Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Αυτόματος πιλότος» μόνο στα αεροπλάνα!!

O αρχισυντάκτης του gazzetta, Mιχάλης Τσαμπάς σχολιάζει την φράση που κάποια στιγμή στην ζωή μας όλοι έχουμε πει! «Έλα μωρέ! Κι εγώ να ήμουν προπονητής σε αυτούς θα έπαιρνα πρωτάθλημα»! Είναι έτσι;
Συνηθίζουμε για ομάδες-μοντέλο (τέτοια είναι η Μπαρτσελόνα της τελευταίας 5ετίας) να λέμε ότι «αυτοί οι παίκτες δεν χρειάζονται προπονητή. Πηγαίνουν με αυτόματο πιλότο»! Πόσες και πόσες φορές σε... καφενειακού επιπέδου συζητήσεις δεν χρησιμοποιήσαμε την φράση «κι εμένα να είχαν στον πάγκο θα κέρδιζαν ή θα έπαιρναν το πρωτάθλημα ή... ή... ή...»! Για διάφορες ομάδες σε όλο τον πλανήτη και σε κάθε ομαδικό άθλημα!
Ποιος ξεχνάει για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς που οι πάντες έλεγαν ότι είναι μια ομάδα... στο αυτόματο; Φυσικά στην πορεία κάθε φορά γίνονταν κατανοητό ότι ο προπονητής ήταν το Νο1 γρανάζι στην μηχανή!
Ακόμη κι ο παρεξηγημένος από τους ίδιους τους φίλους του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ έβαλε φέτος το... λιθαράκι του! «Έλα μωρέ! Και χωρίς τον Ζαρντίμ αυτό το αστείο πρωτάθλημα αήττητος θα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός»! Λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του Ισπανού ήρθε η εντός έδρας γκέλα με τον Ατρόμητο και η απώλεια ενός σημαντικού στόχου για τους νταμπλούχους Ελλάδος.
Ακόμη κι αυτός που οι... εχθροί του ονομάζουν sir Tσίχλα, ο μεγάλος σερ Άλεξ Φέργκιουνσον τώρα στα... γεράματα είναι απαραίτητος και οι φίλοι της Γιουνάιτεντ θυμούνται τι είχε γίνει στο «σύντομο διάλειμμα» που δεν ήταν στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας! Τα παραδείγματα που μπορεί κανείς να βρει σε όλα τα σπορ, στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο είναι πολλά!
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά... Ίσως σε μεγάλο βαθμό να δικαιολογούν και την εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα η Μπαρτσελόνα. Μέσα σε μια εβδομάδα υπέστη διπλό σοκ, με δύο ήττες που είναι ικανές να της πετάξουν όλη την χρονιά... στον κουβά, έστω κι αν το πρωτάθλημα το έχει κατακτήσει «από τα Χριστούγεννα»!
Το ένα μπαμ έγινε στο Μιλάνο και το δεύτερο μέσα στο σπίτι της από την πλέον μισητή αντίπαλο της! Απανωτά τα χτυπήματα για μια ομάδα όμως που έτσι κι αλλιώς χτυπήθηκε από την... μοίρα στο θέμα προπονητή!
Ο Βιλανόβα (που δεν είναι δα κι ο Μουρίνιο ή ο Γκουαρντιόλα) δίνει την προσωπική του μάχη και όσο κι αν επιθυμεί να βοηθήσει την ομάδα του, από την Νέα Υόρκη δεν μπορεί να κάνει και πολλά! 
Μπορεί η Μπάρτσα ως... οργανισμός να είναι θαυμαστός σε όλο τον πλανήτη, μπορεί να έχει οργάνωση ζηλευτή και ακαδημίες πρότυπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κι αν καθίσει στον πάγκο μπορεί να κουνάει με την ίδια μαεστρία την... προπονητική μπαγκέτα! Αυτό είναι ξεκάθαρο!
Ο Τζόρντι Ρόοουρα ξαφνικά βρέθηκε να... κουμαντάρει ένα κρουαζιερόπλοιο. Όσες παραστάσεις κι αν είχε δεν είναι «καπετάνιος» για τόσο μεγάλα βαπόρια. Τώρα τουλάχιστον... Πλέον πολλά δεν μπορούν να γίνουν τώρα.
Το Σάββατο υπάρχει Μπερναμπέου και στα... καπάκια η ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ! Ακόμη κι αν η Μπάρτσα αποκλειστεί από την Μίλαν δεν θα είναι έκπληξη, ενώ το ίδιο ισχύει κι αν κάνει το ξέσπασμα που τα εκατομμύρια των φίλων τους περιμένουν μετά τα 2 σερί χαστούκια!
Το μόνο βέβαιο πλέον είναι ότι ακόμη και η ομάδα που έχει στο... οπλοστάσιο της ολόκληρο Μέσι, αλλά και τους Τσάβι-Ινιέστα χρειάζεται προπονητή! Κανονικό... Αυτόματο πιλότο έχουν μόνο τα αεροπλάνα. Όχι οι ομάδες!

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: