Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μίτσελ: «Δεν είχε άδεια ο Πίνο»

Χωρίς να έχει πάρει άδεια από τον ίδιο, απουσίαζε ο Πίνο από την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, ενημέρωσε ο Μίτσελ μετά το νικηφόρο (2-1) παιχνίδι με τον Άρη στο «Καραϊσκάκη».

Μίτσελ: «Δεν είχε άδεια ο Πίνο»
Νίκη με πιο ευρύ σκορ δικαιούταν ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Άρη σύμφωνα με τον Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να αναφέρεται εκτός του σημερινού παιχνιδιού με τους «κίτρινους» στο Φάληρο και στο θέμα που έχει προκύψει με τον Πίνο.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το πώς εξηγεί τη διαφορά στην απόδοση του Ολυμπιακού από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: «Κι εμείς εντοπίσαμε αυτήν την αλλαγή. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άρη. Δικαιούμασταν περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να επιμείνουμε περισσότερο στην ένταση στο στυλ παιχνιδιού μας, αλλά χάσαμε δύο σημαντικά κομμάτια στην τακτική μας: τις θέσεις μας και την κατοχή μπάλας. Επιτρέψαμε στον Άρη να μας βάλει γκολ στη μοναδική προσπάθειά του εναντίον μας. Χάσαμε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες για να "κλειδώσουμε" το αποτέλεσμα. Το τελικό 2-1 δεν δείχνει το πόσο καλοί ήμασταν, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Η εξήγηση είναι ότι έχουμε ζητήσει πολλά από τους παίκτες μας. Είχαμε πολλά παιχνίδια και ταξίδια και καθόλου ξεκούραση».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης: «Σας είπα και μετά τη ρεβάνς με τη Λεβάντε πως αν πω κάτι για αυτό, θα είναι σαν να κατηγορώ τον προηγούμενο προπονητή, κάτι που δεν θέλω να κάνω. Για αυτό είπα πως, ήδη, οι παίκτες έχουν δώσει πολλά. Όταν υπάρχει μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να δώσουν τα πάντα για να εντυπωσιάσουν και να ευχαριστήσουν τον προπονητή τους. Η συνεχής αυτή προσπάθεια εξάντλησε τους παίκτες. Αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω τα δύο ημίχρονα του αγώνα, στο πρώτο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Είχαμε βάθος και στρατηγική στο παιχνίδι μας, ενώ ήμασταν πολύ καλοί στις στημένες φάσεις».

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται ως δανεικοί στον Άρη (Τάτος, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος): «Τους έχω ξαναδεί. Ο Τάτος είναι παίκτης καταπληκτικού επιπέδου. Παίζει στον Άρη σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την τωρινή ομάδα του. Έχει πολύ καλή ποιότητα και μπορεί να προσφέρει πολλά».

Για το αν υπάρχει κάποιο κέρδος σε επίπεδο παικτών από την αποψινή νίκη: «Για τον Βλαχοδήμο μιλάμε σχεδόν σε όλες τις συνεντεύξεις Τύπου, πάντα με θετικό τρόπο. Είμαστε ευχαριστημένοι και σήμερα μαζί του. Ο Χολέμπας απέδειξε ότι μπορεί να παίξει βασικός σε αυτήν την ομάδα. Δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάποιους παίκτες περισσότερο από κάποιους άλλους. Ως σύνολο, χαρακτήρα, προσωπικότητα και αποφασιστικότητα, ήμασταν πολύ καλοί».

Για το γεγονός πως ο Φέισα έπαιξε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό σε πέντε συνεχόμενα ματς και αν ο Σέρβος υπολογίζεται για την ομάδα της νέας σεζόν: «Ναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Δυσκολεύτηκε να βρει τη φόρμα και το ρυθμό του, καθώς είχε να παίξει πολύ καιρό. Βλέπουμε πιο πολύ το μέλλον και όχι το παρόν. Έχει βελτιωθεί στην τακτική, στη φυσική κατάσταση και την τεχνική. Τον χρειαζόμαστε στον Ολυμπιακό που σχεδιάζουμε. Τον υπολογίζουμε ως πλέι μέικερ και τον παίκτη που θα οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον Φέισα, ελπίζω να συμφωνείτε κι εσείς!».

Για το αν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα: «Είναι αλήθεια πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και οι παίκτες έχουν υπερβάλει εαυτόν. Και η κούραση που βλέπουμε, είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Έχουμε βάλει τις δικές μας ιδέες στην ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά στις προπονήσεις, στην πειθαρχία και την καθημερινότητά μας. Ακόμα και στις στημένες φάσεις. Έχουμε ζητήσει πολλά πράγματα και οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί. Δεν είναι μόνο σωματική η κούραση, αλλά και ψυχολογική. Δεν έχουμε κανένα παράπονο και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τους παίκτες. Θέλουμε να συνεχίσουν έτσι. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε αυτά που ζητάμε από τους παίκτες. Η εικόνα μας μπορεί να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί και να κάνει πρωταγωνιστές τους παίκτες».

Για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον Πίνο και αν είχε δώσει ο ίδιος άδεια στον Κολομβιανό στην τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα με τον Άρη: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν είχε άδεια για να απουσιάσει από την προπόνηση, αλλά είναι ένα θέμα που θα λυθεί σύντομα από τη διοίκηση».

Για το αν ο Μανιάτης αποδίδει καλύτερα στο κέντρο: «Η θέση του είναι στη μεσαία γραμμή. Έχει καλά "κατεβάσματα", όπως έδειξε και σήμερα. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας και έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να... πηγαινοέρχεται στις δύο περιοχές. Είναι ένας τύπος ποδοσφαιριστή που μου αρέσει πολύ».

Για το πότε θα παίξει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Κάθε ημέρα είναι και καλύτερα. Βρίσκεται σε καλή φάση και στη διαδικασία επαναφοράς. Είχαμε σχεδιάσει να παίξει απόψε, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αποφασίσαμε να μην αγωνιστεί. Βελτιώνεται, πηγαίνει καλά και σύντομα θα παίξει. Αυτήν την εβδομάδα είχα μία συνάντηση μαζί του γιατί ένιωθα πως πρέπει να του εξηγήσω γιατί δεν είχα ασχοληθεί τόσο πολύ μαζί του. Με τη δουλειά και το πρόσωπό του. Εξήγησα τους λόγους και ζήτησα συγγνώμη στον Αβραάμ. Βασιζόμαστε πάνω του περισσότερο για το μέλλον και όχι τόσο για το παρόν. Υπολογίζουμε σε αυτόν. Μου αρέσουν αυτές οι ποδοσφαιρικές συζητήσεις!».

Για το γεγονός πως ορισμένες φορές ο κόσμος αποδοκίμασε, αν και ο Ολυμπιακός απέδωσε κατά γενική ομολογία καλό ποδόσφαιρο στον αγώνα με τον Άρη: «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Ο κόσμος δεν συμβιβάζεται απλά με το να κερδίζει τίτλους. Δεν το συναντώ πρώτη φορά στην καριέρα μου. Έχω συνηθίσει να το βλέπω. Έχω την εντύπωση πως άρεσε στον κόσμο ο τρόπος που παίξαμε και στη συνέχεια θέλουμε να τον κάνουμε περισσότερο ευχαριστημένο. Πιστεύω πως αυτή η προσπάθεια θα καταλήξει σε κάτι πολύ ωραίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: