Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Να γιατί δεν παίζει ο Γκαρσία!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην ενδεκάδα στο ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Ο μαχητής με πόδι διαβητή και ο απαιτούμενος χρόνος.
Το ματς δεν προσφερόταν για πολλά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ανέβασε στροφές, αλλά ήταν φανερό από την αρχή πως είχε τον πρώτο λόγο κι ότι εύκολα ή δύσκολα θα έφευγε νικητής από το γήπεδο. Και τελικά εξασφάλισε ένα 3-0 που κάνει την ρεβάνς με την Αναγέννηση Καρδίτσας διαδικαστική υπόθεση.
Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι το γεγονός της ημέρας ήταν η επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην ενδεκάδα. Ενός παίκτη που ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον λατρεύει, όπως φάνηκε κι από την αποθέωση που γνώρισε.
Μαχητής με πόδι διαβήτη
Ο Γκαρσία, λοιπόν, μπορεί να έφτασε 36, αλλά την μπάλα δεν την ξέχασε. Διαβήτης το πόδι του και φάνηκε κι απόψε σε κάποιες πάσες που έκανε.
Ο Γκαρσία είναι μια προσωπικότητα, έχει φορέσει την φανέλα μιας Ρεάλ και μιας Μίλαν, ενώ πάντα παλεύει μέσα στα ματς. Τον έβλεπε κανείς ακόμα και σήμερα να προσπαθεί, να μοχθεί, να δίνει μάχες.
Γιατί δεν έπαιζε
Από εκεί και πέρα, όμως, όποιος κοίταζε το παιχνίδι καταλάβαινε και για ποιους λόγους ο Γκαρσία δεν έπαιζε τόσο καιρό.
Κατ’ αρχήν ο παίκτης έχει ουσιαστικά να αγωνιστεί και να φορμαριστεί σχεδόν ενάμιση χρόνο. Πρώτα με τους τραυματισμούς, μετά με όσα γίνανε κι έφυγε από την ομάδα και πάει λέγοντας.
Ο Γκαρσία, δηλαδή, είναι λογικό να μην είχε μέχρι πρότινος καλά εργομετρικά με τόσο καιρό αποχής και να προσπαθεί με νύχια και δόντια να επιστρέψει. Μπορεί, λοιπόν, να φτάνει στο επίπεδο να έχει τις δυνάμεις να βοηθήσει για ένα διάστημα, αλλά ακόμα χρειάζεται παιχνίδια για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερης δυσκολίας αγώνες.
Να βρει πατήματα
Κι αυτό επειδή πρέπει να βρει τα πατήματά του ξανά. Έχει την εμπειρία για να το κάνει, όμως θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός. Είναι βαρύ σκαρί ο Γκαρσία, άλλωστε. Και μην ξεχνάμε ότι είναι στα 36 του, όπως είπαμε.
Έξω από τα νερά του
Είναι, όμως, και κάτι ακόμα. Από τότε που ο Γκαρσία ήταν βασικός κι αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Οι συμπαίκτες του, για παράδειγμα. Ο Γκαρσία δεν έχει ξανασυνεργαστεί μέσα στο γήπεδο με τους πιο πολλούς. Ούτε αυτός ξέρει τόσο καλά το παιχνίδι τους, ούτε αυτοί το πώς παίζει ο Γκαρσία. Γι’ αυτό και ήταν έξω από τα νερά του.
Όπως, βέβαια, είναι και το θέμα της τακτικής. Αλλιώς έπαιζε ο ΠΑΟΚ πριν ένα και δυο χρόνια, αλλιώς τώρα. Διαφορετικά αναπτύσσεται, διαφορετικά αμύνεται, διαφορετική είναι η λειτουργία στα κεντρικά χαφ.
Το δίδυμο στον άξονα
Και είδαμε σε ένα βατό ματς για τον ΠΑΟΚ όπως το αποψινό να μην υπάρχει δεμένο δίδυμο στον άξονα των χαφ. Δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί ο Γκαρσία με τον Νίνη κι έτσι δεν υπήρχε χημεία και δέσιμο μεταξύ τους.
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει συνέχεια δύσκολα παιχνίδια. Στο πρωτάθλημα και στο γιουρόπα. Παίζει τρία ματς την εβδομάδα και οι απαιτήσεις είναι υψηλές από την ομάδα. Με τον Στέφενς να έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό ποιους υπολογίζει περισσότερο για βασικούς.
Τον απαιτούμενο χρόνο
Ο Γκαρσία είναι αγαπητός στον κόσμο, είναι μαχητής, είναι προσωπικότητα, αλλά έχει ακόμα δρόμο μπροστά του για να φτάσει σε επίπεδα φυσικής κατάστασης και ομοιογένειας με τους συμπαίκτες του για να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο. Και μέσα σε ένα τόσο βαρύ κι απαιτητικό καλεντάρι είναι ένα θέμα πότε θα μπορέσει τελικά να πάρει τον απαιτούμενο χρόνο στα πόδια του με κάποιους σερί αγώνες.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: