Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ολυμπιακός, Μπορούσια, Ρούμπιν και Λεβάντε!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την πορεία της Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία βρίσκεται από χθες στους «8» της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός, Μπορούσια, Ρούμπιν και Λεβάντε!
*** Κατά κοινή ομολογία ο Ολυμπιακός πέρσι είχε κάνει μία αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη. Οι δε δύο ομάδες που ουσιαστικά είχε αποκλείσει ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ κι η Ρούμπιν Καζάν στο Γιουρόπα Λιγκ.

*** Για να έρθουμε λίγο στο φέτος. Ο Ολυμπιακός ήταν πάλι αξιοπρεπής στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας πίσω του την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ, αλλά ήταν πολύ κακός στο Γιουρόπα Λιγκ, μένοντας έξω από την ισπανική Λεβάντε.

*** Ας το πάμε λίγο παραπέρα; Τι κάνουν φέτος οι δύο ομάδες τις οποίες είχε αποκλείσει πέρσι ο Ολυμπιακός;

*** Η μεν Ντόρτμουντ αφού άφησε πίσω της στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο τη Μάντσεστερ Σίτι, όσο και τον Άγιαξ, έβγαλε τώρα νοκ άουτ και την Σαχτάρ του Ντόνετσκ κι έτσι έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

*** Η δε Ρούμπιν αφού τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της του Γιουρόπα Λιγκ, απέκλεισε ολόκληρη Ατλέτικο Μαδρίτης και τώρα παίζει στους 16 της διοργάνωσης με τη Λεβάντε.

*** Που θέλω να το πάω: Δύο ομάδες που πέρσι βρέθηκαν πίσω από τον Ολυμπιακό, τις βλέπουμε να βρίσκονται φέτος μπροστά από τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Και βεβαίως και συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Με τη διαφορά ότι πρέπει να δούμε που επένδυσαν οι δύο αυτοί σύλλογοι και τώρα κάνουν βήματα εμπρός.

*** Κι έχει σημασία ότι δεν επένδυσαν αποκλειστικά στον παράγοντα χρήμα. Οι Γερμανοί είχαν έσοδα από πωλήσεις παικτών 33 εκ. Ευρώ και έδωσαν σε αγορές παικτών τα 26… Κι οι Ρώσοι πήραν Μαρκάνο, Ορμπάϊθ (δηλαδή δύο του Ολυμπιακού, από τον οποίο αποκλείστηκαν πέρσι) κι ένα ακόμη παίκτη από την Ισπανία, πουλώντας με 5 εκ. Ευρώ τον Μποκέτι στην Σπαρτάκ.

*** Οι δύο σύλλογοι περισσότερο επένδυσαν στην σωστή δουλειά. Κράτησαν τους ίδιους προπονητές και τον ίδιο κορμό παικτών και συνέχισαν να δουλεύουν, μεθοδικά και με πλάνο.

*** Νομίζω λοιπόν ότι και μέσα από αυτό το παράδειγμα, αποδεικνύεται πως αυτός είναι ο πιο καλός και σύντομος δρόμος. Κρατάς ένα καλό προπονητή, δεν αλλάζεις πολύ την ομάδα σου, έχεις ένα πρόγραμμα και προχωράς. Τα αποτελέσματα θα έρθουν. Κι ας προκύψουν και τρικυμίες. Όπως ήταν πέρσι για την Ντόρτμουντ και για τη Ρούμπιν οι αποκλεισμοί τους στην Ευρώπη από τον Ολυμπιακό. Κι όπως ήταν φέτος για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός του από τη Λεβάντε…

*** Δεν είναι καταστροφή για τον Ολυμπιακό που έμεινε έξω από τους Ισπανούς. Αρκεί να ακολουθηθεί πιστά το πλάνο που πλέον φαίνεται να υπάρχει. Ένας αποκλεισμός μπορεί να φέρει περισσότερες προκρίσεις αν αξιολογηθεί σωστά και δώσει το έναυσμα για ακόμη πιο σωστή δουλειά. Και στον Ολυμπιακό δείχνουν να έχουν μπει στο σωστό δρόμο…


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: