Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η μεγάλη πόρτα για Ιβάν είναι ο Μελισσανίδης!

Τι να σημαίνει για ΠΑΟΚ η προσέγγιση Σαββίδη με Μελισσανίδη, υποψιάζεται ο Αποδυτηριάκιας… Αλαφούζος είχε πλησιάσει τον Ιβάν Σαββίδη. Το θυμόσαστε. Συνέβη πριν από τέσσερις μήνες, πολύ πριν φάει τη φάπα της UEFA. Από την κεκτημένη ταχύτητα του Παναθηναϊκού ο Αλαφούζος δεν είχε προλάβει ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα του ήταν εκτός κόλπου. Άρα δεν μπορούσε να στέκεται ισότιμα με τον Ρώσο.

Παναθηναϊκός προς τα κάτω, ΠΑΟΚ προς τα επάνω. Σαββίδης πακετάτος, Αλαφούζος ό,τι χαρτί διαθέτει η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Ύστερα είναι και το άλλο. Τι μπορεί να περιμένει ο Σαββίδης, που είναι στο ψάξιμο και αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του στο προσεχές πρωτάθλημα, από μία τελειωμένη δύναμη στο χώρο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός;

Δεν μετράει κανένας Παναθηναϊκός σήμερα στην πιάτσα. Κάποτε θα επανέλθει, προς το παρόν υπολογίζεται σε «πρώην». Πως λέμε πρώην υπουργός, πρώην εφοπλιστής, πρώην παραγκάρχης.

Έτσι, λοιπόν, ο Σαββίδης που είχε προσεγγιστεί από τον Αλαφούζο για τα περαιτέρω, τα οποία δεν… επακολούθησαν, προσέγγισε κι αυτός με τη σειρά του τον Μελισσανίδη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Περίεργο; Κάθε άλλο.

Τη μεγάλη πόρτα άνοιξε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Και τα είπε με τη γλώσσα που μόνο οι δυο τους, Σαββίδης και Μελισσανίδης, μπορούν να μιλήσουν. Του πεζοδρομίου το σπήκιγκ. Και όταν τα λένε οι δυο τους, εννοούμε ότι έχουν λύσει τις ζώνες με τα εξάσφαιρα, τις έχουν αφημένες στον στραβοκάνη καραφλό με στραπατσαρισμένα αυτιά, εκεί στη σκοτεινή είσοδο του πριβέ κλαμπ.

Γιατί έχουν ανάγκη τον Αλαφούζο, Μελισσανίδης και Ιβάν, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δεν είναι καινούργιο, το’χω ξαναγράψει. Ποντάρω πολλά στην επιστροφή Μελισσανίδη, που δεν αφορά μονάχα την ΑΕΚ. Στο φινάλε όταν μιλάμε για μεγέθη ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πολύ περισσότερο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που διαθέτουν πολύ μεγαλύτερα οχτάνια, επιστροφή σε μία τέτοια ομάδα σημαίνει επιστροφή στο ποδόσφαιρο. Τελεία.

Και για να προχωρήσουμε το πράμα, επιστροφή Μελισσανίδη στην ΑΕΚ είναι εμπλοκή του και πάλι στο πρωτάθλημα. Τελεία και παύλα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σαββίδη. Δεν βλέπεις μονάχα την παρουσία του στον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι δεδομένη, λόγω ΠΑΟΚ, η ανάμειξή του στο πρωτάθλημα.

Ποντάρω, λοιπόν, όλα μου τα λεφτά, μέχρι τελευταίο ρούβλι, στην επαναδραστηριοποίηση Μελισσανίδη. Και υπογράφω τυφλά ότι είναι αδύνατον τα πράγματα να συνεχίσουν να είναι όπως είναι. Το’χω ξεχασμένο αυτό.

Εδώ που έχει φθάσει η κουβέντα, μη κρυβόμαστε. Ο τίγρης είναι ικανός να πάρει τον έλεγχο του μαγαζιού. Και χωρίς να μοιράζει χαρτζηλίκια. Κανένα pay-roll. Δεν θα το κάνει. Δεν το θέλει. Πώς το ξέρω; Το διαισθάνομαι.

Δεν αλλάζει το πρωτάθλημα αν δεν τεχνοκρατοποιηθεί. Είναι η σκέτη παπαριά κάθε κουβέντα για κάθαρση και εξυγίανση. Πολυμεταχειρισμένες πολιτικολογίες. Η σαπίλα εξαφανίζεται με τη μία όταν το ποδόσφαιρο παράγει χρήμα, για όλες τις ομάδες. Δεν γίνεται αυτό αν δεν οργανωθεί το πρωτάθλημα. Αν δεν οργανωθεί η διοργάνωσή του. Δεν είναι κινέζικα αυτά.

Μιλάμε για αλλαγή, για άλλη εποχή εαν οι Μελισσανίδηδες και Σαββίδηδες δεν παίζουν το πουλάκι τους μονάχα με την ομαδάρα τους και ασχοληθούν, όπως έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά και τη δύναμη, με το πρωτάθλημα. Κι αυτό θα γίνει. Πώς;

Δεν τίθεται θέμα συμμαχιών, ούτε μετώπων. Αυτά στα κόμματα, όχι στις επιχειρήσεις, όπως είναι οι ΠΑΕ. Μελισσανίδης και Σαββίδης έχουν ανάγκη τον Αλαφούζο. Το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού. Δεν φθάνει μόνον ο Πανόπουλος της Ξάνθης, σε πρώτη φάση, δεν λέμε άλλα ονόματα, μην τα κάψουμε. Χρειάζονται περισσότερες ΠΑΕ διότι ίσως έρθει η στιγμή να γίνει η ρήξη.


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: