Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τα σπουδαιότερα πράγματα δεν είναι νούμερα...!!

Πώς έγινε η ανατροπή στην υπόθεση Σπανούλη; Ήταν αλήθεια ότι βρισκόταν στην έξοδο και με ποιον τρόπο τον έπεισαν οι Αγγελόπουλοι; Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για τη «decision»...  
Στα 31 του ο Σπανούλης βρέθηκε μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του. Να κάνει τα 15 εκατομμύρια που έχει στην άκρη 21 και να τον έχουν Θεό ή να τα κάνει 25 και να τον λένε φραγκοφονιά; Η πλειοψηφία των αθλητών που βγάζουν λεφτά με τη σέσουλα, θα άνοιγε την δεύτερη κουρτίνα με την κλασική αιτιολογία: «Η καριέρα μας είναι μικρή, όσα μπορούμε πρέπει να τα βγάλουμε τώρα για να εξασφαλίσουμε τα παιδιά μας». Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε, είναι θεμιτό. Τώρα που ο Σπανούλης υπέγραψε, μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα: Ο ίδιος ο Σπανούλης μέχρι τις 8:30 μ.μ. της Παρασκευής δεν έβρισκε τον τρόπο για το πώς θα μείνει στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος, όχι το περιβάλλον του, ούτε η Ολυμπία, ούτε ο αδελφός του, ούτε ο Ραζνάτοβιτς!

Δεν τον κάλυπτε οικονομικά η πρόταση που... άκουγε ότι θα του έκανε ο Ολυμπιακός (1,5 εκ. με πολλά βατά μπόνους), ένιωθε ότι δεν τον αντιμετώπιζαν οι Αγγελόπουλοι με τη θέρμη που τον είχαν υποδεχθεί πριν τρία καλοκαίρια, κουβαλούσε και την «εν θερμώ ψυχολογία» για τα όσα συνέβησαν στους τελικούς, είχε την πρόκληση καριέρας & ζωής που λέγεται Μπαρτσελόνα και τα μυθικά λεφτά που του έδινε η ΤΣΣΚΑ. Έφερε βαρέως ακόμα και τη μη επικοινωνία μαζί του εκ μέρους της τεχνικής ηγεσίας (ενώ όπως έλεγε, το 2010 του τηλεφωνούσαν και Ζοτς και Ιτούδης), είδε την ΚΑΕ να βάζει προτεραιότητα στον Χάινς κι εκείνος να έρχεται... δεύτερος στις συζητήσεις και λίγο έλειψε να πιστέψει πως τον οδηγούν στην έξοδο όχι επειδή δεν είναι καλός παίκτης, αλλά επειδή δεν υπήρχε πια οικονομικός χώρος για να αντέξουν τις απαιτήσεις του! Αισθανόταν περίπου όπως πριν φύγει από τον Παναθηναϊκό, όπου εκεί βεβαίως υπήρχαν άλλου είδους ζητήματα.
Ε, μέσα σε ένα βράδυ τα έφεραν όλα τούμπα οι Αγγελόπουλοι. Του έδωσαν πάνω από δύο εκ. ετησίως σε τριετές κλειστό καλύπτοντας και με το παραπάνω τη διαφορά από τη Μπάρτσα (1,8-1,9 καθαρά), τον διαβεβαίωσαν ότι η ανησυχία του "τι θα κάνω εγώ αν κάποια στιγμή κουραστούν με όσα συμβαίνουν και φύγουν" δεν είχε κανένα λόγο να αιωρείται, του μίλησαν στην καρδιά του για την ανυπολόγιστη αγωνιστική προσφορά του στην ομάδα, τον έπεισαν ότι θα φτιάξουν καλύτερη ομάδα απ' ότι μέχρι σήμερα. Κατανόησαν την ανησυχία που εξέφρασε για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, παρόμοιες με εκείνες που είχε στον Παναθηναϊκό πριν αναλάβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Έφυγε από τα γραφεία της «Arcadia» με την δέσμευση των Αγγελόπουλων ότι θα έχουν πιο δυναμικές αντιδράσεις σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Και άκουσε από τον Μπαρτζώκα στο τηλέφωνο ότι θα είναι το Α και το Ω της ομάδας.
Αυτή είναι η αλήθεια! Κανένας δεν έγραφε ψέματα όταν πιθανολογούσε πως θα φύγει. Δεν έφταιγαν οι... κακοί δημοσιογράφοι. Όσοι έχουν μιλήσει με τον Σπανούλη (ή έστω με το περιβάλλον του...) ή γνωρίζουν τουλάχιστον πως σκέφτεται, σας έγραφαν την αλήθεια. Κι αυτή η κουβέντα δεν αφορά μόνο το gazzetta, αλλά και την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν έγραφαν κάτι απ' το κεφάλι τους! Ακόμα και με ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός να μιλούσαν, ακόμα και με το τεχνικό τιμ της ομάδας, ακριβώς την ίδια απάντηση εισέπρατταν: «Είναι δύσκολο να μείνει ο Βασίλης».
Η μεγαλύτερη απόδειξη; Το... σοκ που υπέστη ο ίδιος ο Ραζνάτοβιτς όταν ο Σπανούλης τον ενημέρωσε στη διάρκεια της συνάντησης ότι σκοπεύει να ανανεώσει! Είχε προηγηθεί εξάλλου, η κίνηση ματ του ίδιου του V-Span. Να αφήσει εκτός τραπεζιού, τον ατζέντη του, που μετά απ' όσα συνέβησαν με τον Χάινς, αλλά και τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί για την υπόθεση Σπανούλη, φαινόταν περισσότερο σαν αποτρεπτικός παράγοντας σε πιθανή ανανέωση.
Όταν πλέον ο Σπανούλης άκουσε στο ραντεβού όσα ήθελε από τους Αγγελόπουλους, όταν τον «έφτιαξαν» οικονομικά, ηθικά και αγωνιστικά, τότε κάλεσε τον μάνατζερ του να έρθει στην Αθήνα και να τελειώσει το deal. Ο Σπανούλης έχει φτιάξει φάσεις και φάσεις στην καριέρα του, αλλά αυτό το σουτ ήταν πιο... μακρινό και μεγάλο κι απ' το τελευταίο τρίποντο στον τελικό με τη Ρεάλ! Σηκώθηκε απ' το εξοχικό του στον Αγιόκαμπο και έγραψε στο καλάθι του... Μιλάνο.
Ο Σπανούλης με αυτή την απόφαση που πήρε θα χάσει περίπου 3-4 εκ. ευρώ, σε σχέση με όσα του έδινε η ΤΣΣΚΑ. Κέρδισε όμως, πολύ περισσότερα που δεν θα τα βρει σε μηδενικά στην τράπεζα. Αν εξαντλήσει την τριετία και σε αυτό το διάστημα κερδίσει κάποιους τίτλους, θα έχει γίνει ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα του μπασκετικού Ολυμπιακού ever. Δεν θα είναι απλά ένας σπουδαίος επαγγελματίας, αλλά ένας μεγάλος παίκτης που πέταξε στα 31 του την ταμπέλα του ματαιόδοξου, του "όπου γης και πατρίς".
Ο αθλητής Σπανούλης έψαχνε κίνητρα για να βγάλει τον καλώς εννοούμενο εγωισμό του στο παρκέ και να αποδείξει ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη. Για την αθλητική του αξία εξάλλου, μόνο τρελοί και κολλημένοι αμφέβαλαν και τα όσα πέτυχε την τελευταία πενταετία αποτελούν από μόνα τους απάντηση. Το σημαντικό και σπουδαιότερο είναι ότι κι εκείνος πιθανότατα κατάλαβε ότι χρειαζόταν μια απάντηση και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Γιατί τα σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι... νούμερα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: