Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Αποδείξτε πως σέβεστε τον εαυτό σας»

Να μην υποτιμήσουν τη Σέλτικ και να τιμήσουν το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, κάλεσε τους παίκτες του ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε., μιλώντας την παραμονή του αγώνα.

«Αποδείξτε πως σέβεστε τον εαυτό σας»
Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια εκπλήξεων. Η εκτός έδρας νίκη με 3-0 που πέτυχε η Γιουβέντους με αντίπαλο τη Σέλτικ, ουσιαστικά δίνει την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ στους Ιταλούς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η «Μεγάλη Κυρία» θα εμφανιστεί αδιάφορη, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Αντόνιο Κόντε την παραμονή του ματς.

«Ξέρουμε πως έχουμε αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, μετά το εκτός έδρας 3-0 υπέρ μας. Η πρόκριση, όμως, τυπικά κρίνεται στα 180 λεπτά, συνεπώς απομένουν ακόμα 90 λεπτά αγώνα, τα οποία πρέπει να τιμήσουμε. Καλούμαστε να παίξουμε με σωστή νοοτροπία, αφού πρόκειται για αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και όχι φιλικό», σημείωσε ο Κόντε.

Σε τέτοια παιχνίδια φαίνεται η ωριμότητα μιας ομάδας, θεωρεί ο προπονητής των «μπιανκονέρι». «Σε αγώνες όπως αυτός κόντρα στη Σέλτικ, φαίνεται η ωριμότητα και η σωστή νοοτροπία μιας ομάδας. Αν αδιαφορήσουμε, αυτό θα σημαίνει πως δεν σεβόμαστε τη διοργάνωση, τον αντίπαλο, τον κόσμο που θα έρθει να μας παρακολουθήσει. Σε τελική ανάλυση θα σημαίνει πως δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας. Για αυτό περιμένω να παίξουμε όπως συνήθως. Με πάθος, ορμή και οργάνωση για να μπορέσουμε να νικήσουμε», τόνισε ο προπονητής της «Γιούβε».

Αναφορικά με την αντίπαλό του, ο Κόντε έδειξε να την υπολογίζει πολύ. «Πρώτα από όλα έφτασε μέχρι εδώ, οπότε δεν είναι τυχαία ομάδα. Περιμένω να μας πιέσουν και να παίξουν δυνατά. Ειδικά στις στημένες φάσεις, περιμένω να μας δυσκολέψουν αρκετά. Η Σέλτικ δεν έχει να χάσει κάτι, οπότε θα παίξει ένα παιχνίδι χωρίς… αύριο. Θα ήταν λάθος μας να την υποτιμήσουμε, πιστεύοντας πως έχουμε ήδη περάσει. Τουλάχιστον εγώ, δεν πρόκειται να υποτιμήσω τους Σκοτσέζους», δήλωσε ο Αντόνιο Κόντε.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: