Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Απλά ασταμάτητη!

Χαίρεσαι να την βλέπεις! Η Ντόρτμουντ επικράτησε με εμφατικό τρόπο 3-0 της Σαχτάρ στο Βεστφάλεν και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς, προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απλά ασταμάτητη!

Οι Βεστφαλοί έχοντας ως προίκα το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού, διέλυσαν με 3-0 την Σαχτάρ μέσα στο «σπίτι» τους και πήραν πανηγυρικά την πρόκρισή στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εξαιρετική παράσταση για τους πρωταθλητές Γερμανίας, που παραμένουν αήττητοι στην φετινή διοργάνωση, πέρασαν στους «8» για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και το... όνειρο παραμένει ζωντανό!

Φελίπε Σαντάνα (31’), Γκέτσε (37’) και Μπλαστσικόφσκι (59’) τα γκολ της Ντόρτμουντ.

Το ματς


Μέσα στο «Βεστφάλεν», με τον κόσμο να γεμίζει κάθε γωνιά του γηπέδου, η Ντόρτμουντ παίρνει άλλη δύναμη. Και αυτή τη φορά φρόντισε να πάρει με το που ξεκίνησε το ματς, καθώς μπορεί να μην έβαλε νωρίς γκολ, ωστόσο η κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, παίζοντας σχεδόν μονότερμα. Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει, αφού στο 12’ ο Γκέτσε έκανε την κάθετη για τον Λεβαντόφσκι, αυτός βγήκε τετ-α-τετ, όμως ο Πιατόφ του είπε «όχι».

Οι Γερμανοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έχοντας επιθετικό μονόλογο. Και εν τέλει δικαιώθηκε! Λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Γκέτσε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φελίπε Σαντάνα πήδηξε στον… Θεό και με δυνατή κεφαλιά, έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Καθώς, πριν καν περάσουν έξι λεπτά αγώνα, ο Λεβαντόφσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σαχτάρ, σέντραρε προς τον Γκέτσε, ο οποίος ανάμεσα από τα δύο αντίπαλα στόπερ, έπιασε την προβολή και διπλασίασε τα τέρματα για τους Βεστφαλούς. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την πρώτη ουσιαστικά φάση για τους φιλοξενούμενους, όμως η σέντρα-σουτ του Φερναντίνιο βρήκε στο τείχος… Βαϊντερφέλερ!

Όντας ήδη στο καναβάτσο με δύο γκολ, η Σαχτάρ έπρεπε να επιτεθεί. Και με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Ντάγκλας Κόστας έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, με το σουτ του να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βαϊντερφέλερ. Κι αφού ο Γκέτσε απείλησε με δύο μακρινά σουτ, ήρθε η… απογείωση για τους Γερμανούς και η «ταφόπλακα» αντίστοιχα για τους Ουκρανούς. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν αντέδρασε σωστά στο σουτ του Λεβαντόφσκι, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και από κοντά στο… ριμπάουντ ο Μπλαστσικόφσκι σημείωσε το 3-0 για τους γηπεδούχους και ουσιαστικά τα πάντα τέλειωσαν.

Το ματς δεν γινόταν να γυρίσει, με την κυριαρχία που έδειχνε η Ντόρτμουντ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκρόσκροϊτς δεν κατάφερε να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με τον Πιάτοφ να αποκρούει, ενώ στο 77’ η Σαχτάρ δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής, αφού ο Βαϊντερφέλερ έκανε εξαιρετική επέμβαση στο κοντινό σουτ Ρακίτσκι. Η τελευταία μεγάλη στιγμή στον αγώνα, ανήκε στους φιλοξενούμενους, όμως ο Λουίζ Αντριάνο σπατάλησε το τετ-α-τετ. Τα τελευταία δέκα λεπτά κύλησαν πολύ ήρεμα, με την Ντόρτμουντ να πανηγυρίζει σπουδαία και ιστορική πρόκριση με το τελικό 3-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Φελίπε Σεντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ(46’ Κελ), Γουντογκάν (82’ Σαχίν), Γκέτσε, Ρόις, Μπλαστσικόφσκι (70’ Γκρόσκροϊτς), Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Λάιτνερ, Μπίτενκουρτ, Σίμπερ

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσχμαν, Φερναντίνιο, Άλεξ Τεϊσέιρα, Σρνα, Αντριάνο, Μκιταριάν, Τάισον (46’ Ντάγκλας Κόστα)

Στον πάγκο: Κανιμπολότσκι, Κρούτσοφ, Στεπάνενκο, Κόμπιν, Γκάι, Εντουάρδο


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: