Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί ο Ισπανός τεχνικός είναι της άποψης “λίγες, πολύ λίγες και καλές” για το καλοκαίρι που έρχεται και σε ποιες θέσεις θέλει παίκτη...
Τα όσα είπε ή δεν είπε στην Marca και η όποια διάψευση έκανε αμέσως μετά στην Ελλάδα σχετικά με τον αριθμό των μεταγραφών που θέλει ο Μίτσελ το καλοκαίρι προκάλεσε μία κουβέντα γύρω από τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και του Ισπανού προπονητή για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ενας μεταγραφικός σχεδιασμός που είναι ήδη σε εξέλιξη με τους πρωταθλητές να έχουν ήδη κλείσει τέσσερις παίκτες (Μπόατενγκ, Σαλίνο, Ολαϊτάν, Ντε Βισέντι) και να περιμένει και την επιστροφή από τον δανεισμό ορισμένων ακόμη (Τάτος, Σάμαρης, Ζαραδούκας, Σουμπίνιο, Κάταϊ, κ.α.) από τους οποίους ο Μίτσελ είναι πιθανό να κρατήσει έναν δύο στον Ολυμπιακό.
Ας δούμε όμως ποιες είναι οι σκέψεις του Μίτσελ για το καλοκαίρι και τον Ολυμπιακό που φτιάχνει όπως τις έχει παρουσιάσει στους ιθύνοντες την ΠΑΕ και γιατί ακριβώς δεν θέλει μεγάλο αριθμό μεταγραφών (ούτε κατά διάνοια 6-8 που δήλωσε στον ισπανικό Τύπο), εκτός και αν σε αυτές μετρούσε και τις τέσσερις που έχουν ήδη γίνει και είναι για το καλοκαίρι.
Ο Μίτσελ λοιπόν έχει καταλήξει στο ποιοι δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Ο Ιμπαγάσα (λόγω ηλικίας), ο Πάντελιτς, ο Μοντέστο, ο Κάρολ, ο Ντιακιτέ και ο Πίνο δεν θα είναι την επόμενη σεζόν στο Ρέντη. Ενώ είναι πιθανό ένας δύο παίκτες από αυτούς που είναι σήμερα στον Ολυμπιακό να δοθούν δανεικοί (Φετφατζίδης π.χ.).
Επίσης έχει αποφασίσει ποιοι του κάνουν και πάνω τους χτίζει τον νέο Ολυμπιακό και η μοναδική περίπτωση κάποιος από αυτούς να φύγει είναι να έρθει πρόταση στην ΠΑΕ με εξαιρετικά χρήματα για την πώλησή τους.
Για την άμυνα είναι απολύτως ικανοποιημένος με εξαίρεση τη θέση του γκολκίπερ και του αριστερού μπακ. Τερματοφύλακα έχει ζητήσει και μάλιστα είναι η μία από τις δύο θέσεις της ενδεκάδας που θέλει να πάρει βασικό παίκτη. Για αριστερό μπακ το έχει αφήσει ανοικτό αφού πριν αποφασίσει αν θα ζητήσει απόκτηση παίκτη ή όχι θέλει να έχει δει σε περισσότερα ματς τον Λυκογιάννη. Οταν θα καταλήξει για τον νεαρό θα καταλήξει κι' αν θα ζητήσει παίκτη για τα αριστερά.
Στα στόπερ είναι πολύ ικανοποιημένος με την τετράδα των Αβράαμ, Μανωλά, Κοντρέρας και Σιόβα κι' αν δεν πωληθεί κάποιος επειδή θα έρθει πολύ καλή πρόταση δεν πρόκειται να πάρει.
Χωρίς (άλλη) μεταγραφή θα πορευτεί και στα δεξιά της άμυνας. Ο Σαλίνο της Μπράγκα (την Δευτέρα το βράδυ έβαλε και γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα) έχει κλείσει και έρχεται και ο Παπάζογλου είναι η αδυναμία του Ισπανού και θα μείνει ως δεύτερη λύση για τα δεξιά, θέση στην οποία σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης παίζει και ο Μανιάτης, αλλά και ο νεαρός Καραγκούνης.
Για την θέση του αμυντικού χαφ ο Μίτσελ επίσης δεν θέλει άλλο παίκτη. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό πόσο πολύ εμπιστεύεται τον Φέισα, ενώ έρχεται και η δική του μεταγραφή ο Μπόατενγκ. Οι δύο τους θα μοιραστούν τα ματς (με τον Αφρικανό να έχει προβάδισμα) ενώ υπάρχουν και άλλες λύσεις για τη θέση όπως ο Μανιάτης, και ο Σιόβας.
Στα κεντρικά χαφ ο Ολυμπιακός θα πάρει παίκτη και αυτή είναι η δεύτερη μεταγραφή βασικού που θέλει ο Μίτσελ. Αναζητεί έναν ποδοσφαιριστή τύπου Ράκιτιτς που είχε στη Σεβίλλη και αυτή θα είναι πιθανότατα και η μεταγραφή που ο Ολυμπιακός θα ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα. Ενα οκταροδεκάρι που θα μπορεί να παίξει εσωτερικός μέσος στο 4-3-3 και πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1.
Γενικά ο Μίτσελ θέλει παίκτες που να μπορούν να παίξουν με άνεση σε περισσότερες από μία θέσεις και για αυτό ακριβώς αναζητεί τέτοιους στο μεταγραφικό παζάρι. Για αυτό ποδοσφαιριστές όπως ο Μανιάτης, ο Παπάζογλου, ο Σιόβας του αρέσουν πολύ γιατί ξέρει ότι μπορεί να τους χρησιμοποιεί σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές θέσεις με κλειστά μάτια.
Φυσικά για τις θέσεις των κεντρικών χαφ υπολογίζει πολύ στους Μανιάτη, Μασάντο και Γκρέκο ενώ έχει πολύ καλή άποψη από όσα έχει δει για τον Τάτο (τον εκτιμούσε πολύ και ο Βαλβέρδε) και περιμένει να τσεκάρει στην προετοιμασία και τον Σάμαρη. Ενώ για το 4-2-3-1 ξέρει ότι πίσω από τον επιθετικό παίζει ο Φουστέρ που τον περιμένει πώς και πώς.
Στα εξτρέμ ο Μίτσελ θέλει παίκτη, αλλά παίκτη που να μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Εναν γρήγορο περιφερειακό επιθετικό με λίγα λόγια. Ο Ισπανός τεχνικός είναι ξετρελαμένος με Αμπντούν και Βλαχοδήμο, ξέρει ότι στα άκρα μπορεί να παίξει ο Φουστέρ και περιμένει και τους Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι. Η αλήθεια είναι ότι ο Μίτσελ θα ήθελε αντι- Μιραλάς υπό την έννοια ότι ήταν παίκτης που έπαιζε άνετα και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Σε περίπτωση που αποκτηθεί τέτοιος ο Ισπανός δεν θα πάρει επιθετικό από την στιγμή φυσικά που δεν θα έρθει πρόταση για Τζεμπούρ ή Μήτρογλου και δεν θα πωληθεί κάποιος από τους δύο...
Συνολικά δηλαδή εκτός από τις μεταγραφές που έχουν ήδη γίνει και εφόσον δεν πωληθεί παίκτης ο Ισπανός θέλει τρεις, το πολύ τέσσερις μεταγραφές. Τερματοφύλακα, κεντρικό χαφ, εξτρέμ που να μπορεί να παίξει και επιθετικός και ίσως και αριστερό μπακ. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να πει ότι έχει έτοιμη και την βασική ενδεκάδα στο μυαλό του με εξαίρεση το αριστερό μπακ.
Τερματοφύλακας αυτός που θα αποκτηθεί. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά Σαλίνο, Μανωλάς, Αβράαμ, και το αριστερό μπακ. Στη μεσαία γραμμή: Μπόατενγκ, Μανιάτης και η μεταγραφή. Εξτρέμ δύο από τους Αμπντούν, Βλαχοδήμο και αυτός που θα έρθει με μεταγραφή και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ.
Με τους Σιόβα, Παπάζογλου, Φέισα, Μασάντο, Γκρέκο, Φουστέρ και Μήτρογλου να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα παίζουν πολλά ματς και θα έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Αλλωστε ο Μίτσελ είναι φανατικός υποστηρικτής του ροτέισον και παίκτης που θα παίζει τρία ή τέσσερα συνεχόμενα ματς βασικός (πλην του τερματοφύλακα) δύσκολα θα υπάρχει.