Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Θα σωθούν Άρης, ΑΕΚ;

Φωτιά στην ουρά μετά τις ήττες του Άρη από τον Ολυμπιακό, της ΑΕΚ από τον Πλατανιά, αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής. «Ντου στα Αποδυτήρια» με τον γνωστό – άγνωστο του sportdog. Κοιτάς πρώτα τα ματς. Βλέπεις μετά την βαθμολογία. Και λες: Θα σωθούν τελικά η ΑΕΚ και ο Άρης ή μέχρι το τέλος θα είναι με την ψυχή στο στόμα μην πέσουν κατηγορία;
Αυτό, πάντως, που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια και η φιλοτιμία. Άπαξ και δεν μπούνε βαθμοί στο σακούλι, δουλειά δεν γίνεται. Αυτοί μετράνε πάνω απ’ όλα τώρα. Οι πόντοι. Τίποτα άλλο!
Λάιτ ο Άρης με τον Ολυμπιακό που γιουχαϊστηκε ξανά
Τι να το κάνεις, δηλαδή, αν προσπάθησε ο Άρης στο Καραϊσκάκη; Εδώ ο Ολυμπιακός, που δεν έπαιξε δα και κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, βρήκε τόσους χώρους ανοιχτούς κι έφτιαξε 25 τελικές και ο Άρης μόνο 6. Πώς να πάρεις αποτέλεσμα έτσι;
Πολύ λάιτ ήταν ο Άρης, δηλαδή. Αδύναμος, με κακή αμυντική λειτουργία και χωρίς να τρώει σίδερα. Μόνο ο Τάτος ό,τι έκανε. Θα χρειαζόταν, λοιπόν, να έχει πολλή τύχη ο Άρης για να φύγει με αποτέλεσμα. Κι ας κουράστηκε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός, που πάλι γιουχαϊστηκε. Η κόπωση, δηλαδή, έκανε τον Ολυμπιακό να μαζευτεί λίγο, όχι ότι ο Άρης δάγκωνε μπροστά.

Πώς θα τσιμπήσει το «Χ» η ΑΕΚ
Ή μήπως ο Πλατανιάς δεν ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ; Αυτός προσπαθούσε να κάνει κάτι δημιουργικά έστω κι αν δεν έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Και η Ένωση κοίταζε περισσότερο πως θα τσιμπήσει τον πόντο, παρά πώς θα κάνει το διπλό.

Πλήγμα για το πρωτάθλημα αν…
Και κάθεσαι και λες. Έτσι όπως ανεβαίνει ο βαθμολογικός συντελεστής για την αποφυγή υποβιβασμού, θα τα καταφέρουν η ΑΕΚ ή ο Άρης; Οφείλουν να τα καταφέρουν, πάντως, αφού θα είναι πλήγμα για το πρωτάθλημα να μην είναι την επόμενη σεζόν στην κατηγορία μια από τις δυο φανέλες με τέτοια ιστορία, κόσμο και δυναμική.
Με ηθικό
Εδώ, όμως, το πρόγραμμα είναι φωτιά μέχρι το τέλος. Πολύ δύσκολα παιχνίδια έχουν να δώσουν Άρης και ΑΕΚ, που όσο να’ ναι εξακολουθούν να έχουν παραπανήσιο άγχος και λόγω της βαριάς φανέλας.
Κι όλα αυτά ενώ η Βέροια είναι πλέον ανεβασμένη και φτιάχνει αρκετές ευκαιρίες στα παιχνίδια της, ο Πλατανιάς έχει αποκτήσει ηθικό, ο Πανθρακικός και ο ΟΦΗ έχουν δείξει μέχρι τώρα αρκετά καλά στοιχεία, ενώ η Κέρκυρα με εξαίρεση τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έχει φανεί ότι θα το παλέψει όσο πάει.
Βαθμολογία ουράς…
Στην βαθμολογία, λοιπόν, έχουμε τον Πλατανιά με 27, τον ΟΦΗ με 26, τον Πανθρακικό με 26, την ΑΕΚ με 26, την Βέροια με 23, τον Άρη με 22 και την Κέρκυρα με 17.
Το ζόρικο πρόγραμμα του Άρη
Θέλετε να δείτε τι πρόγραμμα έχει ο Άρης από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το ζόρικο ματς στην Βέροια;
Βέροια – Άρης, Άρης – Λεβαδειακός, ΠΑΣ – Άρης, Άρης – Πανθρακικός, Ατρόμητος – Άρης, Άρης – Αστέρας, Ξάνθη – Άρης.
Είναι εύκολο να μαζέψει όσους πόντους θέλει ο Άρης, που είναι και σε πιο δύσκολη θέση, συγκριτικά με την ΑΕΚ;
Δύσκολο και της ΑΕΚ
Και η Ένωση, όμως, αν χαλαρώσει μπορεί να μπλεχτεί στα χαμηλά, ακόμα και την τελευταία στιγμή, ενώ τώρα έχει και κολλητά δυο ντέρμπι:
ΑΕΚ – ΠΑΟ, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΑΕΚ – Βέροια, Λεβαδειακός – ΑΕΚ, ΠΑΣ – ΑΕΚ, ΑΕΚ – Πανθρακικός, Ατρόμητος – ΑΕΚ.

Δραματικό…
Η ΑΕΚ, δηλαδή, έχει τέσσερα παιχνίδια το ένα πιο δύσκολο από το άλλο εκτός έδρας στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές. Δεν θέλει και πολύ να αγχωθεί ξανά, πάνω που πήγε να ανασάνει λίγο.
Άντε να δούμε τι θα γίνει, λοιπόν. Θα είναι δραματικό το φινάλε στην ουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: