Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Λούκας: «Είμαι ευτυχισμένος» (video)


Εμελλε να έρθει το καλοκαίρι του 2013 για να τελεσφορήσει και να μετουσιωθεί σε ... γάμο ένα φλέρτ που κράτησε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, όταν είχε αντιμετωπίσει τον «Δικέφαλο» στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Europa League πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και σκοράροντας δυο γκολ, ένα στην Τούμπα το οποίο και ακυρώθηκε ως αντικανονικό και το άλλο με πέναλτι στον επαναληπτικό. Τελικά, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον 25χρονο Ισπανό μεσοεπιθετικό Λούκας Πέρεθ από την Καρπάτι Λβιβ κι αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι αν άξιζε όλη αυτή η προσπάθεια κι η αναμονή.

Αυτό που δε χωρά αμφιβολία είναι πως πρόκειται για μια δαπανηρή μεταγραφή καθώς το κόστος της ξεπερνά τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ και εναρμονιζόμενες στο εν γένει κλίμα της ομάδας οι απαιτήσεις - προσδοκίες είναι υψηλές. Ο συμπαθής Λούκας αφίχθη στην Αυστρία το απόγευμα της Κυριακής και χτες το πρωί έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις; « Είναι από τις περιπτώσεις που υπάρχει αμέσως χημεία! Ηρθα για δυο μέρες στη Θεσσαλονίκη με την Καρπάτι. Μου άρεσε πολύ η πόλη από το λίγο που την είδα. Και μετά... μετά ήρθαμε στην Τούμπα! Μόλις είδα τι συμβαίνει, είπα στον συμπαίκτη μου Μπόρχα Γκόμεθ: "Φίλε αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Να παίζεις εδώ!΄΄».
- Η προσπάθεια απόκτησής σου από τον ΠΑΟΚ πάει αρκετά πίσω στον χρόνο. Που οφείλεται το μίνι .. σίριαλ;
« Εδώ κι ένα χρόνο υπάρχουν συζητήσεις. Πέρυσι το καλοκαίρι ξεκίνησαν με τον ατζέντη μου κι εντάθηκαν τον Ιανουάριο. Ομως η Καρπάτι είναι . δύσκολος σύλλογος. Μου απέμενε ένας χρόνος συμβολαίου κι όμως παρότι τους πίεζα, παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν διατεθειμένος να τους δώσει χρήματα τον Γενάρη δε βοηθούσαν για να γίνει η μεταγραφή. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που ήρθα, έστω και τώρα».
- Για την απόκτησή σου ο ΠΑΟΚ διέθεσε ένα σημαντικό ποσό, ενώ γενικότερα οι προσδοκίες για την επικείμενη σεζόν είναι υψηλές. Είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις επιπλέον βάρος;
«Παίζω ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Ξέρω τι σημαίνει πίεση. Οχι, δεν αγχώνομαι καθόλου. Είναι τιμητικό οι οπαδοί να σε πιστεύουν ενώ σε έχουν δει μόνο ως αντίπαλο δυο φορές. Η Τούμπα έτσι κι αλλιώς ως γήπεδο σου δίνει ενέργεια να θέλεις να δώσεις όλο σου το . 'είναι'!».
- Τον τελευταίο διάστημα ήσουν ανενεργός. Ουσιαστικά έχεις ν' αγωνιστεί σ' επίσημη αναμέτρηση από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τί συνέβη και πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να επανέλθεις πλήρως;
«Μετά τη χειμερινή διακοπή του ουκρανικού πρωταθλήματος, πίεσα και παλι την Καρπάτι να με δώσει στον ΠΑΟΚ. Τους είπα ότι δεν υπογράφω ανανέωση. Είναι καλύτερο να με δώσουν για να πάρουν και χρήματα, αλλιώς θα περιμένω μα υπογράψω ως ελεύθερος. Το αποτέλεσμα ήταν να μου απαγορεύσουν να κάνω τη χειμερινή προετοιμασία με την ομάδα και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών να με δώσουν δανεικό στην Ντιναμό Κιέβου. Μετά από απραξία δυο μηνών όμως, έκανα προπονήσεις με τον γυμναστή και τη δεύτερη ομάδα. Συναντήθηκα μετά με τον προπονητή και του ζήτησα να ξεκινήσω να παίζω κάποια λεπτά για να έρθω σε φόρμα. Δεν το δέχτηκε και συνέχισα να προπονούμαι με τη δεύτερη ομάδα και ατομικά. Ισως έπαιξε ρόλο κι η Καρπάτι σ' αυτό».
- Το όνομά σου είχε απασχολήσει την ελληνική επικαιρότητα ως πιθανολογούμενου μεταγραφικού στόχου και για άλλες ελληνικές ομάδες. Ηταν αλήθεια;
«Τον Γενάρη ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον μάνατζέρ μου να προχωρήσει στη μεταγραφή από την Καρπάτι. Του είπα να προχωρήσει με τον ΠΑΟΚ, που έδειξε τη μεγαλύτερη επιμονή και πίστη σε μένα».
- Πως αντιλαμβάνεσαι για την καριέρα σου τον ερχομό σου στον ΠΑΟΚ;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, που έχει συνεχώς συμμετοχές στην Ευρώπη και πλέον θα διεκδικεί τίτλους και στην Ελλάδα. Για μένα η αλλαγή από μια μικρή ομάδα της Ουκρανίας είναι τεράστια. Η καινούρια μου ομάδα έχει υψηλές φιλοδοξίες, όπως κι εγώ. Δεν αισθάνομαι πως είναι . 'σκαλοπάτι'. Είχα προτάσεις κι από το πρώτη τη τάξει πρωτάθλημα της πατρίδας μου,  αλλά το ν' αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ το προσπάθησα πολύ κι εγώ».
- Τί θυμάσαι από την ατμόσφαιρα της Τούμπας, τί σου είχε κάνει τόση εντύπωση;
«Οπως είπα, για μένα αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τέτοια γήπεδα, κόσμος με πάθος, τρομερή ατμόσφαιρα. Μου έχει λείψει να παίξω για τέτοιους οπαδούς και τώρα ανυπομονώ να καλύψω το κενό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν περιμένει εμένα για να ξεσηκωθεί, δίνει την υποστήριξη του συνολικά στην ομάδα».
- Ο επίσης νεοφερμένος Λόπεθ αποκάλυψε την πολύ καλή σας φιλία. Μίλησες μαζί του γι' αυτή σου την απόφαση ή με κάποιον άλλον συμπατριώτη σου;
«Πρώτα με τον Χακόμπο μίλησα και τώρα τελευταία με τον Ινιγο (σ.σ. Λόπεθ). Και οι δυο μου είπαν ότι με τον νέο ιδιοκτήτη όλα λειτουργούν απόλυτα επαγγελματικά και οι στόχοι είναι πολύ μεγάλοι».
- Οπως είπες, είχες ενεργό ρόλο στη μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισες συζητώντας με τους ανθρώπους της ομάδας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων;
«Μίλησα με τον Γκέρμαν, τον Βρύζα και τον Γεωργιάδη. Ολοι τους μου έδειξαν εμπιστοσύνη και μου μίλησαν για την ομάδα. Προσπάθησαν να λύσουν κάθε λεπτομέρεια που θα με έκανε να αισθανθώ πιο άνετα. Μου μίλησαν για τον ιδιοκτήτη και τους στόχους που έχει και κατάλαβα ότι χτίζεται ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Ξεκινάμε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και θα 'κυνηγήσουμε' το όνειρο κα στη συνέχεια το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Μεγάλοι και δύσκολοι στόχοι, αλλά ο ιδιοκτήτης και οι άνθρωποί του έδειξαν ότι θα μας δώσουν όλη την υποστήριξη για να τους πετύχουμε», κατέληξε ο - σχεδόν πάντα - χαμογελαστός Ισπανός.novasport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: