Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Και πέρασαν αυτοί καλά…!!

Το παραμύθι είχε ευτυχή κατάληξη για τον Πανελευσινιακό, που αν και ηττήθηκε από τον ΚΑΟΔ 101-77 για την 26η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, θα αγωνίζεται και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.

Και πέρασαν αυτοί καλά…
Οι νεοφώτιστοι είχαν πανηγυρίσει την παραμονή τους στην Α1 από την προηγούμενη αγωνιστική και ο αγώνας απέναντι στον ΚΑΟΔ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες δεν είχαν μαθηματικό στόχο, οποτέ το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να παίξουν το παιχνίδι τους και αυτό έκαναν.

Οι Δραμινοί δεν δυσκολεύτηκαν από την αρχή να πάρουν κεφάλι στο σκορ, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κακαρούδη που πέτυχε 24, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από την πλευρά των ηττημένων ο Εζιούκου με 17 πόντους προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι, μαζί με το εξαιρετικό Λιακόπουλο των 17 πόντων και 11 ασίστ.

Το ματς

Έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του την προηγούμενη αγωνιστική, ο Πανελευσινιακός μπήκε χαλαρός στο πρώτο δεκάλεπτο επιτρέποντας στον ΚΑΟΔ να πάρει μία διαφορά εννέα πόντων (13-4) στα πρώτα πέντε λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά, ωστόσο οι Μίσελ και Ζάρας κράταγαν τον ΚΑΟΔ σταθερά μπροστά στο σκορ (24-15).

Η ομάδα του Μάρκοβιτς συνέχισε να είναι τρομερά εύστοχη, με τον ΚΑΟΔ να παίρνει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (26-15). Όσο οι Δραμινοί έβαζαν, ο Πανελευσινιακός ήταν τραγικά άστοχος, ειδικά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει στο σκορ. Οι παίκτες του Σκαραφίγκα αν και προσπάθησαν να μειώσουν δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους οκτώ πόντους, με το ημίχρονο να κλείνει στο +10 για τον ΚΑΟΔ (45-35).

Ο Εζιούκου πάλευε μόνος του, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση από τους συμπαίκτες του. Ο ΚΑΟΔ βρήκε πολυφωνία στο σκοράρισμα και έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (60-45). Παρόλα αυτά μετά από αντεπίθεση διαρκείας ο Πανελευσινιακός κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας στους έξι με τρίποντο του Δημάκου (67-61), με την απάντηση να είναι άμεση και το καλάθι του Πάλμερ να στέλνει τη διαφορά στους εννέα ( 72-63).

Οι παίκτες του Μάρκοβιτς μπήκαν με όρεξη να τελειώσουν το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο, αυξάνονοντας κι άλλο τη διαφορά (79-63). Το ματς ξέφυγε τελείως μετά από ένα σημείο από τα χέρια του Πανελευσινιακού και με τον Κακαρούδη να βάζει το ένα καλάθι πίσω από το άλλο, η ομάδα της Δράμας δεν είχε να κάνει τίποτα άλλο από το να κρατήσει τη διαφορά που «έκατσε» τελικά στους 24 (101-77).

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 45-35 ,72-63, 101-77

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σφαλτσάκης 2, Καλαϊτζίδης 4, Ακεψιμαϊδης 4, Μπένας 3, Μίσελ 14, Μπάβτσιτς 2, Καραδούδης 24, Ζάρας 10, Ιωάννου 12, Πάλμερ 11, Ρόου 4, Ράντοβιτς 11

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 3, Νίκου, Παπανικολόπουλος 10, Παπανικολάου 5, Δημάκος 3, Λιακόπουλος 17, Δεληγιάννης , Ουίλσον 14, Μαντζιώρης 4, Αβραμίδης, Εζίουκου 17 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: