Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η μεγαλύτερη ηδονή για Μουρίνιο…!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά το κλάσικο και την μεγάλη νίκη της Ρεάλ στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος.
Έτσι όπως το είδα εγώ το παιχνίδι έχω την εντύπωση ότι αυτή η νίκη μπορεί και να είναι η μεγαλύτερη ηδονή που θα έχει νιώσει στην καριέρα του ο Μουρίνιο. Κι ας μην κρινόταν κάποια κούπα, αφού ούτε τελικός ήταν, ούτε τίποτα αυτό το ματς.
Η επιδεικτική αποχώρηση
Κι όμως, ο τρόπος που αντέδρασε ο Μουρίνιο ειδικά στο τρίτο γκολ, αλλά και ότι έφυγε τόσο επιδεικτικά πριν την λήξη από το γήπεδο, δείχνει πόσο φτιαγμένος ήταν με το 1-3.
Το ίδιο και κάποιοι παίκτες του. Γελούσαν και τα μουστάκια του του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ενώ ο Βαράν είχε βάλει το γκολ και δυο, τρία λεπτά μετά τον έδειξε η κάμερα να μαρκάρει και να χασκογελάει. Τόσο πολύ την θέλανε την πρόκριση.
Ουκ ολίγα στραπάτσα
Ξέρεις, λοιπόν, τι είναι να ρίχνεις τρία γκολ μέσα στο Καμπ Νου; Μεγάλη ιστορία. Και το ξέρει αυτό πολύ καλά και ο Μουρίνιο και η Ρεάλ που τα τελευταία χρόνια έχουν φάει γενικά στα κλάσικο ουκ ολίγα στραπάτσα από την Μπαρτσελόνα. Και μερικά βαριά, μάλιστα.
Άλλο με Ίντερ, άλλο με Ρεάλ
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Μουρίνιο ήταν στην Μπαρτσελόνα κάποτε, μετά αναπτύχθηκε η γνωστή σχέση μίσους μεταξύ του και της ομάδας, ενώ το αποψινό δεν θα το συγκρίνει, φαντάζομαι, ούτε με την πρόκριση της Ίντερ στο Καμπ Νου στο τσάμπιονς λιγκ. Γιατί; Επειδή είναι άλλο να προκρίνεσαι με την Ίντερ κι άλλο να κάνει τέτοιο διπλό με την Ρεάλ, την αιώνια αντίπαλο της Μπάρτσα.
Οργίασε ο Κριστιάνο, το παιχνίδι της ζωής του έκανε
Η Ρεάλ, λοιπόν, κτυπούσε σαν κόμπρα απόψε. Ήταν διαβασμένη από τακτική, είχε περισσότερες δυνάμεις και είχε σχέδιο. Πίεζε και την μπλόκαρε την Μπάρτσα. Και, βέβαια, την βοήθησε πολύ την Ρεάλ ότι προηγήθηκε νωρίς με το πέναλτι. Όσο για τον Κριστιάνο; Οργίασε. Το παιχνίδι της ζωής του έκανε κι αυτός.
Κουρασμένη και δίχως λύσεις
Από την άλλη η Μπαρτσελόνα φάνηκε κουρασμένη και χωρίς πολύ όρεξη. Ούτε πίεζε σωστά, ούτε μπροστά ήταν ορμητική, ούτε εμπνεύσεις είχε. Δεν διέθετε ποικιλία και λύσεις στο παιχνίδι της. Ενώ φάνηκε και πολύ ασυντόνιστη αμυντικά, με αποκορύφωμα το δεύτερο, αλλά και το τρίτο γκολ.
Γενικά, κάνει κοιλιά στην απόδοσή της η Μπάρτσα. Κάτι που το είδαμε και με την Μίλαν. Ούτε τακτικά είναι καλή, ούτε αγωνιστικά. Κι από ένα σημείο και μετά φάνηκε να σβήνει την μηχανή. Να μην έχει άλλες δυνάμεις.
Ανοιχτοί λογαριασμοί
Όπως και να έχει, οι δυο ομάδες έχουν ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς. Το Σάββατο στο πρωτάθλημα. Το οποίο μπορεί να έχει κριθεί, αλλά το κλάσικο παραμένει κλάσικο. Και ειδικά μετά απ’ αυτό το 1-3 η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ θα έχουν έναν λόγο παραπάνω να τα δώσουν όλα.


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: