Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ώρα Αμαλφιτανό στο λιμάνι…!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την τελική κίνηση του Ολυμπιακού. Πως ο 28χρονος έβαλε την Μαρσέιγ ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ραντεβού ακόμη και μέσα στην μέρα «αποκαλύπτουν» οι Γάλλοι.
Θεωρήθηκε κλεισμένος, και έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα πριν καν ακουστεί το όνομα του Βλάντιμιρ Βάις. Του Σλοβάκου winger που –έτσι ξαφνικά- αποτέλεσε την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του νέου Ολυμπιακού. Και ενώ στο μεταξύ, σήμερα στην πτήση για το Μόναχο μπαίνει και ο «δεύτερος», o Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο Μοργκάν Αμαλφιτανό παραμένει στην «ίδια θέση». Προ των πυλών για τους νταμπλούχους. Όχι για πολύ ακόμη όμως. Αν όλα πάνε καλά τα επόμενα 24ωρα, ο Γάλλος θα συναντηθεί με τους…. προηγούμενους. Στο Ζέεφελντ!
Oι Ερυθρόλευκοι λοιπόν είναι έτοιμοι για την «τελική κίνηση» με θέα στην απόκτηση του 28άχρονο μέσο-επιθετικού. Άνοιξαν από χθες έναν ακόμη κύκλο συζητήσεων με την Μαρσέιγ. Και σήμερα; Σήμερα σύμφωνα με τους Γάλλους δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δύο ομάδων. Αυτή τη φορά, για το deal. Για να πέσουν οι απαραίτητες υπογραφές, που θα κάνουν γεγονός μια μεταγραφή που εάν και εφόσον βάζει υποψηφιότητα για μια από τις πλέον «ηχηρές» του φετινού καλοκαιριού. Την μετακόμιση του Μοργκάν Αμαλφιτανό στον Ολυμπιακό.
Το θέμα ήταν να περάσει το… Σαββατοκύριακο της κρίσης, μετά το ταξίδι του Γιάννη Βρέντζου στην Γαλλία (την περασμένη Πέμπτη) . Αφού πέρασε και οι δύο ομάδες κάθονται ξανά γύρω από το ίδιο τραπέζι, όλα δείχνουν happy end. Σε αυτό το διάστημα και ο Ολυμπιακός «μπλόφαρε» αφήνοντας να διαρρεύσει ότι πλέον κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν στη λίστα του (όπως του Μπόσκο Γιάνκοβιτς της Τζένοα). Η Μαρσέιγ πάλι, θέλοντας να πιέσει… έβαλε στο κόλπο, την Γουέστ Χαμ και την προοπτική ενός ετήσιου δανεισμού στο Λονδίνο. Την διαφορά όμως, την έκανε ο ίδιος ο Μοργκάν Αμαλφιτανό. Ο 28άχρονος που όχι μόνο αρνήθηκε να πάει στα «Σφυριά» αλλά εξέφρασε επίσημα την επιθυμία στην Μαρσέιγ να μην παραχωρηθεί πουθενά. Να συνεχίσει κανονικά στους Μασσαλούς, με σκοπό να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του…
Τι σημαίνει αυτό για την Μαρσέιγ; Ποιο ήταν το… μήνυμα του Αμαλφιτανό προς την ομάδα του. Σε απλή «μετάφραση» ότι αν δεν δώσει τον παίκτη στον Ολυμπιακό (με τον οποίο ο 28άχρονος έχει συμφωνήσει για τρία χρόνια –με τα bonus- αντί 5εκατ ευρώ συνολικών αποδοχών) θα πρέπει να κρατήσει στο ετήσιο μπάτζετ της ένα βαρύ συμβόλαιο 2,5 εκατ ευρώ (μικτά). Κάπου εκεί για τους πραγματικά… παρατηρητικούς έγινε η δήλωση-παρέμβαση του προέδρου της Μαρσέιγ «αν ξανά-έρθει ο Ολυμπιακός να μιλήσουμε, ο Αμαλφιτανό δεν θα έχει πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα». Κάπου εκεί έπεσε ξανά νερό στον μύλο. Η κίνηση του Γάλλου μέσο-επιθετικού ήταν που έβαλε την υπόθεση –εκ νέου- στην ευθεία της.
Οι Μασσαλοί ξεκίνησαν την συζήτηση πώλησης ζητώντας τρία εκατ ευρώ. Τώρα η διαφορά (χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβώς τους αριθμούς) υπολογίζεται περίπου στις 800.000 ευρώ. Εδώ που έχει φτάσει λοιπόν το «θέμα», είναι όντως πολύ πιθανό… άμεσα να επιστρέψουμε στον πρόλογο. Να βρεθεί η «χρυσή τομή». Να δώσουν οι δύο ομάδες τα «χέρια». Και μέσα στα επόμενα 24ώρα ο Αμαλφιτανό (που βρίσκεται με την Μαρσέιγ, στην Ελβετία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας) να συναντηθεί με τον Βάις και τον Τσόρι. Στις Αυστριακές Άλπεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: