Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κούδας: "Ο Δώνης ξέρει να χτίζει ομάδες"

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να γίνει Μπαρτσελόνα, υποστήριξε ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος τόνισε πως ο Δώνης γνωρίζει πώς να χτίζει ομάδες. Ο παλαίμαχος άσος του "δικέφαλου" αναφέρθηκε επίσης στον Πάμπλο Γκαρσία, τον Σαλπιγγίδη, αλλά και τον Πέλκα.
Συγκεκριμένα ο Κούδας μίλησε στην εκπομπή "Super Ball":
Για τον Πάμπλο Γκαρσία: "Στη σύγχρονη εποχή έχουν λείψει οι παίκτες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μία ομάδα και έγιναν ινδάλματα και σημαίες. Δομάζος, Δεληκάρης, Παπαϊωάννου. Ο κόσμος ψάχνει να βρει νέα είδωλα για να στηρίξει τις ελπίδες του. Μέσα από κάποιες ενέργειες και λόγια του παίκτη στηρίζεται ο κόσμος. Εχει κάνει βέβαια και ενέργειες αντιαθλητικές ο συγκεκριμένος".
Για τον Δημήτρη Πέλκα: "Τα νούμερα έχουν αλλάξει, το 10 δεν σημαίνει κάτι. Τα νέα παιδιά θέλουν στήριξη. Ο Δώνης του έδωσε τη φανέλα για να του δώσει και ώθηση. Ας μην του δίνουμε όμως και το παλιό το βάρος. Ο Πέλκας έχει καλά στοιχεία και ο Δώνης ξέρει περισσότερα από μας".
Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: "Αρχισε από την ακαδημία μου και μετά πήγε στον ΠΑΟΚ. Ο Δημητράκης έχει κάνει πολύ σωστά ποδοσφαιρικά αλλά και ηθικά βήματα".
Για τον Γιώργο Δώνη: "Εχω περάσει από πολλούς προπονητές. Τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι οι προπονητές φεύγουν πολύ εύκολα. Εγώ πιστεύω στους Ελληνες τεχνικούς και στα νέα παιδιά. Τι έχουν να ζηλέψουν από του ξένους; Ο Αστέρας δεν παίζει καλή μπάλα; Η Βέροια παίζει πολύ καλά, επίσης ο ΠΑΣ".
Για τον ΠΑΟΚ "Ο κόσμος ψάχνει να βρει θύματα. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο σωστό δρόμο και άρχισαν να γίνονται τα σωστά βήματα, κυρίως στο οικονομικό. Με ένα νέο προπονητή και με τους παίκτες που ήρθαν προσπαθεί να κάνει το επόμενο βήμα. Δεν είναι εύκολο. Από την αρχή της περιόδου υπήρξαν τραυματισμοί και άλλα γεγονότα. Εχουν γίνει όμως θετικά βήματα. Με την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό 20λεπτο αλλά μετά υπήρξε εφησυχασμός. Το ποδόσφαιρο όμως τιμωρεί. Πρέπει να γίνει και καλύτερη διαχείριση. Πιστεύω ότι ο κύριος Σαββίδης κάνει θετικά βήματα. Το να λέμε όμως ότι θα πάει για πρωτάθλημα του χρόνου... Ο Δώνης ξέρει να χτίζει ομάδες από το μηδέν. Από τη μία μέρα στην άλλη ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται Μπαρτσελόνα. Αν φέτος καταφέρει να φτάσει στο στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι επιτυχία. Δεν με φώναξε κανείς για πόστο. Δεν ήθελα εδώ και χρόνια έτσι και αλλιώς. Είμαι ταγμένος σ' αυτό που έζησα από μικρός, στις ακαδημίες. Η ομάδα που θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, θα αξίζει και τη 2η θέση. Θέλω να λέω τα πράγματα με τ όνομά τους. Και οι δύο ομάδες πέρασαν κρίση. Ολα θα τα κρίνουν τα πλέι οφ αλλά θα μετρήσουν και τα επόμενα παιχνίδια της κανονικής περιόδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: