Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Από Βραζιλιάνος, Ισπανός ο Ντιέγκο Κόστα!!

Την έγκριση της FIFA για την κλήση του Βραζιλιάνου Ντιέγκο Κόστα στα εναπομείναντα ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ ελπίζει να πάρει η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Από Βραζιλιάνος, Ισπανός ο Ντιέγκο Κόστα
Γραπτή ερώτηση έχει καταθέσει η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη FIFA για το αν προκύπτει πρόβλημα με την πιθανή κλήση του Ντιέγκο Κόστα στα εναπομείναντα ματς της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Στις τάξεις των «φούριας ρόχας» ευελπιστούν ότι μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουν αν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχει τη δυνατότητα να καλέσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο 24χρονος φορ έχει ενταχθεί στους «ροχινμπλάνκος» από το 2007, όταν ήταν 18 ετών από την Μπράγκα, και πλέον έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ισπανικό διαβατήριο.

Για αυτό τον λόγο οι Ισπανοί αποφάσισαν να τον καλέσουν στην εθνική τους ομάδας.

Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα ο πολλά υποσχόμενος στράικερ μετράει μόλις 5 λεπτά (!) συμμετοχή με τη φανέλα της Βραζιλίας και οι άνθρωποι της Ισπανικής Ομοσπονδίας κατέθεσαν ερώτηση στη FIFA για το αν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν απ’ τη στιγμή που έπαιξε στο φιλικό με τη Ρωσία στην Αγγλία για τόσο πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Pais», οι κανονισμοί της FIFA προβλέπουν (κεφάλαιο 7, άρθρο 15, παράγραφος 3) πως «ένας παίκτης με μία ή περισσότερες συμμετοχές για μία ομοσπονδία μπορεί να αλλάξει ομοσπονδία, εφόσον δεν έχει αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο ματς ή κάποια επίσημη διοργάνωση».

Ο Ντιέγκο Κόστα είχε παίξει στο παιχνίδι με τη Ρωσία, όμως ο Φελίπε Σολάρι ποτέ δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και έτσι μπήκε η ιδέα στους Ισπανούς να τον προσθέσουν στο ήδη εξαιρετικό «οπλοστάσιο» τους. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: