Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Εφτά χρόνια... πονοκέφαλος!!

Το κεφάλι του Ζινεντίν Ζιντάν ακόμα «κουδουνίζει», ο Μάρκο Ματεράτσι ακόμα «πονάει» και εφτά χρόνια μετά τον τελικό του 2006 κανείς δεν... ξέχασε!

Εφτά χρόνια... πονοκέφαλος
Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά, αν δεν πρωταγωνιστούσε σ’ αυτό ένας απ’ τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της εποχής του.

Θα μπορούσε να ξεχαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν δεν συνέβαινε στον τελικό του Μουντιάλ του 2006.

Όμως η κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι, παρότι σήμερα «γιορτάζει» την 7η επέτειό της, παραμένει η πιο συναρπαστική «κοκορομαχία» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Επεισόδιο 3758

Τα επεισόδια του τσακωμού, με δηλώσεις του ενός να ακολουθούν ανάλογες του άλλου, πλησίασαν αυτά του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς».

Κάτι σαν τα… χτυποκάρδια που προκάλεσαν τα γέλια σε όσους παρακολούθησαν τις παρωδίες μιας εκ των δημοφιλέστερων παραφωνιών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Από ευχές γενεθλίων…



…μέχρι Μόρταλ Κόμπατ



Αμέτρητα είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, όμως την παράσταση έκλεψε Αλγερινός γλύπτης, ο οποίος δημιούργησε άγαλμα με την επίμαχη φάση.

«Όχι εγώ, αυτός»

Από ματς ανάμεσα σε φίλους σε γηπεδάκι 5Χ5, μέχρι τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, το «άρπαγμα» έχει τις περισσότερες φορές την ίδια κατάληξη.

Ο ένας πετάει το... μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον και η ατάκα «αυτός το ξεκίνησε, σου λέω» αποτελεί μεγαλύτερο κλισέ κι απ’ το «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις», που ξεστομίζει… μπερμπάντης άντρας.

Όπως, μάλιστα, η δικαιολογία αυτή αποτελεί την βασική αιτία… διαζυγίων, έτσι και η έλλειψη ανάληψης ευθύνης οδηγεί σε απανωτά δημοσιεύματα για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί, αφήνοντας την τελική ετυμηγορία στον κόσμο.

Τα σενάρια… πολλά!

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό ο Μάρκο Ματεράτσι είπε: «Του κράτησα τη φανέλα για κάποια δευτερόλεπτα. Με κοίταξε με αλαζονεία και μου είπε ‘αν θέλεις την φανέλα μου, θα στην δώσω μετά’. Απάντησα με μια προσβολή είναι αλήθεια»

Παρότι η αρχική φήμη που ακούστηκε ήταν πως του απάντησε προσβλητικά για την γυναίκα του, παραδέχτηκε ένα μήνα αργότερα πως το σχόλιο που εξόργισε τον Ζιζού αφορούσε την αδερφή του. Πάντως, ο Ιταλός επέμεινε πως ξεστόμισε μια απ’ τις προσβολές που συνηθίζονται στα γήπεδα.



Ο Ζιντάν απ’ την άλλη, ανέφερε πως ειπώθηκε κάτι προσβλητικό για την μητέρα του, η οποία μάλιστα έτυχε εκείνη την περίοδο να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Όπως και να έχει, δεν θέλησε ποτέ να ζητήσει συγνώμη για την κουτουλιά, που στιγμάτισε το τελευταίο ματς της καριέρας του, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα προτιμούσα να πεθάνω, παρά να ζητήσω συγνώμη».



Ο Μάρκο Ματεράτσι ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του πως έδωσε το χέρι του στον Ζιντάν σε πάρκινγκ που συναντήθηκαν. Αυτός είπε λίγες μέρες αργότερα πως τον πέρασε για… θαυμαστή του και ο Ιταλός τον κατηγόρησε για έλλειψη επιπέδου.

Το σήριαλ της πιο ιστορικής κουτουλιάς, δεν έχει ρίξει ακόμα φινάλε και όπως φαίνεται θα μείνει… ατελείωτο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: