Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την χειρότερη αγωνιστική του πρωταθλήματος για κιτρινόμαυρους Θεσσαλονίκης και Αθήνας που βρέθηκαν ξανά σε δύσκολη θέση...
Ναι μεν, η ήττα του Αρη από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ήταν αναμενόμενη σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά όσα συνέβησαν στα υπόλοιπα ματς της 23ης αγωνιστικής ήταν αυτά που φέρνουν τον Αρη ξανά κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Την στιγμή που το πρωτάθλημα είναι στην τελευταία στροφή του και λίγο πριν μπει στην τελική ευθεία του ο Αρης μοιάζει στην χειρότερη θέση από όλους και από άποψη βαθμολογίας και από άποψη ψυχολογίας.

Τα όσα έγιναν αυτή την αγωνιστική και κυρίως η πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Βέροιας στην Ξάνθη, αλλά και η επικράτηση του Πλατανιά επί της ΑΕΚ και του Πανιωνίου επί του Πανθρακικού άφησαν τον Αρη δεύτερο από το τέλος και ακόμη πιο μακριά από τις δύο ομάδες που κυνηγούσε τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Αρης ταξιδεύει στην Βέροια σε ένα ματς που ίσως να είναι και να αποδειχτεί το πιο σημαντικό του πρωταθλήματος σε σχέση με την παραμονή στην κατηγορία. Εξυπακούεται ότι αν ο Αρης ηττηθεί σε αυτό το ματς (Δευτέρα βράδυ) η παραμονή του στην κατηγορία θα μοιάζει πλέον με θαύμα!

Η δεύτερη ομάδα που έμπλεξε και λόγω της δικής της ήττας και λόγω του συνδυασμού των αποτελεσμάτων της αγωνιστικής ήταν η ΑΕΚ.
Από εκεί που πριν μία εβδομάδα είχε ανοίξει η κουβέντα για το αν η ΑΕΚ προλαβαίνει ακόμη και τα πλέι οφ και την Ευρώπη ήρθε η 23η αγωνιστική για να της ξαναβάλει δύσκολα. Δύσκολα, που θα γίνουν πολύ δυσκολότερα, αν η ΑΕΚ στους δύο επόμενους αγώνες της με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη δεν καταφέρει να πάρει βαθμό...

Θυμάμαι τον Εβαλντ Λίνεν την περασμένη Δευτέρα όταν και ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΟΤΕ TV “Πάμε Γήπεδο” να βγάζει φοβερό εκνευρισμό για τα σενάρια περί Ευρώπης και να λέει χαρακτηριστικά. “Εχουμε μείνει στην κατηγορία και δεν το ξέρω. Εχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας; Δεν είναι δυνατόν οι παίκτες μου και ο Τύπος να μιλούν για Ευρώπη. Και τέλος πάντων αν θέλουν να ανοίξουν τέτοια συζήτηση ας κερδίσουν τον Πλατανιά για να μου δείξουν ότι πρέπει και εγώ να κάνω τέτοιου είδους σκέψεις”.

Η ΑΕΚ όχι μόνο έχασε από τον Πλατανιά, αλλά είδε αυτό το Σαββατοκύριακο, Πλατανιά και Πανιώνιο να την προσπερνούν στη βαθμολογία και την Βέροια να μειώνει την απόσταση στους τρεις βαθμούς. Η ήττα από τον Πλατανιά την έριξε στην 12η θέση της βαθμολογίας και θα την βάλει για τα καλά σε περιπέτειες αν δεν πάρει βαθμούς από ΠΑΟ και Ολυμπιακό ή ακόμη κι' αν πάρει έναν βαθμό σε αυτά τα δύο ματς.

Φυσικά οι περισσότερες ομάδες πλέον δεν κοιμούνται ήσυχες. Σίγουρα δεν έχει σωθεί ο Πλατανιάς κι΄ ας έκανε δύο συνεχόμενες νίκες, σίγουρα δεν έχει σωθεί ο Πανθρακικός που παρέμεινε στους 26, σίγουρα δεν έχει σωθεί ο ΟΦΗ που έχει δύο συνεχόμενες ήττες και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον Ολυμπιακό.

Αυτοί οι τρεις μαζί με ΑΕΚ, Βέροια και Αρη μοιάζουν να μάχονται για να μην γίνουν η ομάδα που θα ακολουθήσει την Κέρκυρα (είναι πάρα πολύ δύσκολο να σωθεί) στη Football League. Eίναι σχετικά δύσκολο, αλλά όχι απίθανο να μπλέξουν και οι Πανιώνιος, Ξάνθη και όλα αυτά φυσικά εφόσον εν τέλει υποβιβαστούν δύο ομάδες και όχι τρεις, όπως υποστηρίζει ο Πανόπουλος και διεκδικεί δικαστικά ο ΠΑΟ...

Οσο για την μάχη της Ευρώπης έστω κι' αν ο ΠΑΣ έκανε πάλι καλό αποτέλεσμα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και παραμένει στην πέμπτη προνομιούχο θέση, είναι τόσο φανερό ότι είναι στο χέρι του ΠΑΟ, αρκεί να κάνει τα αυτονόητα όπως τα έκανε με τον ΟΦΗ, που φτάνει μία ματιά στα ματς που έχουν να δώσουν στο ΟΑΚΑ οι “πράσινοι” για να σιγουρευτείς. Ο ΠΑΟ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα φιλοξενήσει Κέρκυρα, Πλατανιά, Πανιώνιο, Βέροια, ενώ στο ΟΑΚΑ θα παίξει και το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή.