Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι συγκυρίες με Παπάζογλου, Αμπντούν, Φουστέρ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει τις επισημάνσεις του στο sport-fm.gr για τις συγκυρίες που πήγαν κόντρα στον Μίτσελ…

Οι συγκυρίες με Παπάζογλου, Αμπντούν, Φουστέρ
*** Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τρία παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Μίτσελ. Τη μόνη γραμμή που δεν άλλαξε και στα τρία παιχνίδια ήταν αυτή του κέντρου-Φέϊσα, Μανιάτης και Μασάντο έπαιξαν βασικοί και στα τρία παιχνίδια, με Αστέρα, Ξάνθη κι Άρη. Κι η ομάδα πήγε από αρκετά έως πολύ καλά στα παιχνίδια αυτά, συνολικά. Για να πάει καλά δε μία ομάδα, δεν γίνεται αν δεν τραβήξουν τα χαφ.

*** Κι όμως στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Μίτσελ την άλλαξε αυτή την τριάδα που τόσο την εμπιστεύεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακριβώς εδώ ήταν ένα καθοριστικό για εμένα σημείο στην απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λεβάντε. Ο Μανιάτης έλειψε πολύ από τα χαφ, γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν έχει τέτοιου είδους άλλο παίκτη, δηλαδή με τα δικά του τα τρεξίματα, που τόσο απαραίτητα είναι ειδικά σε επίπεδο κυπέλλων Ευρώπης.

*** Η κακή συγκυρία για το Μίτσελ ήταν αυτή με τον Παπάζογλου φίλοι μου! Αν είχε τον Παπάζογλου στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν υπήρχε περίπτωση να άλλαζε την τριάδα των χαφ. Θα πήγαινε με Μανιάτη, Φέϊσα και Μασάντο στα δύο ματς με τη Λεβάντε. Κι ο Ολυμπιακός θα ήταν καλύτερος. Δεν ξέρω τι θα κατάφερνε, μπορεί πάλι να ήταν έξω και να έτρωγε τέσσερα γκολ στα δύο ματς, αλλά 100% θα ήταν καλύτερος από πλευράς εμφανίσεων.

*** Όλη η αναποδιά έγινε γιατί τις ημέρες που δηλώνονταν η λίστα στην ΟΥΕΦΑ για τους παίκτες που δικαιούνταν να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν ήταν υπεύθυνος ακόμη ο Μίτσελ. Την ομάδα είχε ο Νικοπολίδης, ο οποίος για δεξί μπακ υπολόγιζε τον Ντιακιτέ. Δηλώθηκε λοιπόν ο Ντιακιτέ κι έμεινε έξω ο Παπάζογλου.

*** Όμως, ερχόμενος ο Μίτσελ, αμέσως ξεχώρισε τον Παπάζογλου για τη θέση του δεξιού μπακ. Και είχε εκτός πλάνων, ουσιαστικά, τον Ντιακιτέ. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα των αγώνων με τη Λεβάντε, ο Ισπανός δεν είχε πια άλλη επιλογή για δεξί μπακ πλην του Μανιάτη, από την ώρα που δεν υπολόγιζε τον Ντιακιτέ. Έτσι, του χάλασε η συνταγή στα χαφ, με απόντα το Μανιάτη. Ούτε ο Μοντέστο στο πρώτο ματς, ούτε ο Γκρέκο στο δεύτερο ματς (αυτοί δηλαδή που έπαιξαν στη θέση του Μανιάτη) ανταποκρίθηκαν σε όσα ζήτησε ο προπονητής-σκεφθείτε απλά, ότι και τους δύο τους άλλαξε στο ημίχρονο των δύο αγώνων!

*** Όσο κι αν σας φαίνεται ίσως υπερβολικό, ήταν πολύ άσχημη αυτή η συγκυρία με τον Παπάζογλου για το Μίτσελ, λόγω της αναπόφευκτης (ελέω Ντιακιτέ) αλλαγής θέσης του Μανιάτη. Από τα χαφ ξεκινάει το παιχνίδι κάθε ομάδας…

*** Βάλτε αυτή τη συγκυρία, βάλτε και το ότι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έπαιξε και στα δύο παιχνίδια χωρίς τον Αμπντούν (με την αποβολή του μόλις στο 28ο λεπτό του πρώτου αγώνα) και θα δείτε δύο πολύ σημαντικούς λόγους της πολύ μέτριας παρουσίας της ομάδας με τη Λεβάντε, σε συνδυασμό με την απουσία του Φουστέρ, περσινού πρώτου σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: