Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επιτέλους, ένα U23 πρωτάθλημα ποδοσφαίρου!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος πιάνεται από την “εισήγηση” του Μπερντ Στορκ για τον “Ολυμπιακό Β'” και αναρωτιέται για ποιο λόγο το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κάνει αυτό που το συμβουλεύουν όλοι οι ξένοι.

Ο Μπερντ Στορκ είναι ο τελευταίος άνθρωπος του ποδοσφαίρου που θίγει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές και, φυσικά, οι ποδοσφαιριστές που φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γερμανός πρότεινε, σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα “Γαύρος”, τη δική του λύση για την θεραπεία μιας εκ των χρόνιων παθήσεων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αυτής από την οποία “υποφέρουν” οι περισσότερες ομάδες της Superleague και ειδικά οι μεγαλύτερες. Πρότεινε την ιδέα του για την πάταξη του “ποδοσφαιριστές σε αχρησία” φαινομένου, το οποίο ευθύνεται για την στασιμότητα ενός σωρού ταλέντων, που δεν εξελίσσονται, δεν ωριμάζουν και, τελικώς, πηγαίνουν χαμένα.
Η ιδέα του Γερμανού είναι αυτή περί της σύστασης του “Ολυμπιακού Β'”, μιας ομάδας που θα δίνει τη δυνατότητα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια και να βάζουν παραστάσεις και εμπειρία στο μυαλό. Για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχε πολύ πρόσφατα μιλήσει, στον ΟΤΕ TV, ένας συμπατριώτης του, ο Εβαλντ Λίνεν. “Στην ΑΕΚ έχω παιδιά με ελάχιστη προηγούμενη εμπειρία, διότι εδώ στην Ελλάδα αργούν πολύ να πάρουν παιχνίδια οι νεαροί ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε μεγάλες ομάδες, με συνέπεια να μπαίνουν απροετοίμαστοι και να καθυστερούν να εξελιχθούν και να αναδειχθούν, επειδή εκτός των άλλων δεν έχετε υπομονή”, είπε, μέσες άκρες, ο προπονητής της ΑΕΚ.
Περίπου έναν μήνα πίσω είχε πει την ίδια κουβέντα, στη συνέντευξή του στον ΟΤΕ TV, ο Φερνάντο Σάντος. Είχε μιλήσει εκτενώς για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα για ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 23 ετών, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που καίγονται στο ζέσταμα μέχρι να πάρουν την ευκαιρία να παίξουν στην “μεγάλη” ομάδα, ώστε αυτά να εξελιχθούν και να προετοιμαστούν πιο άρτια για την ενσωμάτωσή τους στην πρώτη ομάδα και, κατ' επέκταση, στην Εθνική.
Προφανώς όχι τυχαία αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα του διεθνούς συνεδρίου του ποδοσφαίρου που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο. Ολοι μα όλοι οι ξένοι που βρέθηκαν εδώ μας συμβούλεψαν να φτιάξουμε το συντομότερο δυνατόν ένα πρωτάθλημα για όλα αυτά τα παιδιά, ώστε να σταματήσουμε να τα καίμε.
Φυσικά η διοίκηση της Superleague, που βλέπει ήδη την πρόοδο και τα οφέλη του ποδοσφαίρου μέσα από τα πρωταθλήματα υποδομής (U20, U17), θέλει πολύ να φτιάξει το U23. Αν υπάρχει εμπόδιο, αυτό είναι μόνο το κόστος διεξαγωγής, σε μια περίοδο που οι ΠΑΕ έχουν γονατίσει από τα έξοδα και τα χρέη. Η κουβέντα όμως θα έπρεπε να απλοποιηθεί. Δεδομένου ότι το σύνολο των ξένων που έρχονται για δουλειά στο ποδόσφαιρό μας συμφωνούν ότι το άθλημα θα ευεργετηθεί, και με την παραδοχή ότι η πλειονότητα των ΠΑΕ συμφωνεί στην ανάγκη δημιουργίας του, η Superleague πρέπει να προχωρήσει στην διοργάνωσή του. Ακόμη και αν πρέπει να ξεκινήσει με εκπτώσεις και διευκολύνσεις, αυτό το πρωτάθλημα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Αρκετά ταλέντα έχασε το ποδόσφαιρο. Αρκετά παιδιά χαντάκωσε. Ωρα να βάλει μια τελεία.


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: