Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Φαινόμενο ο Γκαρσία»

garciapaok4
Ο Διονύσης Γιαννόπουλος, εκπρόσωπος του Πάμπλο Γκαρσία φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και μίλησε για τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή της ομάδας του ΠΑΟΚ.
Ο Γκαρσία είναι ο ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε όσο λίγοι:
«Ίσως επειδή είναι φαινόμενο. Ότι είναι φαινόμενο δεν εξηγείται. Η αγάπη είναι ανταποδοτική. Πράγματι αυτό που ζει είναι κάτι το ανεπανάληπτο και είναι το ελιξίριο του. Του δίνει μεγάλο κίνητρο και μένει στην Ελλάδα» για να προσθέσει:
«Νομίζω ότι θα κάνει ρεκόρ καριέρας. Μετράει έξι συνεχόμενες σεζόν και επειδή ξέρω το βιογραφικό του δεν έχει κάνει τόσες χρονιές σε άλλες ομάδες. Ίσως ήταν το θείο δώρο να έρθει στον ΠΑΟΚ. Και νομίζω και σε κάποιες συνεντεύξεις του ο Παύλος πάντα μιλούσε για τον τρόπο που του επεφύλασσε η ζωή να έρθει στον ΠΑΟΚ»
Ο λόγος που έχει γίνει σημαία στον κόσμο έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του;
«Είναι το ασυμβίβαστο του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα. Έχει ένα τρόπο ζωής και προσπαθεί να το δείχνει κάθε ώρα και στιγμή στο γήπεδο. Δεν του αρέσει το δήθεν. Αυτός είναι και αυτό που δείχνει είναι»
Πόσο δύσκολο ήταν που δεν έπαιζε βασικός:
«Εγώ θα απαντήσω με ένα αρχαίο ρητό: «Ο χρόνος στο πέρασμα δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα ακόμα και σε αυτά που δεν έχουμε σκεφτεί να τα θέσουμε». Οπότε και στο θέμα του Παύλου θα δοθούν όλες οι απαντήσεις. Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν παίκτη αλλά αυτό αναδεικνύει το μεγαλείο του. Είναι πολύ εργατικός και έχει τρομερή επαγγελματική συνέπεια. Ακόμη κα όταν ήταν εκτός ομάδας. Είναι αποφασισμένος. Θέλει να πεθάνει στο γήπεδο. Καταλαβαίνεται την ιδιοσυγκρασία του»
Το τετράμηνο που δεν ήταν στον ΠΑΟΚ έκανε προπονήσεις;
«Στο μέτρο του δυνατού που μπορεί να δουλέψει κάποιος μόνος του. Φυσικά άλλο η ατομική και άλλο η ομαδική προπόνηση αλλά εφόσον επέστρεψε έγινε αυτό το οποίο το ήθελε. Ήταν δύσκολη περίοδος αλλά το ξεπέρασε με απόλυτο επαγγελματισμό»
Είχε και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο:
« Αυτό δεν το συζητώ. Η συμπαράσταση από τον κόσμο ισχύει από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο αεροδρόμιο. Οι οργανωμένοι και οι μη επικοινωνούν μαζί του»
Του πέρασε η σκέψη να πάει στην Ουρουγουάη;
«Σε αυτά τα πράγματα παίζει ρόλο και η οικογένεια. Η οικογένεια του περνάει εκπληκτικά στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που λέει είναι ότι κοιτάμε το σήμερα και όχι το αύριο. Πάντως δεν είναι αρνητικός να μείνει στην πόλη. Αλλά ας το πάμε βήμα-βήμα. Η ζωή κάνει βόλτες. Πέρασε από το μυαλό του αλλά δεν το συζητήσαμε. Τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο και έτσι και αλλιώς η επανένταξη του έγινε γρήγορα»

Θα ήθελε να μείνει στην Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της καριέρας του:
«Είναι νωρίς αλλά δεν το απορρίπτει ως ιδέα»
Όταν μίλησε με τον Σαββίδη φαίνεται ότι λύθηκε το θέμα:
«Έτσι  φάνηκε. Ήταν θέμα να μιλήσει με τον Σαββίδη και αμέσως δόθηκε η λύση»
Πως βίωσε την χθεσινή μέρα που αγωνίστηκε:
«Ήταν και η οικογένεια στο γήπεδο. Η γυναίκα τα παιδιά. Ήταν μία όμορφη στιγμή και οικογενειακή και αγωνιστική. Τις ποδοσφαιρικές στιγμές τις ρουφάει με το καλαμάκι. Ζει για το ποδόσφαιρο»
Στην αλλαγή αποθεώθηκε. Αυτό του έδωσε δύναμη;
«Όλα έχουν το τίμημα τους και όλα έχουν την επιβράβευση τους»
Είπε ότι έχει πολλά χρόνια να φτάσει στο 100% της απόδοσης του:
«Είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού. Δεν τον έχω συλλάβει έξι χρονιές σε ιδιωτική κουβέντα να λέει ότι έπαιξε καλά. Ίσως επειδή γνωρίζει τον εαυτό του καλύτερα από όλους να ξέρει τα επίπεδα του. Είναι νομίζω στην κατηγορία των παικτών που παίρνουν ενέργεια από το γήπεδο. Το βλέπεις και με ποδοσφαιριστές όπως ο Γκίγκς ο Τότι. Στην Ελλάδα έχουμε το φαινόμενο να κρίνουμε τους παίκτες  με την ημερομηνία γέννησης και όχι με την αγωνιστική εικόνα. Το έχουμε λίγο αυτό .Ίσως έχουμε παραπάνω δίψα για τους νεαρούς. Εκτιμώ ότι καλά είναι τους παίκτες να τους κρίνουμε στις τέσσερις γραμμές και όχι από θέμα ηλικίας. Κάποια στιγμή φυσικά τελειώνει η καριέρα»
Μίλησε μαζί του χθες;
«Τον άφησα να απολαύσει την στιγμή. Έτσι και αλλιώς έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Έχουμε γίνει οικογενειακοί φίλοι. Όταν τελειώνει μία μέρα κοιτάει την επόμενη όπως όλοι οι επαγγελματίες»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: