Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μεταγραφές, μια πονεμένη ιστορία!

Μεταγραφές. Πονεμένη ιστορία οι καημένες. Πας να πάρεις τον Τζιμπούρ. Ο παίκτης ξέρεις πως κουβαλάει μία τρέλα πάνω του και ταυτόχρονα πως σου λέει πως είναι ελεύθερος. Λέομπεν, αποστολή: Σταύρος Κόλκας.
Την ίδια στιγμή, εσύ σαν ΠΑΟΚ ξέρεις πως έχουν χαρτί διάφοροι μάνατζερ για να βρούνε ομάδα στο εξωτερικό. Τι να πιστέψεις άραγε;
Εννοείται πως ο Τζιμπούρ χρησιμοποιεί τον ΠΑΟΚ, απλά δεν του κάθεται και άσχημα να έχει μία καβάντζα. Ο ΠΑΟΚ όμως ξέρει σίγουρα πως είναι ελεύθερος ή θα μπλέξει; Εγώ στη θέση του ΠΑΟΚ – γιατί έτσι μου αρέσει να σκέφτομαι – θα το έπαιρνα το ρίσκο. Αξίζει τον κόπο.
Ο Τζιμπούρ είναι τρελάκιας αλλά είναι τόσο ώστε να παίζει την καριέρα του κωρόνα γράμματα; Στον Ολυμπιακό τον έχουν χαμένο αλλά όχι χωρίς να πάρουν χρήμα.
Κάθομαι και σκέφτομαι τι θα γινόταν σε εμάς αν θα χάναμε έτσι πχ τον Κλάους. Περίπου τρεις χιλιάδες κόσμος έξω από την Τούμπα, τηλέφωνο στον Βρύζα να πάει τώρα στο γήπεδο, μπούκες, ξεφωνητά, πραγματικά ο ΠΑΟΚ που αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα.
Στον Ολυμπιακό είναι το κόνσπετ πιο εύκολο. Φταίει πάντα ο παίκτης ο αλήτης που δεν σεβάστηκε τον θρύλο και που όπου και να παίξει θα κυνηγηθεί. Απλά, λαϊκά, σχεδόν κουμουνιστικά θέματα.
Ο ΠΑΟΚ λέει θέλει να πάρει τον Γκιουρκίφ. Μου έφυγαν πρωί – πρωί μία τούφα τρίχες μόνο και μόνο που μου το είπε ένας συνάδελφος πως γράφεται στον Τύπο. Μετά έμαθα ποιος το μοιράζει και μιλάμε η σχέση του με την αλήθεια περνάει κρίση εδώ και πολλά χρόνια.
Πριν από λίγο, έριξα και μία ματιά σε ένα δημοσίευμα με διαρροές του ίδιου χαζού, σύμφωνα με το οποίο ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον παίκτη με ένα εκατ. ευρώ γιατί κοστίζει τέσσερα στη Λιόν η οποία έχει οικονομικά προβλήματα. Μιλάμε για μνημείο μαλακίας.
Τώρα αν πληρώσεις όλο το συμβόλαιο, είναι άλλη η κουβέντα. Αλλά σιγά μη δώσει ο Ιβάν τέσσερα χαρτιά για έναν παίκτη. Ας είμαστε σοβαροί επιτέλους στην Ελληνική Γαλατία.
Μέσα σε αυτά, η ζωή στην Αυστρία κυλάει πολύ ομαλά. Και εδώ κλείνουν εργοστάσια, χάνουν χιλιάδες τη δουλειά τους αλλά δεν βλέπεις πουθενά τίποτα. Στα λένε οι ντόπιοι πως περνάνε κρίση και δεν το πιστεύεις.
Το τι σου λένε άνθρωποι που έχουν χέστρα με την τρύπα στο μπροστά κομμάτι της είναι ένα ερωτηματικό, αλλά το ξεπερνάς για να μη θεωρηθείς  και ρατσιστής.
Ο Στέφενς είναι ωραίος τύπος. Λίγα και καλά. Δεν λέει σχεδόν τίποτα σε κανέναν, αλλά άμα του πει κανείς πως έχει ενοχλήσεις τον στέλνει για 15 μέρες έξω. Πάει η προετοιμασία για αυτόν. Όποιος… ενοχλούνται, ως δια μαγείας οι πόνοι ξεπεράστηκαν, έσφιξε τα δόντια και όλα καλά.
Τυπάρα μεγάλη ο Ολλανδός, μου αρέσουν τα μούτρα του. Μου θυμίζουν Τζακ Νίκολσον στη Φωλιά του Κούκου.
Και είναι ο κατάλληλος να συμμαζέψει λίγο την κατάσταση, να ηρεμήσει τους παίκτες από την υπερπληροφόρηση της προηγούμενης σεζόν, να τους ζητήσει λίγα και ουσιαστικά πράγματα μπας και δούμε μία ομάδα απελευθερωμένη και ακομπλεξάριστη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: