Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κρύο... πιάτο η εκδίκηση!!

Τον είχε νικήσει δύο φορές στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Πανθρακικός φρόντισε να πάρει την εκδίκησή του, καθώς επικράτησε 1-0 της Βέροιας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Κρύο... πιάτο η εκδίκηση!
Και στα δύο φετινά τους ραντεβού στο πρωτάθλημα, η Βέροια είχε ρίξει στο καναβάτσο τον Πανθρακικό. Αυτά όμως μέχρι σήμερα.

Οι Θρακιώτες φρόντισαν να πάρουν την «εκδίκησή» τους στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου επικράτησαν εκτός έδρας της «βασίλισσας του βορρά» με 1-0 και πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά, ενόψει και της ρεβάνς στην Κομοτηνή (13/03).

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες -ελέω και αγώνων στην Σούπερ Λίγκα-, χρυσός σκόρερ ο Μίνγκα στο 22'.

Το ματς


Το πρώτο τέταρτο του αγώνα κύλησε… χαλαρά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, καθώς πολλοί από αυτούς αγωνίζονταν μαζί για πρώτη φορά. Η Βέροια είχε περισσότερη κατοχή μπάλας, ο Πανθρακικός φαινόταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, έχοντας τον Μουνάφο αρκετά δραστήριο. Και αυτός ήταν που δημιούργησε το γκολ των φιλοξενούμενων στο 22’. Έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μίνγκα, αυτός πέρασε τον Καντιμοίρη και με την… βοήθεια του Τζημογιάννη, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Βέροιας για 1-0 των Θρακιωτών.

Λίγο έλειψε στο 34’, ο Ντιόγκο να διπλασίασει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς έπιασε πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ, μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της «βασίλισσας του βορρά». Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τους γηπεδούχους να έχουν δίκαια το προβάδισμα στο σκορ, με την Βέροια να μην έχει κάνει ακόμη κλασική ευκαιρία για γκολ.

Νωρίς-νωρίς στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 53’, η Βέροια έχασε με τον Παυλίδη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να μπει ξανά στο… κόλπο, καθώς στο τετ-α-τετ που βγήκε ο άσος των γηπεδούχων έπεσε στο… τείχος του Βρονταρά που απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Ο Καλαϊτζίδης πέρασε στον αγώνα, Κόστλι, Ολαϊτάν και Γκιγιέρμο προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του, όμως παρά την υπεροχή της Βέροιας στο δεύτερο μέρος, δεν φαινόταν ιδιαίτερα απειλητική. Ο Κόστλι στο 68’ έπιασε μόνος του την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού, όμως δεν βρήκε στόχο κι έχασε ακόμη μια ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν έγινε κάποια σημαντική ευκαιρία, με τον Γκιγιέρμο να αστοχεί απελπιστικά σε εκτέλεση φάουλ στο 90' και ουσιαστικά, ο Πανθρακικός να φεύγει με το 1-0 και το διπλό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Μπερτέν, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Ρεάνο, Καλτσάς, Παυλίδης (62’ Γκιγιέρμο), Μοκάκε (62’ Κόστλι), Ιωάννου (68’ Ολαϊτάν)

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Γεωργέας, Καρλίνος, Μάνος

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Μελίσσης, Καστελάν, Κοντογουλίδης (68’ Τζανής), Μίνγκας (80’ Παπαδόπουλος), Ντιόγκο, Μουνάφο, Μακρυδημήτρης, Μπαϊκαρά, Γωνιάδης (59’ Λουσέρο), Σερφά

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Βαϊρουά, Σαρακατσάνος


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: