Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σπουδαίο «διπλό» για Βελέζ! (videos)

Ρόλο «αφεντικού» ανέλαβε η Βελέζ Σάρσφιλντ στον τέταρτο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς κατέβαλε την Πενιαρόλ με 1-0 στην Ουρουγουάη.
Γενικά το παιχνίδι δεν περιείχε πολλές φάσεις, αλλά οι Αργεντινοί ξεπέρασαν την πρόωρη αποχώρηση του Φερνάντο Γκάγκο λόγω τραυματισμού και πήραν τη νίκη με 5-2 χάρη σε τέρμα του Λούκας Πράτο στο 86ο λεπτό. Παράλληλα, η Ατλέτικο Μινέιρο του Ροναλντίνιο συνέτριψε με 5-2 την Άρσεναλ Σαραντί στην Αργεντινή. Τρία γκολ πέτυχε ο Μπερνάρντ (8ο, 54ο και 68ο), ένα ο Ντιέγκο Ταρντέλι (29ο) και άλλο ένα ο Ζο (35ο), ενώ ο Χούλιο Φουρτζ άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό υπέρ της Άρσεναλ και ο Νικολάς Αγκουίρε μείωσε σε 3-1 στο 41ο.
Ακόμα, η Τιχουάνα από το Μεξικό συνέτριψε με 4-0 το Σαν Χοσέ από τη Βολιβία χάρη σε γκολ των Έντγκαρ Καστίγιο, Πάμπλο Αγκουιλάρ, Χόε Κορόνα και Φιντέλ Μαρτίνεζ. Τέλος, η Ρεάλ Γκαρκιλάσο από το Περού κατέβαλε με 1-0 την Ντεπόρτες Τολίμα στην Κολομβία έπειτα από το τέρμα του Χοσίρο Σαλαζάρ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης!
Παρακάτω ο «χάρτης» της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες:
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία: Νασιονάλ (Ουρουγουάη) 4 (2 αγ.), Τολούκα (Μεξικό) 3 (2 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 1 (1 αγ.), Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία: Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 3 (1 αγ.), Παλμέιρας (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 0 (1 αγ.), Τίγκρε (Αργεντινή) 0 (1 αγ.).
ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 2-5
Βαθμολογία: Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 6 (2 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.), Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή) 0 (2 αγ.).
ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Πενιαρόλ (Ουρουγουάη)-Βελέζ (Αργεντινή) 0-1
Βαθμολογία: Βελέζ Σάρφιλντ (Αργεντινή) 6 (3 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.)Έμελετς (Εκουαδόρ) 3 (2 αγ.), Ικίκε (Χιλή) 0 (2 αγ.).
ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τιχουάνα (Μεξικό)-Σαν Χοσέ (Βολιβία) 4-0
Βαθμολογία: Τιχουάνα (Μεξικό) 6 (2 αγ.), Κορίνθιανς (Βραζιλία) 1 (1 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 1 (2 αγ.), Μιλονάριος (Κολομβία) 0 (1 αγ.).
ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ντεπόρτες Τολίμα (Κολομβία)-Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 0-1
Βαθμολογία: Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 7 (3 αγ.), Ντεπόρτες Τολίμα (Κολομβία) 4(3 αγ.), Σάντα Φε (Κολομβία) 2 (2 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 0 (2 αγ.).
ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία: Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 3 (2 αγ.), Ολίμπια (Παραγουάη) 3 (2 αγ.), Ουνιβερσιδάδ της Χιλής (Χιλή) 3 (2 αγ.), Ντεπορτίβο Λάρα (Βενεζουέλα) 3 (2 αγ.).
ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία: Χουακιπάτο (Χιλή) 3 (2 αγ.), Φλουμινένσε (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Γκρέμιο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Καράκας (Βενεζουέλα) 3 (2 αγ.).












πηγή: onsports.gr
 

Απολαυστικός ο Γιώργος Μύρτσος στον sportdog, σχολιάζει το classico και το λάθος της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ. "Για να σπάει πάγους θέλουν τον Μασάντο στη Ρωσία;"!
Όταν παίζουν δύο ομάδες σε αυτό το επίπεδο, όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν χωρούν προγνωστικά. Η Μπάρτσα τα τελευταία χρόνια έκανε τεράστια προσπάθεια για να αναδείξει το ποδόσφαιρο, με τακτική και φαντασία. Και έδειξε τι είναι το ποδόσφαιρο. Και πώς λειτουργούν τα ποδοσφαιρικά κλαμπ. Γιατί παντού λένε για ακαδημίες, να αναδείξουν μικρά παιδάκια κ.λπ. και όταν έρχεται η ώρα της ενίσχυσης, πάνε και κάνουν μεταγραφές άλλων ποδοσφαιριστών. Η Μπαρτσελόνα διδάσκει πώς λειτουργούν τα κλαμπ.
Μπαρτσελόνα στον αυτόματο πιλότο
Από την άλλη, όμως, υπάρχει μία υπερδύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο, η βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτά τα παιχνίδια πάντα είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα, αλλά φάνηκε περίτρανα ο ρόλος του προπονητή σε μία ομάδα. Όσο κι αν ο αντίπαλος είναι ψαγμένος αγωνιστικά, στο 90λεπτο του αγώνα πρέπει ο προπονητής να ξέρει να κοουτσάρει. Μετά τον Γκουαρντιόλα και την ατυχία του Βιλανόβα, η Μπαρτσελόνα δεν έχει την ευκολία να έχει έναν κόουτς χθες και τα παιδιά έπαιζαν μόνα τους. Στον αυτόματο πιλότο.
Πήγε ο Γιάτσεκ στην Μπάρτσα;
Νόμιζα ότι πήραν τον Γκμοχ στην Μπαρτσελόνα χθες, αλλά ήταν ο βοηθός του Βιλανόβα τελικά! Εντάξει, αυτές οι δύο ομάδες έχουν ξεφύγει. Αλλά είναι φανερό πως εξαρτώνται από την απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο η μία και η άλλη από τον Μέσι. Αν δεν πάνε καλά αυτοί οι δύο παίκτες, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.
Ο Ρονάλντο και ο... Σακίρας!
Ο Ρονάλντο έκανε τη διαφορά στη Ρεάλ χθες και στην Μπαρτσελόνα έκαναν το λάθος να τον παίξει στο ένας με έναν. Έτσι πήρε το πέναλτι από τον... Σακίρα. Αυτούς τους παίκτες απαγορεύεται να τους αφήσεις στο ένας με έναν, χρειάζονται αλληλοκαλύψεις.
Εγώ, ο Μασάντο και η... Βάσω!
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε πρόταση για τον Μασάντο, έστω και με δύο εκατομμύρια ευρώ και δεν τον έδωσαν. Αν ισχύει είναι μία από τις χειρότερες κινήσεις του τιμ του Ολυμπιακού, που διαχειρίζεται τις μεταγραφές. Αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι μαγκιές των μάνατζερ και των δημοσιογράφων αυτά, για να αποδείξουν πως είναι καλός παίκτης. Κι εγώ όταν ήμουν μικρός και ήθελα να ρίξω μία γκόμενα, της έλεγα πως με θέλει και η... Βάσω η φίλη της! Αλλά αναρωτιέμαι τι τον θέλουν στη Ρωσία, για να σπάει πάγους;
- See more at: http://www.sportdog.gr/article/156674/o-gkmox-stin-mpartsa-kai-lathos-toy-sakira#sthash.NwgN3U3g.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: