Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τζιόλας: «Πιστεύω στη σωτηρία του Άρη»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Θεόδωρος Τζιόλας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Άρη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αν πιστέψουν οι παίκτες στον εαυτό τους θα μπορέσουν να τα καταφέρουν και να παραμείνουν στην κατηγορία.


Για τον Άρη και αν μπορεί να σώσει μέχρι το τέλος την παρτίδα:

«Όσο ζω ελπίζω… αυτό πρέπει να σκέφτεται ο Άρης. Υπάρχουν ακόμα έξι παιχνίδια και αν το πιστέψουν πραγματικά πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν τρεις νίκες στο Βικελίδης και να μην χάσουν σε κανένα από τα εκτός έδρας. Έχει τη δυνατότητα να το κάνει.
Θεωρώ ότι τα παιδιά δεν έχουν πιστέψει στον εαυτό τους. Πρέπει να παλεύουν περισσότερο. Ο ντεφορμέ από τον αδιάφορο απέχουν πολύ. Το ότι κάποια παιδιά φόρεσαν 1-2 φορές τη φανέλα του Άρη δε σημαίνει ότι έγιναν επαγγελματίες, θέλει πολύ δουλεία».


Για τη διαιτησία είπε:

«Ένα άλλο θέμα είναι η διαιτησία. 50-50 δεν είναι, αλλά μας σπρώχνει προς τα κάτω. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στη Βέροια. Αν μια ομάδα έπαιζε με λιγότερους παίκτες θα άλλαζε όλο το παιχνίδι και θεωρώ ότι η Βέροια έπρεπε να μείνει με 10 στη φάση του Γεωργιάδη. Δε λέω ότι δεν ήταν καλύτερη η Βέροια, αλλά τις λίγες ευκαιρίες που έκανε ο Άρης θα μπορούσε να τις κάνει περισσότερες και να πάρει το παιχνίδι».


Για το ότι το ρόστερ δεν είναι καλό:

«Μην ξεχνάμε ότι το ρόστερ έγινε από μια διοίκηση που ήταν 2-3 μήνες, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο».


Γι΄ αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες ώστε να τα καταφέρουν:

«Το γήπεδο είναι μια μικρή κοινωνία, θα πρέπει να μάθουν οι παίκτες να μάχονται και να μην τα παρατάνε. Να δώσουν το κάτι παραπάνω απ? αυτό που μπορούν. Το να πάρεις 12 βαθμούς σε 6 παιχνίδια δε νομίζω να είναι θαύμα».


Για το γεγονός ότι άλλαξε τόσους πολλούς προπονητές μέσα στη χρονιά και πόσο κακό έκανε στην ομάδα:

«Σίγουρα αυτό είναι ένα στοιχείο. Ήρθε ένας προπονητής που δεν είχε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Τον Κατσαβάκη θα έπρεπε να τον αφήσουν λίγο ακόμα και αν στη συνέχεια δεν τους έκανε να καταλήγανε ακόμα και στο δίδυμο Πασιαλής-Μπουγιουκλής ή στο δίδυμο Πασιαλής-Μηχαλίτσος».


Για το τι θα πρέπει να κάνει ο Άρης αν παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ:

«Αν η ομάδα πέσει θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Αν μείνει θα πρέπει να δουλέψουν με τα τμήματα υποδομών, να πάρουν καλούς και φθηνούς παίκτες αλλά να τακτοποιήσουν και τα οικονομικά. Αν πέσει ο Άρης τελειώσαμε».


Συνεχίζοντας τόνισε:

«Ο Άρης για να κάνει αυτή την πορεία που έκανε σε Ευρώπη και ελληνικό Πρωτάθλημα δαπάνησε πολλά χρήματα και τελείως άσκοπα. Αυτοί που έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πληρώσουν, όλοι. Δυστυχώς όμως δε συμβαίνει αυτό και νομίζω ότι είναι λάθος».


Για το γεγονός ότι μέσα σε 7-8 χρόνια δημιουργήθηκαν 30 εκατ.
ευρώ χρέη χωρίς να κατακτηθεί κάποιος τίτλος:

«Δεν αξίζει τίποτα, να πικράνω τόσο κόσμο γιατί; για να βγω μια φορά στο UEFA; πόσοι θα θυμούνται τη νίκη κόντρα στην Ατλέτικο; κάναμε απλά μια νίκη. Δεν έγινε κάτι ουσιαστικό, δεν έμεινε κάτι. Δεν μπορώ να δώσω τόσα χρήματα χωρίς να πάρω κάποιον τίτλο».


Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους παίκτες του Άρη:

«Τα παιδιά θα πρέπει να προσπαθήσουν, είναι τυχερά. Εγώ αν έπαιζα με τόσο κόσμο θα τα έδινα όλα, θα σερνόμουν στο γήπεδο για να κάνω περήφανο αυτό τον κόσμο. Οι παίκτες θα πρέπει να δώσουν πολλά περισσότερα γιατί έχουν να δώσουν».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: