Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Πρέπει να βελτιωθούμε με τους… μεγάλους»

Την ανάγκη να βελτιωθεί η απόδοση της Τσέλσι στα παιχνίδια με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Χουάν Μάτα, παραδεχόμενος πως οι «Μπλε» υστερούν σε αυτά τα ματς.

«Πρέπει να βελτιωθούμε με τους… μεγάλους»
Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Τσέλσι έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα αντιμετωπίζοντας τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Αυτό φαίνεται τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου της στοίχησε τον αποκλεισμό από τη φάση των «16», στερώντας της τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο.

Τα προβλήματα αυτά παραδέχτηκε πως υπάρχουν ο Χουάν Μάτα, μιλώντας σε Αγγλική εφημερίδα μετά την ήττα της ομάδας του από τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-0. «Δεν χρειάζεται να πω πολλά, πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Αντιμετωπίζοντας τις ομάδες του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, ή την Άρσεναλ και την Τότεναμ μπορούμε να δείξουμε το επίπεδό μας. Αυτές είναι αναμετρήσεις που κρίνουν πολλά. Περισσότερα, ίσως, από τους τρεις βαθμούς της νίκης. Δίνουν ψυχολογία και πίστη στις δυνατότητες. Σε αυτά τα ματς πρέπει να βελτιωθούμε, λοιπόν», τόνισε ο Μάτα.

Αναφορικά με την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Μάτα δεν είχε πολλά να πει. «Η δουλειά που κάναμε κατά τη διάρκεια του ματς δεν ήταν αρκετή για να μας δώσει κάτι από αυτό το παιχνίδι. Από τη στιγμή που δεν βάλαμε γκολ, σημαίνει πως υστερήσαμε. Απλά είναι τα πράγματα, δεν παίξαμε καλά και χάσαμε», ήταν το σχόλιο του Ισπανού μέσου.

Με απόδοση σαν αυτή, η Τσέλσι μπορεί να διεκδικήσει κάτι φέτος; Ο Μάτα δεν έχει αμφιβολία. «Θέλουμε να πάρουμε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, στοχεύοντας παράλληλα στο Κύπελλο. Το Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να μην έχει τη γοητεία του Τσάμπιονς, ωστόσο αποτελεί στόχο μας. Όλα αυτά θα τα πετύχουμε παίζοντας καλά. Καλύτερα από ό,τι με τη Σίτι, είναι προφανές αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουάν Μάτα.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: