Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Σκόνδρας: «Σπανίζουν οι… Σπανοί στο ποδόσφαιρο»

Στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Γιώργος Σπανός από τη διοίκηση του Ατρομήτου αναφέρθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας.

Σκόνδρας: «Σπανίζουν οι… Σπανοί στο ποδόσφαιρο»
Χωρίς τον Γιώργο Σπανό δεν θα υπάρξει Ατρόμητος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας.

«Δίχως αυτόν δεν υπάρχει τίποτα. Μακάρι να μη φύγει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός των Περιστεριωτών και πρόσθεσε: «Τέτοιοι πρόεδροι πραγματικά σπανίζουν».

Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό: «Θα ήθελα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο όλες οι θέσεις θα παίζονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Σκόνδρας στο «Εθνοσπορ»

Δεν απογοητεύτηκες που δεν έγινε η μεταγραφή;

«Όχι, καθόλου. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού με τιμάει αφάνταστα, όμως δεν αγχώνομαι. Νιώθω πολύ ωραία που είμαι σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί και έχει στόχους κι έτσι μπορώ να δείξω πολλά όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και σε ομάδες ενδιαφέρονται για μένα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό».

Νιώθεις ώριμος για το παραπάνω βήμα;

«Ναι, δεν έχω πρόβλημα, προπονούμαι εδώ και χρόνια σε πολύ καλό ρυθμό και γενικά δεν φοβάμαι τη δουλειά, ούτε και τον ανταγωνισμό».

Προτιμάς Ελλάδα ή εξωτερικό;

«Η προοπτική του εξωτερικού με εξιτάρει. Πρωταθλήματα όπως το ιταλικό, το αγγλικό, αλλά και το βελγικό αποτελούν μεγάλη πρόκληση. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τη μεταγραφή και αν οι επιλογές που έχω δεν μου εξασφαλίζουν ένα βήμα παραπάνω, θα μείνω στον Ατρόμητο, όπου είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Το παράδειγμα του Τάτου, που από τον Ολυμπιακό βρέθηκε δανεικός στον Άρη, σε τρομάζει;

«Όχι, βέβαια. Και εγώ στην αρχή με τον Κ. Δώνη δεν έπαιζα, γιατί τότε δεν το άξιζα. Με τη δουλειά μου, όμως, τον έπεισα».

Ο Ατρόμητος μπορεί να βγει Ευρώπη;

«Φυσικά και μπορεί. Το αποδεικνύει συνεχώς. Και πρέπει να βγει, γιατί σε αυτή την Ελλάδα που ζούμε και σε αυτό το ποδόσφαιρο αποτελεί εξαίρεση ένας τόσο καλά οργανωμένος σύλλογος. Και με λίγη μπορούμε να τα καταφέρουμε…».

Η τύχη σας χαμογέλασε αρκετά φέτος, με νίκες στην εκπνοή των αγώνων…

«Από τη στιγμή που δεν είχαμε τον Μήτρογλου έπρεπε να σκοράρουμε με κάθε τρόπο. Και εγώ το έκανα. Το ξέραμε, όμως, αφού με τέτοια χρονιά που είχε πέρυσι ο Μήτρογλου δεν θα μπορούσε να μην επιστρέψει στον Ολυμπιακό και πραγματικά χαίρομαι για αυτόν, επειδή εγώ, αυτός και ο Δημούτσος είμαστε κολλητοί».

Με τον κ. Μπάγεβιτς τι έγινε; Χάθηκε η χημεία ή ο σεβασμός;

«Σεβασμός υπήρχε και από τις δύο πλευρές. Δεν μπόρεσε να μας περάσει αυτά που ήθελε. Το πώς θα παίξουμε, τακτική, συστήματα, φιλοσοφία, δεν τον καταλαβαίναμε. Φταίμε κι εμείς, σίγουρα, αλλά δεν ξέρω τι να πω. Ίσως ήταν απόμακρος, αλλά και πάλι αυτό… Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Δεν μας βγήκε».

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι δεν σας αποχαιρέτησε;

«Δεν ξέρω. Τότε έφυγε για λίγο στην πατρίδα του και ίσως μετά ένιωθε άβολα να έρθει. Εμείς, πάντως, γνωρίσαμε έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο».

Με τον Νίκο Αναστόπουλο, τώρα, πώς είναι να δουλεύεις;

«Πρόσθεσε νέα πράγματα στην τακτική και στο παιχνίδι μας και έτσι πήραμε ένα σπουδαίο “διπλό” στο Καραϊσκάκη. Είναι πολύ καλός προπονητής, το πιστεύουμε όλα τα παιδιά. Ο Ατρόμητος θα δικαιωθεί για την επιλογή του. Ο κ. Αναστόπουλος έχει αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο “καλά αποδυτήρια”».

Και πώς το πετυχαίνει;

«Έχει τον τρόπο του. Φροντίζει να ασχολείται περισσότερο με εκείνους που δεν αγωνίζονται και λιγότερο με όσους παίζουν. Είναι, πάντως, δίπλα σε όλους μας».

Τη νίκη στο Καραϊσκάκη τη χάρηκες;

«Ναι, όπως όλα τα παιδιά».

Πιο πολύ σας χαροποίησε η νίκη σας ή ότι στερήσατε από τον Ολυμπιακό το αήττητο πρωτάθλημα;

«Και τα δύο. Αποδείξαμε πως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Δεν σου αρέσει, δηλαδή, που ο πρωταθλητής έχει ήδη αναδειχθεί;

«Φυσικά και όχι. Θα ήθελα ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο όλες οι θέσεις θα παίζονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Βέβαια, ο Ολυμπιακός δίκαια είναι πρώτος, γιατί είναι η πιο πλήρης ομάδας σε όλους τους τομείς. Είναι ασυναγώνιστος».

Ο Ατρόμητος δίχως τον κ. Σπανό, τι θα απογίνει;

«Δίχως αυτόν δεν υπάρχει τίποτα. Μακάρι να μη φύγει. Όχι μόνο για τον Ατρόμητο, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιοι πρόεδροι πραγματικά σπανίζουν. Η ίδια η πολιτεία δεν θα έπρεπε να τους αφήνει να φύγουν».

Ίσως να μη βρίσκει πλέον κίνητρο. Εσένα, που είσαι νέος, τι κίνητρα σου δίνει το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Πραγματικά τρελαίνεσαι όταν σκέφτεσαι πόσο περιορισμένες είναι οι επιλογές. Στεναχωριέμαι, γιατί αν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και τόσες άλλες ομάδες ήταν καλά, θα υπήρχε ανταγωνισμός και δεν θα γινόταν το πρωτάθλημα υπόθεση μίας ομάδας. Και εύχομαι όλες οι ομάδες να γίνουν όπως ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Να μην έχουν οικονομικά προβλήματα, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός».

Η κλήση στην Εθνική ομάδα δεν αποτελεί έξτρα καλό κίνητρο για εσένα;

«Ναι, και μάλιστα μεγάλο. Έχω κληθεί μια φορά και μακάρι να με ξανακαλέσει ο κ. Σάντος, όμως έχοντας μπροστά μου τους Τοροσίδη, Βύντρα είναι δύσκολα. Είναι σπουδαίοι παίκτες με περισσότερες εμπειρίες από μένα σε υψηλό επίπεδο και έχουν κάνει αρκετά για την Εθνική».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θαυμάζεις;

«Μικρός μου άρεσε ο Ντάβιντς και από τους Έλληνες ο Καραγκούνης. Φανταστικός παίκτης, ακόμη δουλεύει σε υψηλό βαθμό».

Στον Ατρόμητο, λες, πως δεν έχετε οικονομικό ζήτημα. Η οικονομική κρίση δεν σας έχει αγγίξει;

«Όχι, και αυτό οφείλεται στον κ. Σπανό. Βέβαια, σε αυτή την κρίση λογικό είναι και ο Ατρόμητος να παίρνει μέτρα, όμως ο πρόεδρος στις πληρωμές είναι συνεπέστατος. Δεν μείναμε ποτέ απλήρωτοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: