και έχει …πλατυποδία! Για τον Μασάντο είχα πει ότι δεν πρόκειται να βγει σπουδαίος παίκτης, δεν θα αλλάξει, ξεχάστε το. Ο Γκρέκο λίγα πράγματα.

Ο Ιμπαγάσα τελειώνει, έχει πάρει και κιλά. Ο Μοντέστο μεγάλωσε. Ο Φουστέρ έχει προβλήματα τραυματισμών και κοντεύουμε να τον ξεχάσουμε, ήταν και ντεφορμέ, ενώ στο παρελθόν έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό με τα τρεξίματά του και τα γκολ του. Ο Μανιάτης είναι εργάτης που προσπαθεί. Ο Ολυμπιακός όπως τον έχουμε μάθει από …αρχαιοτάτων χρόνων πάντα είχε χάφαρους και έφτιαχνε καλές ομάδες.

Όταν κάνουμε την κριτική, την κάνουμε για τον κόσμο του Ολυμπιακού και για να πάει μπροστά η ομάδα. Δεν παραγνωρίζω -και έτσι είναι το δίκαιο- την προσφορά του Μαρινάκη ο οποίος βγήκε μπροστά με ψυχή και πήρε τον Ολυμπιακό, όταν ο Κόκκαλης ήθελε να φύγει, ενώ άλλος κανείς δεν παρουσιαζόταν.

Ο Ολαϊτάν ήταν πολύ καλός στη Βέροια, όσο τον βλέπω όμως μπερδεύομαι γιατί ενώ είναι επικίνδυνος παίκτης, έχει τρία άσχημα. Δεν σκοράρει πολύ, δεν γυρίζει πίσω να μαρκάρει, και δεν ξέρω σε τι θέση θα μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό. Ποια είναι η θέση του; Στα άκρα; Δεν γυρίζει να μαρκάρει. Σέντερ φορ; Δεν σκοράρει συχνά. Για Ολυμπιακό μιλάμε, δεν είναι εύκολο. Έχει προσόντα πάντως, αν δουλευτεί μπορεί να βγει.

Ο Αστέρας Τρίπολης παρέμεινε δεύτερος στη βαθμολογία, έκανε καλές αλλαγές ο Τσιώλης, έβαλε τον Φραγκουλάκη που είναι δυνατό παιδί και τον Κοντοέ που του έχω αδυναμία. Στα χαφ τον έβαλε, καλά έκανε, ήθελε τρεξίματα διότι έχει πολλούς τεχνίτες. Ο Κοντοές είναι δεκαθλητής, παντού μπορεί να παίξει, και μπακ στις δύο πλευρές, και χαφ, και στόπερ έχω πει ότι θα τον έβαζα! Μπήκε ο π… και άλλαξε προς το καλύτερο τον Αστέρα και μπόρεσε η ομάδα της Τρίπολη να νικήσει τελικά τον Λεβαδειακό.

Είδα και τον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ έχει κρεμάσει, τρώει τα γκολ με το τσουβάλι. Μια ομάδα που την είχε φτιάξει ο Αναστόπουλος να μην τρώει εύκολα γκολ, στα τελευταία ματς δέχεται γκολ για πλάκα. Στο α΄ ημίχρονο ο Μαυρέας ήταν πολύ καλός, μου αρέσει γιατί είναι γρήγορος, τα σουτ του πρέπει να φτιάξει, έκανε όμως κάποιες φοβερές ενέργειες. Στο β΄ ημίχρονο ανέβηκε πολύ ο Σισοκό, καλός ήταν και ο Σεϊταρίδης που έπαιρνε όλη την πλευρά.

Βλέπω και βάζουν ένα Φουρλάνο, σωματικά προσόντα, τεχνικούλα, αλλά από τρεξίματα χάλια. Παρέπαιε ο Παναθηναϊκός. Τον βγάζει ο προπονητής του στο ΄36. Και λέγανε οι δημοσιογράφοι ότι θα του σπάσει την ψυχολογία. Τι λέτε ρε δημοσιογράφοι, καλά του έκανε και τον έβγαλε, και εγώ έκανα τέτοιες αλλαγές. Ξέρετε εσείς τι οδηγίες έχει δώσει πριν το ματς ο προπονητής στον παίκτη και αν τις τηρεί ο ποδοσφαιριστής;

Αν έμενε στο ματς ο Φουρλάνος και παρέμενε το 1-1 μέχρι το ημίχρονο, θα νίκαγε σίγουρα ο Παναθηναϊκός; Δικαιώθηκε λοιπόν ο προπονητής του με τη γρήγορη αλλαγή του Φουρλάνου γιατί λίγο μετά έκανε το 2-1 ο Παναθηναϊκός. Ο Ζέκα που μπήκε έδωσε πιο γρήγορο ρυθμό, ανέβηκε η ομάδα.
Δεν μου κάνεις τη δουλειά κύριε, σε βγάζω, πάνω απ΄ όλα είναι το καλό της ομάδας. Τι να του σπάσει η ψυχολογία του Φουρλάνου. Το ποδόσφαιρο είναι για άντρες. Και ο Καρνέζης είχε φάει γκολ από τη σέντρα με την ΑΕΚ που γελούσε όλη η Ελλάδα, έμεινε κάμποσο καιρό έξω, αλλά το παιδί δούλεψε, βελτιώθηκε, και επανήρθε τερματοφυλακάρα, έγινε βασικός στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα.


πηγή: sportdog.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: