Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μήπως είναι…διαμαντάκι;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει μία άποψη στο blog του στο gazzetta για έναν από τους ρούκις του Ολυμπιακού!
Η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα του πιτσιρικά Διαμαντάκου στην φετινή πρώτη του σεζόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δη στην Α΄ Εθνική, δεν ήταν καλά.
Ο Ολυμπιακός τον έδωσε δανεικό στο πρώτο μισό της σεζόν στον Πανιώνιο και στο δεύτερο μισό της σεζόν στον Άρη. Συνολικά έπαιξε 20 παιχνίδια, 12 βασικός κι 8 αλλαγή, χωρίς να σκοράρει σε κανένα. Και σίγουρα το γκολ μετράει πάνω απ΄ όλα για ένα σέντερ φορ.
Μπορεί να κάνω, βέβαια, και λάθος, αλλά εγώ «κάτι» βλέπω σε αυτό το παιδί, που πάει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα βγει…διαμαντάκι, όμως κάποια πράγματα βλέπω πάνω του, που μου αρέσουν. Μιλάμε για ένα παιδί 20 ετών, που έπεσε αμέσως στα βαθιά, στη μεγάλη κατηγορία και το οποίο πολλές φορές έπαιξε στα άκρα της επίθεσης κι όχι σε θέση σέντερ φορ.
Έχει καλό αριστερό πόδι, ξέρει μπάλα, είναι αρκετά γρήγορος, κάνει καλές κινήσεις και είναι μέσα στις φάσεις. Σίγουρα είναι αρνητικό το ότι χάνει γκολ, όμως αυτό ίσως έχει να κάνει και με τον παράγοντα απειρία.
Στο Παγκόσμιο κύπελλο -20, στην Τουρκία, ο Διαμαντάκος ήταν μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές της εθνικής μας. Σκόραρε, έδωσε ασίστ, κέρδισε πέναλτι, έχασε ευκαιρίες.
Αν μη τι άλλο είναι πολύ μαχητικός, εργάζεται σκληρά μέσα στο παιχνίδι και δεν πάει στα ρηχά νερά.
Το στιλ του μου θυμίζει λίγο του Γιοβάνοβιτς-κι ελπίζω να μην εκληφθεί σαν ιεροσυλία.
Επαναλαμβάνω ότι μπορεί και να πέσω έξω, γιατί το δείγμα που έχω δεν είναι επαρκές, αλλά νομίζω πως το παιδί δεν είναι κανένας τυχαίος κυνηγός. Κι ούτε θεωρώ τυχαίο πως τον εμπιστεύονται οι προπονητές σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες.
Αξίζει να τον παρακολουθήσουμε τέλος πάντων με ενδιαφέρον στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: