Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωμπάσκετ, «αιώνιοι» και ...ΕΡΤ!!

Σε κατάσταση πλήρους αναμονής βρίσκονται τα ιδιωτικά κανάλια, ελεύθερης εμβέλειας και συνδρομητικά, για τις εξελίξεις στην δημόσια ραδιοτηλεόραση...

Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωμπάσκετ, «αιώνιοι» και ...ΕΡΤ!
Το πως, πιο συγκεκριμένα, αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν μία σειρά από αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία είχε αποκτήσει η πρώην ΕΡΤ και έχουν μείνει στον «αέρα». Και αναφερόμαστε σε αθλητικές διοργανώσεις που θα γίνουν άμεσα ή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τώρα, από τότε που ανακοινώθηκε το «λουκέτο» της ΕΡΤ, υπήρξαν οι περιπτώσεις του τρίτου τελικού της Α1 μπάσκετ, ο οποίος βγήκε σε ανοιχτό διαγωνισμό (για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα) απ' το υπουργείο οικονομικών, τον πήρε και τον μετέδωσε ο ΣΚΑΙ όπως και το ξεκίνημα του Confederations Cup, πριν εμπλακεί στην ιστορία η EBU και δημόσια ευρωπαϊκά κανάλια και πέσει εντελώς «μαύρο» στην διοργάνωση.

Σε καθεστώς διαγωνισμού μπήκαν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο Γκραν-Πρι της Φόρμουλα 1, σε Μ. Βρετανία και Γερμανία που έδειξε ο Alpha, ενώ τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ U-20 της Τουρκίας κόντρα σε Παραγουάη, Μεξικό, Μάλι και Ουζμπεκιστάν μεταδόθηκαν απ' την «πειρατική», διαδικτυακή ΕΡΤ που βγάζουν οι εργαζόμενοι στην πρώην δημόσια τηλεόραση.

Επειδή, όμως, είναι καλοκαίρι και οι αθλητικές διοργανώσεις προκύπτουν η μία πίσω απ' την άλλη υπάρχουν μία σειρά από εξαιρετικά σημαντκές που τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα είχε αποκτήσει η ΕΡΤ και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Αν ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, δηλαδή, θα σεβαστεί τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι διοικήσεις της ΕΡΤ και, βέβαια, θα ακολουθήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που συνεπάγονται.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ τις δύο ερχόμενες σεζόν (αρχής γενομένης απ' τα πλέι-οφ του Αυγούστου, για το 2013-14), το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, η τελική φάση του Μουντιάλ 2014, οι χειμερινοί και οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι και του Ρίο.

Όπως υπάρχει και η Α1 μπάσκετ, στο κομμάτι των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που τα τελευταία χρόνια πήγαιναν στην ΕΡΤ και η τελευταία ήταν το φαβορί και για το 2013-14. Αλλά και η Ευρωλίγκα του μπάσκετ, την οποία είχε (για μία ακόμα σεζόν) η ΕΡΤ μαζί με τη Nova.

Διοργανώσεις όπως τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου και υγρού στίβου, τα Diamond League στίβου μοιάζουν απλά με «κερασάκι στην τούρτα».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν απλά παρά να περιμένουν τις εξελίξεις και τις διαθέσεις του νέου φορέα. Όπως περιμένουν η TEAM (Τσάμπιονς Λιγκ) που έχει, κατά πληροφορίες, θέσει περιθώριο μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να πάρει απάντηση για το τι «μέλλει γενέσθαι»,η FIBA, η ΔΟΕ, κ.α.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: