Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Το πιο νεανικό κέντρο της Ευρώπης»

Δίκαιη χαρακτήρισε την ισοπαλία χωρίς τέρματα ανάμεσα στην ομάδα του και τη Νάπολι ο προπονητής της Ουντινέζε, Φραντσέσκο Γκουιντολίν, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των νεαρών ποδοσφαιριστών του.

«Το πιο νεανικό κέντρο της Ευρώπης»
Είχε απέναντί της μια Νάπολι η οποία «διψούσε» για βαθμούς, ώστε να διατηρηθεί σε μικρή απόσταση από την πρώτη Γιουβέντους. Η Ουντινέζε, όπως ήταν φυσικό, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, αλλά κατάφερε να πάρει τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, ένα αποτέλεσμα που θεωρήθηκε δίκαιο από τον προπονητή της, Φραντσέσκο Γκουιντολίν, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς.

«Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα που έκλεινε σωστά τους χώρους και έβγαινε με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Η Νάπολι ήθελε να πάρει τη νίκη σήμερα και να πάει στο ματς με τη Γιουβέντους έχοντας μια μικρή διαφορά. Ήταν λογικό να μας πιέσει και να μας δυσκολέψει, αλλά θεωρώ πως, σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Οι αντίπαλοί μας είχαν μια - δυο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μου πήγε πολύ καλά σήμερα, αν και πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Περιθώρια υπάρχουν πολλά», σημείωσε ο προπονητής της Ουντινέζε.

Αυτό που σημείωσε με έμφαση, πάντως, ο Γκουιντολίν, ήταν ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών του, ιδίως αυτών του κέντρου. «Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα, με στόχους και όνειρα, αλλά καταφέραμε να τους κρατήσουμε στο… μηδέν, χάρη στη δουλειά που έκαναν οι μέσοι μας, οι οποίοι είναι μικρής ηλικίας, αφού τρεις από αυτούς είναι γεννημένοι το ’90 και ένας το ’91. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ευρώπη που να παίζει με ένα κέντρο τόσο νεανικό. Για αυτό πιστεύω πως η ομάδα μου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Γιατί έδειξε πως έχει ταλέντο και μέλλον, αντιμετωπίζοντας μια δύσκολη και ποιοτική ομάδα, όπως είναι η Νάπολι», είπε με έμφαση ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: