Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μεγάλωσε ο Ατρόμητος!!

Κόντρα σε Σεβίλλη και Νιούκαστλ έδειξε ότι δεν «μασάει». Απέναντι στην Άλκμααρ ο Ατρόμητος πρέπει να αποδείξει ότι το ευρωπαϊκό κοστούμι δεν του πέφτει πια… μεγάλο!

Μεγάλωσε ο Ατρόμητος!
Οι δύο πρώτες εμφανίσεις του στα ευρωπαϊκά σαλόνια έδειξαν πως το αστέρι του έχει ελπίδες να λάμψει και η ώρα της... επιβεβαίωσης έφτασε.

Ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει την Άλκμααρ, έχοντας παρακαταθήκη δύο σεζόν που παρότι άπειρος, φάνηκε… ώριμος για τα χωράφια του Europa League, κόντρα σε Σεβίλλη και Νιούκαστλ.

Προκριματικά Europa League 2006-07

Με συνολικό απολογισμό 6-1 ο Ατρόμητος αποκλείστηκε στην πρώτη ευρωπαϊκή του εμπειρία, αλλά όχι από… όποιον κι όποιον.

Η Σεβίλλη είχε κατακτήσει το Europa League την περασμένη σεζόν και το ματς με τον Ατρόμητο ήταν η αρχή για το… back to back, αφού λίγους μήνες μετά πανηγύρισε ξανά τον τίτλο.

Ο «ψαρωμένος» και άπειρος Ατρόμητος παρατάχθηκε κυρίως για συλλογή εμπειριών, όμως κατάφερε στο πρώτο ματς να σταθεί άξιος των περιστάσεων.

Μπορεί το τελικό 1-2 να μην άφησε πολλές ελπίδες για πρόκριση και το 4-0 του επαναληπτικού αγώνα στην Ισπανία να έπεσε «βαρύ», όμως η πρώτη του παρουσία στα ευρωπαϊκά σαλόνια ήταν ενθαρρυντική για μια καλή συνέχεια.


Προκριματικά Europa League 20012-13

Αυτή η καλή συνέχεια ήρθε έξι χρόνια αργότερα. Ο Ατρόμητος κληρώθηκε με τη Νιούκαστλ και παρά τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας οι Περιστεριώτες μπήκαν στο γήπεδο κυριολεκτικά…ατρόμητοι.

Ψυχωμένοι και έτοιμοι να αγκαλιάσουν το όνειρο, προηγήθηκαν στο 24’ με γκολ του Επστάιν, όμως δέχτηκαν την ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τέιλορ, που καρφώθηκε στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ.

Η ισοπαλία στο Περιστέρι δεν πτόησε τους «κυανόλευκους» που ταξίδεψαν στην Αγγλία για να κυνηγήσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης.

Σε ένα ματς που η ροή του θύμισε το πρώτο παιχνίδι, η Νιούκαστλ προηγήθηκε στο 21’ με γκολ του Βούκιτς.

Το ημίχρονο όμως βρήκε τον Ατρόμητο να διαμαρτύρεται για πέναλτι που λανθασμένα δεν δόθηκε σε ανατροπή του Κρόουλ στον Σουμπίνιο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Παρά τις ευκαιρίες που είχε για την ισοφάριση στη συνέχεια ο σύλλογος των Δυτικών προαστίων δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να προχωρήσει στον ευρωπαϊκό θεσμό. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: