Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Αμφισβήτηση, «γρίφοι» και κάλεσμα συσπείρωσης στη Γ.Σ. του Ηρακλή!!

Αναλύθηκαν αρκετά, συζητήθηκαν ακόμη περισσότερα, όμως η αλήθεια είναι πως αρκετές απορίες παρέμειναν, όπως όμως και η δυσπιστία από πλευράς μετόχων (και κόσμου) προς τη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Στη γενική συνέλευση τέθηκαν κυρίως τα ζητήματα της αποτυχίας υλοποίησης του στόχου της ανόδου, ο οικονομικός απολογισμός με το άνοιγμα να φτάνει τις 310.000 ευρώ και η επόμενη μέρα στον Ηρακλή.

Ως προς το τελευταίο ο Θόδωρος Παπαδόπουλος άφησε «άλυτους γρίφους» μιας και τόνισε αφενός πως αν πρόκειται να προχωρήσει μπροστά ο Ηρακλής δεν θα γίνει εμπόδιο, ζήτησε συμπαίκτες για τη νέα χρονιά και σε αποστροφή των λόγων του είπε (αυτό που προφανώς ισχύει από πλευράς του) πως δεν θέλει να φύγει, γιατί ουσιαστικά αν το κάνει αυτή την περίοδο τουλάχιστον θα φύγει ως αποτυχημένος.

Το άνοιγμα της σεζόν

Επί του οικονομικού ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Αργύρης Ασφαλτίδης, επισήμανε: «Ο απολογισμός ο διοικητικός κινείται δυστυχώς γύρω από τον στόχο που δεν επετεύχθη. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ο οικονομικός υπολογισμός. Εχω κάποια νούμερα που δείχνουν την καθαρή θέση.

Για τη φετινή χρήση, αυτό που… βαφτίζουμε «μαύρη τρύπα» είναι περίπου 310.000 ευρώ. Εξ αυτών 200.000 ευρώ είναι προς το Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα σε παίκτες και προμηθευτές. Τα χρέη στο Δημόσιο είναι σε ρύθμιση και τα υπόλοιπα είναι υπό ρύθμιση. Τα έσοδα της ομάδας από την ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ ΤV ήταν 270.000 ευρώ. Πολλά από αυτά τα νούμερα που ακούσατε είναι τρέχοντα.

Το ότι χρωστάμε 40.000 ευρώ σε προμηθευτές είναι τα τρέχοντα. Είναι προμηθευτές μας όλο το χρόνο και θα είναι και την επόμενη χρονιά. Μπορεί σε μια βδομάδα να είναι περισσότερα μπορεί και λιγότερα. Όπως για τα 90.000 ευρώ το άνοιγμα των παικτών, αυτά θα διακανονιστούν, γιατί υπάρχουν και παίκτες που θα συνεχίσουν. Δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα αυτό».

Στο οικονομικό κομμάτι όσον αφορά στο μπάτζετ της περσινής σεζόν, διευκρινίστηκε πως συνολικά (πέραν των συμβολαίων των παικτών και του αγωνιστικού, συνυπολογίζοντας όλες τις ανάγκες) έφτασε στις 900.000 ευρώ, ενώ όσον αφορά σ? αυτό της νέας χρονιάς, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος το υπολόγισε περίπου στο 1,1 εκ. ευρώ.

Μανίκας: «Είχε κακούς συμβουλάτορες ο Παπαδόπουλος»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μανίκας, επανέλαβε και χθες πως αποχωρεί από τη θέση του και θα παραιτηθεί. Επί της φετινής παρουσίας του, όπως και αυτής του Αργύρη Ασφαλτίδη, διευκρινίστηκε πως δεν υπήρχε ανάμειξη ή ορισμός από τον Γ.Σ. Ηρακλής. Πέραν της ανάλυσης των μισθών του προσωπικού των γραφείων –θέμα που είπε πως επιφορτίστηκε-, τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Αποχωρώ από την διοίκηση. Πολλοί με κατηγορήσανε μέχρι τέλους. Ξέρω τι ακριβώς χρωστάμε και που. Από μένα θα ακούγονται αλήθειες. Για πολλούς που σκέφτονται μόνο πονηρά και πισώπλατα. Εδώ δεν υπάρχει το προσωπικό, υπάρχει ο Ηρακλής. Εμένα με επιβάρυνε το προσωπικό και ότι είχε να κάνει στη Μίκρα. Έφυγα από την ΠΑΕ γιατί διαφωνούσα με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο καθώς είχε κακούς συμβουλάτορες» είπε, με τον πρόεδρο, Θόδωρο Παπαδόπουλο να λέει έπειτα πάνω στην τελευταία του φράση:

«Δεν ξέρω τι εννοούσε ο κ. Μανίκας για συμβουλάτορες. Ήταν όμως ο βασικός μου συμβουλάτορας και τον άκουγα στα πάντα. Δεν δέχομαι να έχω την Μacron ως εταιρία ένδυσης, ο Ηρακλής είναι Ηρακλής και θα φορέσει NIKE».

Παπαδόπουλος: «Συσπείρωση απ? όλους»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Παπαδόπουλος, είπε από την πλευρά του μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλω να πω είναι το αύριο του Ηρακλή. Ακούω διάφορα για επενδυτές αλλά προσωπικά σε μένα δεν έφτασε τίποτα. Ότι ξέρετε, ξέρω και εγώ. Δεν υπήρξε κάτι επίσημο, συγκεκριμένο και σοβαρό για να ασχοληθώ με το αύριο του Ηρακλή. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες παρά μονό το καλό της ομάδας.

Όπως θέλει να με επιρρίψει ευθύνη ας με κοιτάξει στα μάτια και να μου το πει. Όπως άκουσα και κάτι για στημένα, για μπετούληδες (σ.σ. έπειτα ο νομικός Σάκης Ελευθεριάδης ενημέρωσε πως έχουν κατατεθεί μηνύσεις για το θέμα). Εδώ να μου το πει. Είμαι πεντακάθαρος και έφτασα στα 50 μου χρόνια να χρωστάω. Αυτό που ζήτησα είναι να έρθουν δίπλα μου Ηρακλειδείς και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Μην επιρρίπτεται πολλά στο πέρσι.

Παίρνω την ευθύνη πάνω μου με όσες επιλογές έκανα. Δεν πρέπει να μείνουμε στο χθες. Χτίζω την ομάδα και προσπαθώ. Αν δεν με θέλετε φεύγω. Ηδη υπάρχει μία χορηγία από τον κ. Ημιονίδη. Ήδη, έχουν έρθει ακόμη δύο άνθρωποι κοντά μου. Δεν είμαι μεγιστάνας και εφοπλιστής. Έβαλα τα προσωπικά μου χρήματα και δεν είχα βοήθεια. Τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου θέλω να του ευχαριστήσω όλους. Δεν εξαιρώ κανέναν. Τους είχα εμπιστοσύνη και τους έχω. Δεν θα επιρρίψω ευθύνες σε κανέναν. Γίνονται κάποιες σωστές κινήσεις. Κρατήσαμε τον Γκόγκιτς και κάνουμε μετέγραφες.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε πέρσι. Χρειαζόμαστε συσπείρωση. Αν θέλετε να συνεχίσω πρέπει να έρθετε όλοι δίπλα μου. Η πόρτα είναι ανοικτή στον καθένα. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος να δώσει μεγαλύτερο όραμα στον Ηρακλή».

·Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Σάκης Ελευθεριάδης ενημέρωσε για τις «νικηφόρες» δικαστικές διαμάχες με τον Αντώνη Ρέμο, ενώ ειπώθηκε πως οι τίτλοι μετοχών θα δοθούν στο σώμα εντός του καλοκαιριού.

·Στη γενική συνέλευση βρέθηκε και ο Στέλιος Αραμπατζής που φέρεται να αποτελεί μέλος επενδυτικής ομάδας, αλλά δεν αποκάλυψε τα ονόματα αυτής.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: