Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μασάντο στη Μόσχα!!

Ο Γιώργος Χελάκης αναλύει στο www.sport-fm.gr τις παραμέτρους της πρότασης που δέχθηκε ο Ολυμπιακός για τον Μασάντο.

Ο Μασάντο στη Μόσχα!

Οι ερυθρόλευκοι ξόδεψαν πάνω από 2.000.000€ μετρητά για να το φέρουν και να λύσουν το πρόβλημα του ηγέτη τα επόμενα χρόνια. Αυτοί που το προξένεψαν τέτοιες διαβεβαιώσεις έδιναν. Έξι μήνες μετά κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την τεχνική κατάρτιση του Πορτογάλου. Μπάλα ξέρει και με το παραπάνω. Ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για αδιαφορία. Είναι 100% επαγγελματίας δεν δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του δεν δυσανασχετεί όταν δυσφορεί μαζί του η εξέδρα.

Παίζει όπου του πουν οι προπονητές του. Ο Ζαρντίμ στα περισσότερα παιχνίδια τον χρησιμοποιούσε σαν εξτρέμ. Εκανε "μπαμ" ότι δεν είναι. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να παίζει στα χαφ. Όσοι περίμεναν ότι θα αναλάμβανε οργανωτικά καθήκοντα διαπίστωναν πως ο Μασάντο δεν είναι "δεκάρι". Αρκείται σε έναν ελεύθερο ρόλο. Διευκολύνεται να τραβιέται στα άκρα για να παίρνει ξεμαρκάριστος την μπάλα. Όταν βρίσκεται έξω από την περιοχή ψάχνει κυρίως το σουτ και όχι την τελική πάσα.

Του αρέσει να συμπεριφέρεται σαν «ελεύθερος κι ωραίος» μέσα στο γήπεδο. Κοντολογίς θα έλεγα πως είναι μια χαρά παίκτης για μια ομάδα που έχει λυμένα όλα τα άλλα προβλήματα της. Για μια ομάδα που έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα οργάνωσης και καθοδήγησης του παιχνιδιού δεν αποτελεί λύση. Μπορεί στο άμεσο μέλλον να βελτιώσει την απόδοση του, να αναγκάσει την "στραβωμένη" εξέδρα να του χαρίσει ένα χειροκρότημα αλλά να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα της ομάδας του δεν γίνεται.

Αγνοώ τους λόγους για τους οποίους "γυάλισε" στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Καταλαβαίνω ότι οι Μοσχοβίτες ζητούν να εντάξουν στο δυναμικό τους ένα νέο παίκτη, διεθνή που η ομάδα του έκανε φέτος μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ίδιο να σκοράρει. Αν λοιπόν η πρόταση για την εξαγορά του είναι δελεαστική όπως μας ενημέρωσαν από τον Ολυμπιακό τότε συντρέχουν οι λόγοι για την πώληση του.

Με τα λεφτά στο συρτάρι οι υπεύθυνοι του πρωταθλητή μπορούν με άνεση χρόνου να ψάξουν για να βρουν αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η ομάδα. Αν μάλιστα ψάξουν κι άλλοι πέρα από αυτούς που βρήκαν το Μασάντο ίσως βρεθεί κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του Ολυμπιακού...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: