Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την εβδομάδα που ακολουθεί πριν από το ματς στην Βέροια.
Δεν μπορώ να γράψω ότι περίμενα κάτι διαφορετικό από Ολυμπιακό και ΑΡΗ στο τελικό 2-1 του Καραισκάκη. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε δυο γκολ ( το πρώτο με διπλό επιθετικό φάουλ) και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα τόσα. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασε ταχύτητα και φυσιολογικά αφού προέρχονταν από παιχνίδι την Πέμπτη και έχει μεσοβδόμαδα παιχνίδι κυπέλλου.
Απλά ο ΑΡΗΣ για μία ακόμα φορά με προβληματική αμυντική λειτουργία (με δικαιολογία ότι απέναντί του είχε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα), με πολύ καλό Διούδη θα μπορούσε σίγουρα να είχε πάρει ακόμα και θετικό αποτέλεσμα αν το πίστευε περισσότερο ειδικά μετά την μείωση του σκορ από τον Αγγελούδη.
Το είχα πει ραδιοφωνικά ότι αποτελεί ένα σενάριο για την θέση του δεξιού μπακ ο Ηρακλής, αλλά εμφανέστατα στο παιδί λείπουν ο ρυθμός και οι αναπνοές. Αναποδιά με Κοέλιο και ατυχής η χρησιμοποίηση του Καζναφέρη σε ρόλο αριστερού χαφ από τον Μιχαλήτσο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές βοήθησαν να αλλάξει η εικόνα του ΑΡΗ, ο Τάτος βρήκε χώρους για να δημιουργήσει χάρη και στο ανέβασμα του κέντρου με Τριανταφυλλάκο (πολύ δουλειά, αλλά και αβίαστα λάθη σε εύκολες πάσες) δίπλα στον Παπαστεριανό, αλλά και την θετική εμφάνιση των Αγγελούδη, Τσουκάνη, ωστόσο ο βαθμός... διεκδικούνταν λόγω του Διούδη και της αστοχίας των παικτών του ΟΣΦΠ.
Μπροστά είναι για τον ΑΡΗ ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει ή στην χειρότερη των περιπτώσεων να μην χάσει. Για αυτό, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που κινδυνεύουν θα τα πούμε και μέσα στην εβδομάδα.
Αυτή όμως την εβδομάδα οι παίκτες και ο προπονητής πρέπει να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι διοικούντες να έχουν μάτια και αυτιά ανοικτά. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει το τι παίζεται και τι… παίχθηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο σε διάφορα ελληνικά γήπεδα.
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ οφείλουν να προστατεύσουν από κάθε… κακοτοπιά την ομάδα. Φαντάζομαι το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. Για την κατάληψη της Βέροιας, τον Καραμελίδη και τους συμπολίτες που θα πάνε να φάνε ραβανί θα τα πούμε αναλυτικότατα στο επόμενο κείμενο. Ως τότε επαγρύπνηση, δουλειά εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και… μυαλό.
Υ.Γ.1 Το μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης που έστειλαν οι σύνδεσμοι του ΑΡΗ με την κοινή ραδιοφωνική τους εκπομπή πρέπει να ληφθεί από όλους γιατί ο ΑΡΗΣ στα επόμενα 7 παιχνίδια θέλει 10 βαθμούς ή για ακόμα πιο σιγουριά 4 νίκες. Και μόνο ως μία γροθιά μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Και στην συνέχεια θα γίνουν και όλα τα υπόλοιπα…
Υ.Γ.2 Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια, αλλά ο Σιδηρόπουλος απέδειξε γιατί έγινε… διεθνής. Κίτρινη κάρτα στον Τάτο (τέταρτη και χάνει ένα από τα επόμενα 4 ματς) γιατί διαμαρτυρήθηκε ο Διαμαντάκος (!!!), πρώτο γκολ με καθαρό φάουλ, κίτρινη κάρτα ούτε για αστείο σε παίκτη του ΟΣΦΠ (πχ τράβηγμα φανέλας Γιαννιώτα από Μανωλά, βουτιές Τζιμπούρ, Αμπντούν για πέναλντι που παραδόξως δεν έδωσε) και αποκορύφωμα οι καθυστερήσεις. Μόνο 5 λεπτά έκανε ο ίδιος να γίνει αλλαγή λόγω του τραυματισμού του και σύνολο έδειξε 4!!! Αν το σκορ ήταν 1-1 πόσα αλήθεια θα έδινε;