Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο Ρονάλντο της Άουγκσπουργκ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσω του sport-fm.gr να αναλύσει την κίνηση του Ολυμπιακού να δώσει δανεικό τον Βλαχοδήμο στην ομάδα της Μπουντσελίγκα.

Ο Ρονάλντο της Άουγκσπουργκ!
• Πέρσι περίπου τέτοιο καιρό τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, ασχολούνταν πρωτοσέλιδα με τον «Ρονάλντο» της Ξάνθης, τον Βλαχοδήμο, αφού μόλις είχε υπογράψει στους ερυθρόλευκους. Τώρα, ο Βλαχοδήμος δεν μνημονεύεται πια ως «Ρονάλντο» και μόλις έχει δοθεί δανεικός στην Μπουντεσλίγκα, στην Άουγκσμπουργκ.

• Ο Ολυμπιακός έκανε μία κίνηση με προφανή στόχο να σώσει ένα περιουσιακό του στοιχείο, αφού στην πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα ο νεαρός κυνηγός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, με εξαίρεση ένα μήνα όταν πρωτοήρθε ο Μίτσελ, και πλέον υπάρχει εκτός του Αμπντούν και του Φετφατζίδη κι ο Βάϊς, άρα ήταν πολύ δύσκολο να έβρισκε μεγάλο χρόνο συμμετοχής ο «Γερμανός».

• Σίγουρα είναι ένας δανεισμός λίγο…διαφορετικός από τους άλλους αυτός του Βλαχοδήμου, αφού συνήθως οι Έλληνες παίκτες δίνονται για ένα χρόνο σε άλλες ελληνικές ομάδες, άλλοι για να πάρουν παιχνίδια κι άλλοι για να «ψηθούν». Ο Βλαχοδήμος προέρχεται από τη Γερμανία κι έτσι όταν ήρθε η πρόταση για την Άουγκσμπουργκ κι ο ίδιος κι ο Ολυμπιακός δεν το σκέφθηκαν για πολύ, καθότι πρόκειται για σύλλογο της Μπουντεσλίγκα, ενός δηλαδή εκ των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

• Μία κίνηση με την προσδοκία να φέρει στον Ολυμπιακό περισσότερα και πιο άμεσα οφέλη σε σχέση με τους δανεισμούς άλλων παικτών σε ξένα πρωταθλήματα.

• Να θυμίσω ότι οι Κάταϊ και Γκρίμπιτς ήταν δανεικοί ενάμιση χρόνο στη Σερβία και ίσως πάλι να συνεχίσουν εκεί, ο δε Ντιελνά τη νέα σεζόν θα παίξει δεύτερη σερί χρονιά ως δανεικός στη Γαλλία, αυτή τη φορά στην Α’ κατηγορία, στην Αζαξιό-κι οι τρεις ανήκουν ακόμη στον Ολυμπιακό.

• Ακόμη, ο Νέμεθ είχε δοθεί για ένα χρόνο στην Ολλανδία (Βάαλβαϊκ)-και πλέον έχει μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, όπως κι οι Χαβίτο, Ντάρμπισαϊρ, Ντιόγο και Λεονάρντο, που είχαν δοθεί δανεικοί σε Τουρκία, Αγγλία και Βραζιλία.

• Ο Βλαχοδήμος είναι νέο παιδί, ξέρει από Γερμανία, δεν έχει ακόμη «πιάσει» πολλά λεφτά στα χέρια του-άρα έχει κάθε είδους κίνητρο να παίξει μπάλα-η δε Άουγκσπουργκ είναι μία ομάδα που έχει κι άλλο Έλληνα στο ρόστερ της, τον Γκέλιο και γενικά δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες.

• Αφού ο μικρός δεν έγινε ο Ρονάλντο του Ολυμπιακού, ας γίνει ο Ρονάλντο της Άουγκσμπουργκ! Κι από εκεί και πέρα, είτε θα γυρίσει στον Ολυμπιακό με άλλα όπλα για τη μάχη της ενδεκάδας, είτε θα πουληθεί στην Μπουντεσλίγκα σε μία καλή τιμή.

• Κερδισμένοι είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι και οι δύο, κι ο Ολυμπιακός κι ο Βλαχοδήμος. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: