O Kώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τις συναντήσεις που είχε ο Ιβάν Σαββίδης και τα μηνύματα που πέρασε για την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και για την πρώτη θέση στα play offs.
Αργά αλλά σταθερά -και συνάμα έξυπνα- βήματα στην προσπάθεια του να αποκτήσει σαφή εικόνα για πρόσωπα και καταστάσεις στον ΠΑΟΚ επιχειρεί ο Ιβαν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται δείχνει την σαφέστατη πρόθεση του να αποκτήσει σαφή άποψη για όσα φορούν την εταιρία της οποίας τις μετοχές απέκτησε.
Όσοι γνώριζαν τον Σαββίδη (πριν αποκτήσει την δημοσιότητα που διαθέτει σήμερα, αποτέλεσμα της ενασχόλησης του με τον ΠΑΟΚ) επέμεναν ότι πρόκειται για επιχειρηματία που δεν… χαρίζει κάστανα. Για επιχειρηματία δηλαδή που μπορεί να μην προίσταται μιας επιχειρηματικής του προσπάθειας αλλά θέλει να γνωρίζει όλα όσα την αφορούν. 
 
Με λίγα λόγια και για να μπω γρήγορα στο ζουμί, ο ομογενής επιχειρηματίας θέλει να έχει άποψη. Θέλει να συμμετέχει στις αποφάσεις που λαμβάνονται και δεν θέλει να αφήσει σε κανέναν το περιθώριο να πιστέψει ότι μπορεί να τον παρασύρει και να τον αποπροσανατολίσει. Σαφώς και κανείς δεν επιχείρησε να πράξει κάτι τέτοιο αλλά ο Ιβάν δίνει νωρίς – νωρίς το στίγμα του.
 
Πήρα αφορμή να γράψω όσα γράφω σήμερα, από τις συναντήσεις που αποκαλύφθηκε πως έκανε το απόγευμα της Κυριακής με 4 παίκτες. Δεν θα σταθώ καθόλου στις επαφές που είχε με τους Βρύζα, Τσιστιακόφ και Δώνη καθώς τον πρόεδρο τον στρατηγικό σύμβουλο και τον προπονητή τους συναντά σχεδόν κάθε φορά που επισκέπτεται στην Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά ο Ιβαν προχώρησε ακόμα περισσότερο και έκανε προσωπικές επαφές με τέσσερις παίκτες παρουσία μόνο του προσωπικού του μεταφραστή. 
 
Ο μεγαλομέτοχος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Ετο και Φωτάκη ανοίγοντας κύκλο επαφών με τους παίκτες. Εκτός από τα γενικά θέματα που συζητήθηκαν θα τα αναφέρω πιο κάτω ο Σαββίδης ζήτησε την άποψη των παικτών για όλα όσα έχουν σχέση με την ομάδα. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ άκουγε πολύ προσεκτικά όσα τους έλεγαν και πολλές φορές κρατούσε σημειώσεις. 
 
Είναι σαφές –εκτιμώ εγώ- ότι προσπαθεί να έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για τον χαρακτήρα των ανθρώπων που συνθέτουν το παζλ της ομάδας ενώ παράλληλα διαμορφώνει την άποψη του για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τον ΠΑΟΚ ακούγοντας όχι μόνο τα επιτελικά του στελέχη αλλά και τους παίκτες που στο κάτω – κάτω της γραφής είναι και οι πρωταγωνιστές σε κάθε ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία. 
 
Η συζήτηση –με τον καθένα ξεχωριστά εννοείται- περιστράφηκε γύρω και από προσωπικά θέματα (όπως το μέλλον του καθενός στην ομάδα) και μάλιστα με προτροπή του Σαββίδη, γεγονός που σχολιάστηκε –θετικά- από τους παίκτες. 
 
Για να προχωρήσουμε στο δεύτερο συμπέρασμα που προέκυψε από τις συναντήσεις αυτές, θα σας γράψω ότι ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου δεν έμεινε στα ρηχά. «Βούτηξε» στα βαθιά αναγκάζοντας τους συνομιλητές του να τον ακολουθήσουν στην συζήτηση περί στόχων. Τόσο για τη φετινή περίοδο όσο και για το μέλλον. Ο Σαββίδης φρόντισε να μην αισθανθούν άβολα όσοι βρέθηκαν απέναντι του αλλά τα μηνύματα του τα… πέρασε.
 
Δεν δίστασε να αναφερθεί στις προσδοκίες που έχει από την ομάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά την επιθυμία κατάκτησης του Κυπέλλου αλλά και της πρώτης θέσης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. 
 
Μάλιστα ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις του ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια οι στόχοι της ομάδας θα είναι ακόμα υψηλότεροι. Ο Σαββίδης έδωσε το στίγμα των επιθυμιών και των απαιτήσεων του και περιμένει την… ανταπόκριση.