Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Υπόκλιση!!

Το «Καμπ Νου», η Βαρκελώνη και η Μπαρτσελόνα υποκλίθηκαν στην πραγματική «βασίλισσα» και τον «πρίγκιπά» της, Κριστιάνο που έβαλε δύο γκολ κι οδήγησε με το 3-1 την Ρεάλ στον τελικό του Κυπέλλου.

Υπόκλιση!
Ανώτερη κατά πολύ η Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε… πλάκα στην Μπαρτσελόνα που δεν έκανε ούτε ευκαιρία μέσα στο Καμπ Νου, με το 3-1 να είναι πραγματικά φτωχό μπροστά στην ανωτερότητα της «βασίλισσας» και του πρίγκιπά της, Κριστιάνο Ρονάλντο που με τα δύο γκολ του (13’,57’) οδήγησε τους Μαδριλένους στον τελικό του Κυπέλου Ισπανίας. Ο Βαράν σκόραρε και πάλι (68’) κάνοντας το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου με τον Άλμπα να μείώνει 3-1 στο 89' που ήταν και το τελικό σκορ.

Πως έπαιξαν:


Μπαρτσελόνα: Οι Καταλανοί αγωνίστηκαν με το κλασσικό 4-3-3. Ο Πίντο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, οι Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ και Ζόρντι Άλμπα, παρατάθχηκαν από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο οι Μπούσκετς, Τσάβι και Φάμπρεγκας ήταν η τριάδα, πίσω από τους Μέσι, Πέδρο(δεξιά) και Ινιέστα(αριστερά).

Ρεάλ: Ο Μουρίνιο παρέταξε με το 4-2-3-1 την ομάδα του και τον Λόπεθ κάτω από τα δοκάρια, τους Αρμπελόα, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Κεντίρα-Τσάμπι Αλόνσο «κόφτες», τους Ντι Μαρία(δεξιά), Εζίλ, Κριστιάνο(αριστερά) στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιγκουαίν.

Το ματς:


Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με ελαφρά υπεροχή στο ματς σαν γηπεδούχος που ήταν… Είχε την κατοχή και μάλιστα απείλησε μόλις στο 2’ με ωραίο σουτ του Μέσι από πολύ πλάγια, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από τα δοκάρια του Λόπεθ. Σιγά-σιγά η Ρεάλ έβρισκε πατήματα και έφευγε όλο και πιο συχνά στις αντεπιθέσεις προσπαθώντας να απειλήσει με αυτό τον τρόπο. Και στο 12’ η βαθιά μπαλιά προς τον ταχύτατο Ρονάλντο πήγε στα πόδια του Πορτογάλου, αυτός πέρασε σαν… σταματημένο τον Πικέ που τον ανέτρεψε και η «βασιλισσα» κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο σουπερ σταρ των πρωταθλητών Ισπανίας.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή (65%-35%) και την Ρεάλ να κλείνει υποδειγματικά τους χώρους φεύγοντας σε αντεπιθέσεις. Χαρακτηριστικό, πως το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους Μαδριλένους να έχουν περισσότερα σουτ και καλύτερες ευκαιρίες. Βέβαια η καλύτερη, προήλθε από ένα φάουλ του Μέσι (το οποίο δεν ήταν ποτέ και ξεσήκωσε τρομερές διαμαρτυρίες) με την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Λόπεθ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν ο ίδιος. Η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε με πάσινγκ γκέιμ και η Ρεάλ με αντεπιθέσεις. Και η «βασίλισσα» το έκανε καλύτερα. Στο 57’ ο Ντι Μαρία έφυγε στην κόντρα, «ξάπλωσε» με εκπληκτική διπλή τρίπλα τον Πουγιόλ, σούταρε με τον Πίντο να αποκρούει και τον Κριστιάνο να παίρνει το «ριμπάουντ» και με… ολύμπια ψυχραιμία να κάνει το 2-0! Κάπου εκεί, τα ηνία ανέλαβε η Ρεάλ που έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και στο 68’ έβαλε και τρίτο γκολ με την κεφαλιά του Βαράν.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες έκαναν περισσότερο… συντήρηση αφού η ομάδα που θα περνούσε στον τελικό είχε φανεί από την αρχή ποια θα είναι. Το 1-3 στο 89’ από τον Ζόρντι Άλμπα, απλά έδωσε ένα χειροκρότημα στην πολύ κατώτερη των προσδοκιών Μπαρτσελόνα που αποκλείστηκε από την «βασίλισσα» της Ισπανίας…

Ενδεκάδες:



Μπαρτσελόνα(Ρόουρα): Πίντο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (73΄Αλκάνταρα), Φάμπρεγκας(59’Βίγια), Ινιέστα, Πέδρο (71΄Τέγιο), Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης(Μουρίνιο): Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο (84’Εσιέν), Κεντίρα, Εζίλ (78΄Πέπε), Κριστιάνο, Ντι Μαρία, Ιγκουαίν (71΄Καγεχόν)


Barcelona 1-3 Real Madrid από goalsarena2012



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: